E, ovo je važan korak za košarku...!

Obradović, Laso i Paskval predvode formiranje udruženja trenera! E ovo bi moglo da bude značajno gledajući istorijski aspekat.

Košarka 07.03.2019 | 17:30
E, ovo je važan korak za košarku...!
Imamo udruženje igrača u NBA ligi, u poslednjih godinu-dve dana se intenzivno radi na razvijanju udruženja igrača u Evropi. A u ovom momentu Mundo Deportivo piše o stvaranju buduće asocijacije, odnosno udruženja trenera u Evroligi! Vrlo zanimljivo. A može da bude i korisno.

Pablo Laso i Željko Obradović su među glavnim trenerima koji će u sredu u Madridu zvanično predstaviti Udruženje trenera Evrolige, piše Mundo.

Takođe, očekuje se da tome svemu prisustvuju i Ćavi Paskval, Ahmet Čaki i Neven Spahija koji će dobiti dozvolu od klubova da odu na okupljanje.

Razgovori o razvoju udruženja su napredovali do te mere da je ugovoren sastanak u glavnom gradu Španije kako bi se razgovaralo o finalnim detaljima i ciljevima. 

Glavna ideja je da se odbrane prava oko ugovora trenera u Evroligi posle otkaza i sličnih stvari. Dovoljan je podatak da je skoro polovina od 16 ekipa u Evroligi odlučila da ove sezone promeni trenera. Mnogi treneri su izrazili brigu zbog ovako velikog broja odmazda.

E ovo bi moglo da bude značajno za košarku gledajući istorijski aspekat. Videćemo kako će izgledati realizacija čitave zamisli.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar