Novi razgovori SNSD, HDZ i SDA

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je danas da će u srijedu, 6. marta, biti održan sastanak lidera SNSD-a, HDZ-a i SDA o formiranju vlasti u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina 04.03.2019 | 14:37
Novi razgovori SNSD, HDZ i SDA
U Mostaru je danas održana konstitutivna sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS), a javnosti se potom objavio predsjednik HNS-a i lider HDZ-a Dragan Čović, koji je najavio nastavak pregovora o formiranju vlasti u Bosni i Hercegovini - novi susret lidera stranaka biće održan u srijedu.

"Ako mi trebamo danas na nivou vlasti govoriti da moramo poštovati Ustav i zakon, onda smo u velikom problemu. Prije svega, Ustav i zakon bez obzira o čemu se radi. Vidite te partnere koji se spominju ponekad, jedan dan jedni, drugi dan drugi. Bošnjačke stranke mogu između sebe dogovarati što god žele. Ista je stvar i kod predstavnika srpskog naroda kao što smo i mi na HNS-u dogovorili u ime hrvatskog naroda. Neće biti mandatara dok ne bude čitavog dogovora za Savjet ministara'', poručio je Dragan Čović.

U srijedu će, prema Čovićevim riječima, biti nastavljeni pregovori o formiranju vlasti.

''Svi oni koji žele na neki način i vjeruju da su dio ovog partnerstva iz nužde. Zakon je takav. SNSD je sigurno, i SDA sigurno. Mislim da će gospodin Dodik biti domaćin'', rekao je Čović.

Izvor: N1

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zlaja

04.03.2019 14:48

Ovi ne planiraju da se penzionišu do poslednjeg dana života. Koncept njihovog političkog programa se zasniva na kriminalu,korupciji,loženje ovih maloumnih nacionalista što sanjaju nove ratove,iseljenje svega vrijednog ih bih...ukratko jad i čemer.

ODGOVORITE