ИТА: Наполи прокоцкао бод, Јуве иде ка Скудету!

Јувентус је све ближе ка осмом узастопном Скудету послије побједе 2:1 над Наполијем који је промашио пенал за изједначење на Сан Паолу.  Инсиње трагичар Напуља, Јуве преживео борбу 10 на 10 и ставио руку на нови Скудето! Ђанлука Роки никад мирнију атмосферу пред дерби својим одлукама успео да претвори у прави пакао - 1:2.

Фудбал 03.03.2019 | 23:40
ИТА: Наполи прокоцкао бод, Јуве иде ка Скудету!
Јувентус је штиклирао и Сан Паоло. Стара дама је освојила сва три бода у Напуљу и дошла до 23. победе у сезони, а трагичар домаће публике био је Лоренцо Инсиње, који је промашио једанастерац за изједначење у 84. минуту утакмице - 1:2 (0:2).

Дерби, који је са собом носио никад мање тензије због огромне бодовне предности екипе из Торина, ужасни судија Ђанлука Роки упсео је да претвори у прави пакао. Све је закувао још у 25. минуту када је дао црвени картон голману Наполија Алексу Мерету, иако је велико питање да ли је додатако Кристијана Роналда. Стара дама је искористила бројчану предност, имала огромну предност захваљујући головима Пјанића и Џана у 28. и 39. минуту, па је деловало да ће прилично лагано стићи до победе. Наполи је показао зубе и у таквој ситуацији, имао је велику прилику након првог гола гостију, али је Зјелински погодио стативу.

Роки се поново нашао у крупном плану на почетку другог полувремена,  искључивши на другој страни и Миралема Пјанића, који је добио други жути картон због играња руком. Борба 10 на 10 далеко је више пријала домаћину због начина игре. Екипа Карла Анћелотија у потпуности је загосподарила тереном, убрзо смањила резултат преко Каљехона и потом жестоко нападала. То је могло да буде крунисано у 84. минуту, када је руком у свом казненом простору играо Алекс Сандро. Ипак, Инсиње је погодио стативу и разочарао прилично утучену и нервозну публику на Сан Паолу.

Јувентус је био потпуно потиснут на своју половину у других 45 минута, али је успео да сачува предност и побегне на огромних 16 бодова предности у односу на најближег пратиоца, па је јасно да ће Скудето готово извесно остати у Торину.

Два црвена картона и промашени пенал обиљежили су 180. дуел Наполија и Јувентуса одигран у недјељу увече на стадиону Сан Паоло у Напуљу.

Искључење голмана домаћих Алекса Мерета "убило“ је наду да Наполи може да изненади шампиона, јер је одмах послије њега Јувентус стигао до вођства, али је црвени картон  Миралема Пјанића вратио неизвјесност у дерби 26. кола и сезоне уопште.

Јувентус је головима Пјанића и Емреа Џана повео 2:0 у првом полувремену, а онда у ситуацији „десет на десет“ у наставку примио погодак и чак дао прилику Наполитанцима да стигну до бода из пенала.

Инсиње је, међутим, погодио стативу и тако вјероватно окончао трку за Скудето са "Старом дамом“ која сада има великих 16 бодова предности.

НАПОЛИ – ЈУВЕНТУС 1:2 (0:2)

Кључни тренутак утакмице, односно први од неколико њих, десио се у 25. минуту, када је Алекс Мерет више кривицом свог саиграча Кевина Макуија него својом зарадио директан картон.

Бек Наполија лоше је вратио лопту ка свом голману, пресјекао ју је Кристијано Роналдо, а Мерету није преостало ништа друго него да обори Португалца ван свог шеснаестерца.

Бар је тако у први мах изгледало, али судија Ђанлука Роки није добио знак да треба да провјери ову можда и спорну одлуку и Наполи је остао са играчем мање, а Јувентус је добио идеалан слободан ударац.

Казна је стигла експресно.

Миралем Пјанић сјајно је извео слободан ударац и матирао  Давида Оспину, који није стигао ни да се загрије, а већ је морао да вади лопту из мреже.

Само шездесет секунди послије гола Пјотр Зјелински имао је прилику да се искупи за то што није скочио у живом зиду код поготка, али је погодио стативу.

Иако је Наполи кренуо у напад са десеторицом, умјесто изједначења, Јувентус је удвостручио вођство.

Емре Џан одлично је скочио послије центаршута Бернардескија и постигао гол за великих 2:0 у 39. минуту.

Изгледало је да је све готово послије првог полувремена, али је Миралем Пјанић несмотреним играњем руком и другим жутим картоном вратио Наполи у игру.

Управо то десило се у 61. минуту када је Каљехон искористио убацивање Инсињеа у петерац и смањио на 2:1.

Услиједила је права опсада гола Јувентуса који је чувао предност и тек у неколико наврата покушао да запријети из контре, али је Наполи притискао.

У недостатку Милика, који је замијењен послије црвеног картона Мерету, пријетио је углавном Зјелински, али безуспјешно, све до 83. минута, када су Наполитанци изборили једанаестерац.

Лопта је погодила у руку Алекса Сандра, а Роки је послије интервенције из ВАР собе показао на "бијелу тачку“ и Наполи је добио "посљедњу шансу“ да се врати у живот на овом дербију, али и у трци за Скудето.

Сви на Сан Паолу су вјероватно већ видјели велики преокрет, али је лопта послије ударца Инсињеа умјесто мреже погодила стативу!

Најбоља одбрана у Серији А издржала је до посљедњег судијског звиждука и Јувентус је стигао до побједе 2:1. - укупно 23. у сезони и јубиларне 80. у дуелима против Наполија у свим такмичењима.

ИТАЛИЈА 1 - 26. КОЛО

Петак

Каљари - Интер 2:1 (2:1)
/Чепители 31, Паволети 43 – Матинез 38/

Субота

Емполи - Парма 3:3 (1:2)
/Дел Орко 18, Капуто 59 пенал, Алвеш 90+1 аутогол - жервињо 13, Ригони 45+1, Куцка 82/

Милан - Сасуоло 1:0 (1:0)
/Лирола 35 аутогол/

Лацио - Рома 3:0 (1:0)
/Каиседо 12, Имобиле 73 пенал, Каталди 89/

Недеља

Торино - Кјево 3:0 (0:0)
/Белоти 76, Ринкон 92, Заза 93/

СПАЛ - Сампдорија 1:2 (0:2)
/Куртић 90 - Кваљарела 4, 11/

Удинезе - Болоња 2:1 (1:1)
/Де Паул 25пен, Пусето 79 – Паласио 39/

Ђенова - Фрозиноне 0:0

Аталанта - Фиорентина 3:1 (2:1)
/Иличић 28 аутогол, Гомез 34, Госенс 59 - Муријел 3/

Наполи - Јувентус 1:2 (0:2)
/Каљехон 61 - Пјанић 28, Џан 39/

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар