Величковић: Није лако дати кош у дербију!

Капитен Партизана, Новица Величковић, истакао је да је сада јасно ко ће играти са ким у полуфиналу АБА лиге.  Величковић: Желели смо треће место, али сад се спремамо за полуфинале! „У последње две утакмице АБА лиге желимо да потврдимо форму, добијемо то и сачекамо полуфинале“, поручује капитен Парног ваљка.

Кошарка 04.03.2019 | 09:00
Величковић: Није лако дати кош у дербију!
Црно-бели су изгубили од Црвене звезде 70:68, па ће београдски "вечити" скоро извесно играти на старту плеј-офа регионалног такмичења.

У мечу пуном преокрета у Пиониру, Партизан није искористио две прилике да поентира за победу над највећим ривалом.

"Обе екипе играју добру одбрану и није уопште лако дати кош. А ово је и дерби. Утакмица која носи највише контакта и притиска. Дерби увек доноси притисак. Сада да добијемо ове преостале две утакмице, да потврдимо форму. Имамо времена да се спремимо", рекао је Величковић. 

Партизан је имао последњи напад у вечитом дербију да макар избори продужетак, али се Вања Маринковићније најбоље снашао, па је Црвена звезда дошла до победе и донекле се реванширала црно-белима за пораз у финалу Купа Радивоја Кораћа.

Ово славље лидра Јадрана практично значи да ћемо у полуфиналу гледати окршај управо између два српска клуба.

"Очекивали смо овако тешку утакмицу, успели смо да одржимо активан резултат до самог краја, имали смо и последњи шут, нисмо успели, остала су још два кола, шта је - ту је...", рекао је капитен црно-белих Новица Величковић.

Два меча у кратком временском периоду, да ли се екипе сада боље познају?

"Релативно мали период, неке две недеље. Спремићемо се за полувфинале, борили смо се за треће место. Упоследње две утакмице АБА лиге желимо да потврдимо форму, добијемо то и сачекамо полуфинале".

Било је доста промашаја и неповезаности у игри оба тима.

"Обе екипе играју добру одбрану и није уопште лако постићи кош. Уосталом, ово је дерби, утакмица која иманајвише контаката и увек са собом носи велики притисак", појаснио је Величковић.

Раде Загорац у првом мечу после дуге паузе није могао да пружи партију на највишем нивоу, мада је у првом полувремену одлично функционисао његов "пик енд рол" са Николом Јанковићем, некадашњим саиграчем из Меге.

"Тврда утакмица, отворена од првог до последњег минута, која је могла да оде на обе стране. Отишла је на њихову и искрено им честитам на томе. Звезда је квалитетна, завршиће лигу као прва сасвим заслужено. Ово је била добра најава плеј-оф серије, која ће евидентно бити између нас и њих", рекао је Загорац.

Црно-бели ће заиграти у плеј-офу АБА лиге после одсуства од годину дана, док се Загорац враћа у доигравање после финала 2016. са Мегом.

Тада му је Звезда била противник у финалу, сада ће вероватно бити једну рунду раније.

"Не видим превише простора за нека одступања у смислу игре, а и 'ростери' су комплетирани, неће бити додавања нових играча. Звезда је врло квалитетна, а мислим да смо и ми на сличном нивоу".

О својој форми...

"Данас је месец и по од последње утакмице коју сам одиграо, ако не рачунамо ону против Ритаса, у којој сам се вратио на само пар минута. Пауза јесте оставила трага, али добро тренирам, трудим се и мислим да има времена да се до плеј-офа вратим на жељени ниво", поручио је Загорац.

Ако добије те две утакмице, може да се нада трећем месту, али само под условом да Будућност направи озбиљан кикс...

Партизан у следећем колу дочекује Игокеу (9. март), а потом гостује ФМП-у (16. март).

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар