Нови разговори СНСД, ХДЗ и СДА

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић најавио је данас да ће у сриједу, 6. марта, бити одржан састанак лидера СНСД-а, ХДЗ-а и СДА о формирању власти у Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 04.03.2019 | 14:37
Нови разговори СНСД, ХДЗ и СДА
У Мостару је данас одржана конститутивна сједница Предсједништва Хрватског народног сабора (ХНС), а јавности се потом објавио предсједник ХНС-а и лидер ХДЗ-а Драган Човић, који је најавио наставак преговора о формирању власти у Босни и Херцеговини - нови сусрет лидера странака биће одржан у сриједу.

"Ако ми требамо данас на нивоу власти говорити да морамо поштовати Устав и закон, онда смо у великом проблему. Прије свега, Устав и закон без обзира о чему се ради. Видите те партнере који се спомињу понекад, један дан једни, други дан други. Бошњачке странке могу између себе договарати што год желе. Иста је ствар и код представника српског народа као што смо и ми на ХНС-у договорили у име хрватског народа. Неће бити мандатара док не буде читавог договора за Савјет министара'', поручио је Драган Човић.

У сриједу ће, према Човићевим ријечима, бити настављени преговори о формирању власти.

''Сви они који желе на неки начин и вјерују да су дио овог партнерства из нужде. Закон је такав. СНСД је сигурно, и СДА сигурно. Мислим да ће господин Додик бити домаћин'', рекао је Човић.

Извор: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Злаја

04.03.2019 14:48

Ови не планирају да се пензионишу до последњег дана живота. Концепт њиховог политичког програма се заснива на криминалу,корупцији,ложење ових малоумних националиста што сањају нове ратове,исељење свега вриједног их бих...укратко јад и чемер.

ОДГОВОРИТЕ