ITA: Napoli prokockao bod, Juve ide ka Skudetu!

Juventus je sve bliže ka osmom uzastopnom Skudetu poslije pobjede 2:1 nad Napolijem koji je promašio penal za izjednačenje na San Paolu.  Insinje tragičar Napulja, Juve preživeo borbu 10 na 10 i stavio ruku na novi Skudeto! Đanluka Roki nikad mirniju atmosferu pred derbi svojim odlukama uspeo da pretvori u pravi pakao - 1:2.

Fudbal 03.03.2019 | 23:40
ITA: Napoli prokockao bod, Juve ide ka Skudetu!
Juventus je štiklirao i San Paolo. Stara dama je osvojila sva tri boda u Napulju i došla do 23. pobede u sezoni, a tragičar domaće publike bio je Lorenco Insinje, koji je promašio jedanasterac za izjednačenje u 84. minutu utakmice - 1:2 (0:2).

Derbi, koji je sa sobom nosio nikad manje tenzije zbog ogromne bodovne prednosti ekipe iz Torina, užasni sudija Đanluka Roki upseo je da pretvori u pravi pakao. Sve je zakuvao još u 25. minutu kada je dao crveni karton golmanu Napolija Aleksu Meretu, iako je veliko pitanje da li je dodatako Kristijana Ronalda. Stara dama je iskoristila brojčanu prednost, imala ogromnu prednost zahvaljujući golovima Pjanića i Džana u 28. i 39. minutu, pa je delovalo da će prilično lagano stići do pobede. Napoli je pokazao zube i u takvoj situaciji, imao je veliku priliku nakon prvog gola gostiju, ali je Zjelinski pogodio stativu.

Roki se ponovo našao u krupnom planu na početku drugog poluvremena,  isključivši na drugoj strani i Miralema Pjanića, koji je dobio drugi žuti karton zbog igranja rukom. Borba 10 na 10 daleko je više prijala domaćinu zbog načina igre. Ekipa Karla Anćelotija u potpunosti je zagospodarila terenom, ubrzo smanjila rezultat preko Kaljehona i potom žestoko napadala. To je moglo da bude krunisano u 84. minutu, kada je rukom u svom kaznenom prostoru igrao Aleks Sandro. Ipak, Insinje je pogodio stativu i razočarao prilično utučenu i nervoznu publiku na San Paolu.

Juventus je bio potpuno potisnut na svoju polovinu u drugih 45 minuta, ali je uspeo da sačuva prednost i pobegne na ogromnih 16 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, pa je jasno da će Skudeto gotovo izvesno ostati u Torinu.

Dva crvena kartona i promašeni penal obilježili su 180. duel Napolija i Juventusa odigran u nedjelju uveče na stadionu San Paolo u Napulju.

Isključenje golmana domaćih Aleksa Mereta "ubilo“ je nadu da Napoli može da iznenadi šampiona, jer je odmah poslije njega Juventus stigao do vođstva, ali je crveni karton  Miralema Pjanića vratio neizvjesnost u derbi 26. kola i sezone uopšte.

Juventus je golovima Pjanića i Emrea Džana poveo 2:0 u prvom poluvremenu, a onda u situaciji „deset na deset“ u nastavku primio pogodak i čak dao priliku Napolitancima da stignu do boda iz penala.

Insinje je, međutim, pogodio stativu i tako vjerovatno okončao trku za Skudeto sa "Starom damom“ koja sada ima velikih 16 bodova prednosti.

NAPOLI – JUVENTUS 1:2 (0:2)

Ključni trenutak utakmice, odnosno prvi od nekoliko njih, desio se u 25. minutu, kada je Aleks Meret više krivicom svog saigrača Kevina Makuija nego svojom zaradio direktan karton.

Bek Napolija loše je vratio loptu ka svom golmanu, presjekao ju je Kristijano Ronaldo, a Meretu nije preostalo ništa drugo nego da obori Portugalca van svog šesnaesterca.

Bar je tako u prvi mah izgledalo, ali sudija Đanluka Roki nije dobio znak da treba da provjeri ovu možda i spornu odluku i Napoli je ostao sa igračem manje, a Juventus je dobio idealan slobodan udarac.

Kazna je stigla ekspresno.

Miralem Pjanić sjajno je izveo slobodan udarac i matirao  Davida Ospinu, koji nije stigao ni da se zagrije, a već je morao da vadi loptu iz mreže.

Samo šezdeset sekundi poslije gola Pjotr Zjelinski imao je priliku da se iskupi za to što nije skočio u živom zidu kod pogotka, ali je pogodio stativu.

Iako je Napoli krenuo u napad sa desetoricom, umjesto izjednačenja, Juventus je udvostručio vođstvo.

Emre Džan odlično je skočio poslije centaršuta Bernardeskija i postigao gol za velikih 2:0 u 39. minutu.

Izgledalo je da je sve gotovo poslije prvog poluvremena, ali je Miralem Pjanić nesmotrenim igranjem rukom i drugim žutim kartonom vratio Napoli u igru.

Upravo to desilo se u 61. minutu kada je Kaljehon iskoristio ubacivanje Insinjea u peterac i smanjio na 2:1.

Uslijedila je prava opsada gola Juventusa koji je čuvao prednost i tek u nekoliko navrata pokušao da zaprijeti iz kontre, ali je Napoli pritiskao.

U nedostatku Milika, koji je zamijenjen poslije crvenog kartona Meretu, prijetio je uglavnom Zjelinski, ali bezuspješno, sve do 83. minuta, kada su Napolitanci izborili jedanaesterac.

Lopta je pogodila u ruku Aleksa Sandra, a Roki je poslije intervencije iz VAR sobe pokazao na "bijelu tačku“ i Napoli je dobio "posljednju šansu“ da se vrati u život na ovom derbiju, ali i u trci za Skudeto.

Svi na San Paolu su vjerovatno već vidjeli veliki preokret, ali je lopta poslije udarca Insinjea umjesto mreže pogodila stativu!

Najbolja odbrana u Seriji A izdržala je do posljednjeg sudijskog zvižduka i Juventus je stigao do pobjede 2:1. - ukupno 23. u sezoni i jubilarne 80. u duelima protiv Napolija u svim takmičenjima.

ITALIJA 1 - 26. KOLO

Petak

Kaljari - Inter 2:1 (2:1)
/Čepiteli 31, Pavoleti 43 – Matinez 38/

Subota

Empoli - Parma 3:3 (1:2)
/Del Orko 18, Kaputo 59 penal, Alveš 90+1 autogol - žervinjo 13, Rigoni 45+1, Kucka 82/

Milan - Sasuolo 1:0 (1:0)
/Lirola 35 autogol/

Lacio - Roma 3:0 (1:0)
/Kaisedo 12, Imobile 73 penal, Kataldi 89/

Nedelja

Torino - Kjevo 3:0 (0:0)
/Beloti 76, Rinkon 92, Zaza 93/

SPAL - Sampdorija 1:2 (0:2)
/Kurtić 90 - Kvaljarela 4, 11/

Udineze - Bolonja 2:1 (1:1)
/De Paul 25pen, Puseto 79 – Palasio 39/

Đenova - Frozinone 0:0

Atalanta - Fiorentina 3:1 (2:1)
/Iličić 28 autogol, Gomez 34, Gosens 59 - Murijel 3/

Napoli - Juventus 1:2 (0:2)
/Kaljehon 61 - Pjanić 28, Džan 39/

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar