Е, ово је важан корак за кошарку...!

Обрадовић, Ласо и Пасквал предводе формирање удружења тренера! Е ово би могло да буде значајно гледајући историјски аспекат.

Кошарка 07.03.2019 | 17:30
Е, ово је важан корак за кошарку...!
Имамо удружење играча у НБА лиги, у последњих годину-две дана се интензивно ради на развијању удружења играча у Европи. А у овом моменту Мундо Депортиво пише о стварању будуће асоцијације, односно удружења тренера у Евролиги! Врло занимљиво. А може да буде и корисно.

Пабло Ласо и Жељко Обрадовић су међу главним тренерима који ће у среду у Мадриду званично представити Удружење тренера Евролиге, пише Мундо.

Такође, очекује се да томе свему присуствују и Ћави Пасквал, Ахмет Чаки и Невен Спахија који ће добити дозволу од клубова да оду на окупљање.

Разговори о развоју удружења су напредовали до те мере да је уговорен састанак у главном граду Шпаније како би се разговарало о финалним детаљима и циљевима. 

Главна идеја је да се одбране права око уговора тренера у Евролиги после отказа и сличних ствари. Довољан је податак да је скоро половина од 16 екипа у Евролиги одлучила да ове сезоне промени тренера. Многи тренери су изразили бригу због овако великог броја одмазда.

Е ово би могло да буде значајно за кошарку гледајући историјски аспекат. Видећемо како ће изгледати реализација читаве замисли.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар