Српкиње на СК-у, у Јапану, нападају нову титулу!

Женска одбојкашка репрезентација Србије учествоваће на овогодишњем Светском купу у Јапану.  Женска одбојкаша репрезентација Србије, за разлику од мушке, позвана да учествује на престижном такмичењу.

Остали спортови 07.03.2019 | 15:30
Српкиње на СК-у, у Јапану, нападају нову титулу!
Светске и европске шампионке играће заједно са домаћом селекцијом, Русијом, Холандијом, Кином, Корејом, Камеруном, Кенијом, САД, Доминиканском Републиком, Бразилом и Аргентином.

Првих пет кола ће се одиграти у Јокохами и Хамамацуу, наредна три у Сапороу и Тојами, док ће мечеви последња три кола бити у Осаки.

Светски куп на програму је од 14. до 29. септембра и нема излаз на Олимпијске игре, али се бодује за ранг листу ФИВБ.

Светска одбојкашка федерација саопштила је списак учесника Светског купа 2019. у обе конкуренције. За разлику од претходних година, ово такмичење није више квалификационо такмичење за Олимпијске игре, већ доноси бодове за ранг-листу.

На Светском одбојкашком купу 2019. у конкуренцији одбојкашица (14–29. септембар) играће Јапан као домаћин,  светски првак Србија, Русија и Холандија из Европе (ЦЕВ), Кина и Кореја из Азије (АВЦ), Камерун и Кенија из Африке (ЦАВБ), САД и Доминиканска Република из Северне и Средње Америке (НОРЦЕЦА) и Бразил и Аргентина из Јужне Америке (ЦСВ). Првих пет кола су планирана у Јокохами и Хамамацуу, наредна три у Сапороу и Тојами, док ће се мечеви последње три рунде одиграти у Осаки.

Светски куп 2019. у конкуренцији одбојкаша одиграће се од првог до 15. октобра, али без нашег тима. На турниру ће играти Јапан (домаћин), Пољска (светски првак), Италија и Русија из Европе (ЦЕВ), Иран и Аустралија из Азије (АВЦ), Египат и Тунис из Африке (ЦАВБ), САД и Канада из Северне и Средње Америке (НОРЦЕЦА) и Бразил и Аргентина из Јужне Америке (ЦСВ).

На турниру одбојкаша првих пет кола ће се одиграти у Фукуоки и Нагану, а преосталих шест кола у Хирошими.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар