"Звезда није гласала за ВАР, али сад су схватили!"

"Очекујем да заједно с комшијама, као два највећа клуба, убрзамо ту причу", рекао је директор црно-белих, Милош Вазура.

Фудбал 04.03.2019 | 21:05
"Звезда није гласала за ВАР, али сад су схватили!"
Ни два дана по завршетку дербија не стишавају се реакције из табора "вечитих".

Није било победника у 159. епизоди ривалства наших највећих клубова (1:1), али је незадовољнија Црвена звезда пошто јој је поништен чист гол Ел-Фардуа Бена због неправедно досуђене офсајд позиције, што је каснији снимак јасно оспорио...

Владан Милојевић је поводом тога на конференцији за медије био жустар уз поруку да је његова екипа "дебело оштећена", док суђењем није био задовољан ни Зоран "Бата" Мирковић.

Он није желео да говори о конкретним спорним ситуацијама, казао је да није видео успорени снимак досуђеног офсајда за Звезду, али је казао да је Данило Грујић "изгубио конце утакмице" и да је у финишу меча само досуђивао прекршаје - и кад су били, и када нису.

С њим се сложио и Милош Вазура који је за МОНДО после утакмице рекао да је судија Данило Грујић имао доста грешака, док је за "Спортски журнал" говорио и о ВАР-у.

Да је којим случајем био у употреби на дербију - погодак би био признат.

"Наравно да смо у праву што инсистирамо на ВАР-у. Ето, Звезда није гласала за ту идеју, ваљда су сад схватили да је потребан фудбалу. Очекујем да заједно с комшијама, као два највећа клуба, убрзамо ту причу. А не као што каже председник Судијске комисије, за три године", алудирао је Вазура на коментар Петровића који је рекао да није за ВАР.

"Иако је због тога игра можда интересантнија, нисам одушевљен ВАР-ом", казао је недавно први човек српских судија и истакао да је поборник гол-технологије.

Средином фебруара на Скупштини Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије усвојен је предлог Партизана да се формира радна група која ће радити на процесу увођења ВАР технологије у домаћи фудбал, а за тај предлог је гласало 28 од 32 клубова.

На заседању није било представника Црвене звезде.

План је да се ВАР користи на утакмицама Суперлиге од сезоне 2021/22, али је јасно да ће за то бити потребно издвојити додатни новац. У Хрватској је за десет клубова потребно 1,5 милиона долара, с тим да ће тај новац добити из ФИФА програма и из Савеза.

Видео технологија се већ користи у Италији, Шпанији, Немачкој, Француској, Португалу, Турској, од ове зиме и у Лиги шампиона, од наредне сезоне ће у Енглеској...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар