"Zvezda nije glasala za VAR, ali sad su shvatili!"

"Očekujem da zajedno s komšijama, kao dva najveća kluba, ubrzamo tu priču", rekao je direktor crno-belih, Miloš Vazura.

Fudbal 04.03.2019 | 21:05
"Zvezda nije glasala za VAR, ali sad su shvatili!"
Ni dva dana po završetku derbija ne stišavaju se reakcije iz tabora "večitih".

Nije bilo pobednika u 159. epizodi rivalstva naših najvećih klubova (1:1), ali je nezadovoljnija Crvena zvezda pošto joj je poništen čist gol El-Fardua Bena zbog nepravedno dosuđene ofsajd pozicije, što je kasniji snimak jasno osporio...

Vladan Milojević je povodom toga na konferenciji za medije bio žustar uz poruku da je njegova ekipa "debelo oštećena", dok suđenjem nije bio zadovoljan ni Zoran "Bata" Mirković.

On nije želeo da govori o konkretnim spornim situacijama, kazao je da nije video usporeni snimak dosuđenog ofsajda za Zvezdu, ali je kazao da je Danilo Grujić "izgubio konce utakmice" i da je u finišu meča samo dosuđivao prekršaje - i kad su bili, i kada nisu.

S njim se složio i Miloš Vazura koji je za MONDO posle utakmice rekao da je sudija Danilo Grujić imao dosta grešaka, dok je za "Sportski žurnal" govorio i o VAR-u.

Da je kojim slučajem bio u upotrebi na derbiju - pogodak bi bio priznat.

"Naravno da smo u pravu što insistiramo na VAR-u. Eto, Zvezda nije glasala za tu ideju, valjda su sad shvatili da je potreban fudbalu. Očekujem da zajedno s komšijama, kao dva najveća kluba, ubrzamo tu priču. A ne kao što kaže predsednik Sudijske komisije, za tri godine", aludirao je Vazura na komentar Petrovića koji je rekao da nije za VAR.

"Iako je zbog toga igra možda interesantnija, nisam oduševljen VAR-om", kazao je nedavno prvi čovek srpskih sudija i istakao da je pobornik gol-tehnologije.

Sredinom februara na Skupštini Zajednice Superlige i Prve lige Srbije usvojen je predlog Partizana da se formira radna grupa koja će raditi na procesu uvođenja VAR tehnologije u domaći fudbal, a za taj predlog je glasalo 28 od 32 klubova.

Na zasedanju nije bilo predstavnika Crvene zvezde.

Plan je da se VAR koristi na utakmicama Superlige od sezone 2021/22, ali je jasno da će za to biti potrebno izdvojiti dodatni novac. U Hrvatskoj je za deset klubova potrebno 1,5 miliona dolara, s tim da će taj novac dobiti iz FIFA programa i iz Saveza.

Video tehnologija se već koristi u Italiji, Španiji, Nemačkoj, Francuskoj, Portugalu, Turskoj, od ove zime i u Ligi šampiona, od naredne sezone će u Engleskoj...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar