Veličković: Nije lako dati koš u derbiju!

Kapiten Partizana, Novica Veličković, istakao je da je sada jasno ko će igrati sa kim u polufinalu ABA lige.  Veličković: Želeli smo treće mesto, ali sad se spremamo za polufinale! „U poslednje dve utakmice ABA lige želimo da potvrdimo formu, dobijemo to i sačekamo polufinale“, poručuje kapiten Parnog valjka.

Košarka 04.03.2019 | 09:00
Veličković: Nije lako dati koš u derbiju!
Crno-beli su izgubili od Crvene zvezde 70:68, pa će beogradski "večiti" skoro izvesno igrati na startu plej-ofa regionalnog takmičenja.

U meču punom preokreta u Pioniru, Partizan nije iskoristio dve prilike da poentira za pobedu nad najvećim rivalom.

"Obe ekipe igraju dobru odbranu i nije uopšte lako dati koš. A ovo je i derbi. Utakmica koja nosi najviše kontakta i pritiska. Derbi uvek donosi pritisak. Sada da dobijemo ove preostale dve utakmice, da potvrdimo formu. Imamo vremena da se spremimo", rekao je Veličković. 

Partizan je imao poslednji napad u večitom derbiju da makar izbori produžetak, ali se Vanja Marinkovićnije najbolje snašao, pa je Crvena zvezda došla do pobede i donekle se revanširala crno-belima za poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Ovo slavlje lidra Jadrana praktično znači da ćemo u polufinalu gledati okršaj upravo između dva srpska kluba.

"Očekivali smo ovako tešku utakmicu, uspeli smo da održimo aktivan rezultat do samog kraja, imali smo i poslednji šut, nismo uspeli, ostala su još dva kola, šta je - tu je...", rekao je kapiten crno-belih Novica Veličković.

Dva meča u kratkom vremenskom periodu, da li se ekipe sada bolje poznaju?

"Relativno mali period, neke dve nedelje. Spremićemo se za poluvfinale, borili smo se za treće mesto. Uposlednje dve utakmice ABA lige želimo da potvrdimo formu, dobijemo to i sačekamo polufinale".

Bilo je dosta promašaja i nepovezanosti u igri oba tima.

"Obe ekipe igraju dobru odbranu i nije uopšte lako postići koš. Uostalom, ovo je derbi, utakmica koja imanajviše kontakata i uvek sa sobom nosi veliki pritisak", pojasnio je Veličković.

Rade Zagorac u prvom meču posle duge pauze nije mogao da pruži partiju na najvišem nivou, mada je u prvom poluvremenu odlično funkcionisao njegov "pik end rol" sa Nikolom Jankovićem, nekadašnjim saigračem iz Mege.

"Tvrda utakmica, otvorena od prvog do poslednjeg minuta, koja je mogla da ode na obe strane. Otišla je na njihovu i iskreno im čestitam na tome. Zvezda je kvalitetna, završiće ligu kao prva sasvim zasluženo. Ovo je bila dobra najava plej-of serije, koja će evidentno biti između nas i njih", rekao je Zagorac.

Crno-beli će zaigrati u plej-ofu ABA lige posle odsustva od godinu dana, dok se Zagorac vraća u doigravanje posle finala 2016. sa Megom.

Tada mu je Zvezda bila protivnik u finalu, sada će verovatno biti jednu rundu ranije.

"Ne vidim previše prostora za neka odstupanja u smislu igre, a i 'rosteri' su kompletirani, neće biti dodavanja novih igrača. Zvezda je vrlo kvalitetna, a mislim da smo i mi na sličnom nivou".

O svojoj formi...

"Danas je mesec i po od poslednje utakmice koju sam odigrao, ako ne računamo onu protiv Ritasa, u kojoj sam se vratio na samo par minuta. Pauza jeste ostavila traga, ali dobro treniram, trudim se i mislim da ima vremena da se do plej-ofa vratim na željeni nivo", poručio je Zagorac.

Ako dobije te dve utakmice, može da se nada trećem mestu, ali samo pod uslovom da Budućnost napravi ozbiljan kiks...

Partizan u sledećem kolu dočekuje Igokeu (9. mart), a potom gostuje FMP-u (16. mart).

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar