Хамилтон спреман за борбу: Ферари је корак испред!

Актуелни шампион Формуле 1 признаје да је ривал урадио бољи посао, али да је Мерцедес мотивисан за изазов.

Остали спортови 14.03.2019 | 15:30
Хамилтон спреман за борбу: Ферари је корак испред!
Ферари је наоштрен да се послије много сушних година врати на чело ове сезоне, због чега су одрадили одличан посао у паузи и побољшали болид.

То признаје и Луис Хамилтон, актуелни свјетски шампион, али то види и као изазов.

Ферари, за који Британац тврди да је "корак испред", на овогодишњим предсезонским тестирањима у Барселони био је бржи од болида Мерцедеса, а Хамилтон каже и да је имао чак пола секунде предности.

"Прошле године су дошли са возилом које је било добро, али ове године су урадили бољи посао са болидом СФ90. То је у реду. Немамо ништа против изазова, волимо борбу, то само значи да морамо да радимо више. Морамо да се попнемо уз брдо, али знамо како то да урадимо", рекао је Хамилтон, за британске медије.

Он је додао да ће морати напорно да ради како би одбранио титулу.

"Као возач, сигурно, морам да видим како да извучем максимум", додао је петоструки свјетски првак.

На тестирањима у Барселони, обојица возача Ферарија Себастијан Фетел и Шарл Леклер рекли су да су возила избалансирана, лака за вожњу и што је најважније, да су брза.

Мерцедес је одвезао највише километара за двије седмице, али до другог тестирања није открио побољшања аеродинамике.

Хамилтон је рекао да је тест био веома позитиван, али да је Ферари можда боље искористио нова правила, иако је имао озбиљан проблем на стази Каталуња.

"Знамо да возило није било оптимално у претходне двије седмице и да бисмо могли да га подесимо".

Свјетски шампион је оцијенио да је Ферари "корак испред", гледајући побољшања која ће свака екипа унијети у овогодишњи шампионат.

"То је трка развоја, али мислим да имам најјачи тим који могу да имам за борбу у тој трци. Наравно, када почнете са два или три корака предности, лакше је одржати ту предност током године. Али, вријеме ће показати", рекао је Хамилтон.

Нова сезона Формуле 1 почиње 17. марта трком за Велику награду Аустралије у Мелбурну.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар