Video: Da li ste čuli za Mesija sa Grifin Parka?!

Fantastični Said Benrama je već privukao pažnju Čelsija i Arsenala.

Fudbal 09.03.2019 | 20:00
Video: Da li ste čuli za Mesija sa Grifin Parka?!
Oni koji pomnije prate engleski drugoligaški fudbal znaju da je Čempionšip zanimljiva liga koja s vremena na vreme iznedri i poneku novu fudbalsku zvezdu. Neće mnogo vremena proći, a neki od vas će recimo možda na fantaziju sledeće sezone spaziti nekog jeftinog klinca koji će dobro doći kao "bekap" igrač.

Takav bi mogao da bude Said Benrama.

Alžirac, koji nosi dres malenog londonskog kluba Brentforda, privukao je poslednjih dana veliku pažnju britanskih medija. Za prvotimca sa Grifin Parka se zanimaju premijerligaši Čelsi i Arsenal, a razlog je strašna forma od januara na ovamo koju ovaj ofanzivni vezista dostigao. Iako su najbolji strelac Nil Mupej i talentovani Oli Votkins glavne zvezde kada se spomenu Pčelice sa Grifina Parka, Said Benrama je u proteklih nekoliko nedelja postao ključni čovek ovog kluba.

Došao je prošlog leta iz Nice za nešto manje od 2.000.000 evra, i naravno, prošao očekivano teških šest meseci adaptacije na novu sredinu kada nije nagoveštavao ovakav potencijal. Međutim, u proteklih mesec i po dana Benrama je odjednom počeo da igra iznad očekivanja, da rešava utakmice Brentforda pa je direktno umešan u čak 13 golova (sedam pogodaka i šest asistiencija), uključujući tu i het-trik protiv Hala prošle nedelje u trijumfu 5:1.

Dovoljno da već dobije i novi nadimak od saigrača - Lionel Mesi.

"Trenirao sam s njim i, mada ljudi misle da možda malo preterujem, kada je u pitanju vođenje lopte i sprint potpuno je isti kao Lionel Mesi. Lopta ne može da mu se odvoji od noge, kao da se zalepi dok on sprinta. Zaslužan je za 13 golova našeg tima, što dovoljno govori s kakvim nivoom samopouzdanja igra u poslednje vreme", smatra nekadašnji prvotimac Brentforda Sem Saunders.

Nerma šta, ako ovako nastavi Said Benrama se neće dugo zadržati u Brentfordu. Ovaj klub daleko je od borbe za plej-of, a čini se da osim talentovanog igračkog kadra nema ništa drugo čime bi mogao da krene u pohod na Premijer ligu. Zato se i sam Benrama možda neće dugo zadržati sa Pčelicama, pošto ga skauti premijerligaša već neko vreme drže pod prismotrom.

Već na leto valjalo bi očekivati promenu klupskoh boja, jer je Mesi sa Grifin Parka, prerastao sredinu. 



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar