Srpkinje na SK-u, u Japanu, napadaju novu titulu!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije učestvovaće na ovogodišnjem Svetskom kupu u Japanu.  Ženska odbojkaša reprezentacija Srbije, za razliku od muške, pozvana da učestvuje na prestižnom takmičenju.

Ostali sportovi 07.03.2019 | 15:30
Srpkinje na SK-u, u Japanu, napadaju novu titulu!
Svetske i evropske šampionke igraće zajedno sa domaćom selekcijom, Rusijom, Holandijom, Kinom, Korejom, Kamerunom, Kenijom, SAD, Dominikanskom Republikom, Brazilom i Argentinom.

Prvih pet kola će se odigrati u Jokohami i Hamamacuu, naredna tri u Saporou i Tojami, dok će mečevi poslednja tri kola biti u Osaki.

Svetski kup na programu je od 14. do 29. septembra i nema izlaz na Olimpijske igre, ali se boduje za rang listu FIVB.

Svetska odbojkaška federacija saopštila je spisak učesnika Svetskog kupa 2019. u obe konkurencije. Za razliku od prethodnih godina, ovo takmičenje nije više kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre, već donosi bodove za rang-listu.

Na Svetskom odbojkaškom kupu 2019. u konkurenciji odbojkašica (14–29. septembar) igraće Japan kao domaćin,  svetski prvak Srbija, Rusija i Holandija iz Evrope (CEV), Kina i Koreja iz Azije (AVC), Kamerun i Kenija iz Afrike (CAVB), SAD i Dominikanska Republika iz Severne i Srednje Amerike (NORCECA) i Brazil i Argentina iz Južne Amerike (CSV). Prvih pet kola su planirana u Jokohami i Hamamacuu, naredna tri u Saporou i Tojami, dok će se mečevi poslednje tri runde odigrati u Osaki.

Svetski kup 2019. u konkurenciji odbojkaša odigraće se od prvog do 15. oktobra, ali bez našeg tima. Na turniru će igrati Japan (domaćin), Poljska (svetski prvak), Italija i Rusija iz Evrope (CEV), Iran i Australija iz Azije (AVC), Egipat i Tunis iz Afrike (CAVB), SAD i Kanada iz Severne i Srednje Amerike (NORCECA) i Brazil i Argentina iz Južne Amerike (CSV).

Na turniru odbojkaša prvih pet kola će se odigrati u Fukuoki i Naganu, a preostalih šest kola u Hirošimi.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar