Томић: Како да калкулишете против Партизана?

Стратег црвено-белих није био задовољан игром својих кошаркаша, али јесте пожртвовањем Мајкла Оџа. Одговорио је и на питање о потенцијалним калкулацијама и бирању противника у полуфиналу плеј-офа АБА лиге. . .

Кошарка 04.03.2019 | 10:00
Томић: Како да калкулишете против Партизана?
Друга победа Милана Томића над Партизаном ове сезоне.

Црвена звезда мтс је добила и други окршај у АБА лиги ове сезоне (70:68) против "вечитог" ривала и тако им се реванширала за пораз од пре две недеље у финалу Купа Радивоја Кораћа, такође после велике драме у завршници.

Није био задовољан Андреа Тринкијери игром својих играча, а није био ни Милан Томић, упркос томе што је имао више разлога за осмех по завршетку утакмице.

"Био је прави дерби, али игром нисам задовољан. Нисам задовољан зато што, ако погелдате стаитстику, имамо доста играча са минусом (-14, -10, -8). Најбитније да смо добили, задовољан сам што смо добили, сви знамо колико навијачима и нама значи да се добије дерби", казао је Томић и додао да је неопходно да се ради на ситницама, детаљима и "хемији" у екипи.

Иако ретко када издваја појединце, овога пута је похвалио Мајкла Оџа који је одиграо читаво друго полувреме без одласка на клупу, и био један од заслужнијих за победу.

"Честитам Оџу, имао је повреду зглоба, тренирао је по четвртину тренинга и имао је велики проблем са ногом. Честитао бих му на пожртвовању и на томе како је одиграо, не само што је дао 16 поена, већ је и у одбрани и нападу био добар", додао је Томић.

Тренер Црвене звезде је објаснио и да је ритам утакмице пао у једном тренутку пошто је Партизан "преузимао" на пикенролу, тако да је његова екипа имала проблема.

О ДЕБИЈУ РИВЕРСА

"Прва утакмица за њега, дерби, тешко је одиграти. Промашио је два пенала, али то је искусан играч који ће нам помоћи у овом тренутку. Потребно је и мало времена и имамо врмена и за њега. Имамо још две утакмице да се припремимо за плеј-оф", казао је Милан Томић о појачању.

"Партизан је играо такву одбрану, преузимали су и тиме су хтели да доведу напад до 10 секунди и да се тада решава. Ми увек идемо да напарднемо одмах на пикенрол и да имамо 18 секунди. У неким тренуцима смо шутирали у задњим секундама".

Милан Томић је казао и да је његова одлука била да Бориша Симанић не заигра у дербију, пошто је оцена да би ова утакмица била "можда и превише за њега у овом тренутку".

"Ипак, мислим да ће на следећим утакмица и у плеј-офу бити простора за њега...".

Неколико пута током "пресса" споменуо је детаље на којима треба радити...

"Дођите на тренинг, па ћете да видите", реплицирао је новинару Томић и потом додао: "Треба да играмо брже, то је био наш циљ од почетка сезоне, да 50% наших поена да буде у контранападу, паи смо у томе. То је један детаљ".

Победом у дербију Црвена звезда је практично "бирала" да у полуфиналу плеј-офа АБА лиге игра против Партизана, на две победе.

"Играмо увек да добијемо. Не можеш против Паритзана да играш да изгубиш утакмицу. Да у дербију тако играш... То нисам сигуран. Дођи на моје место па калкулиши", одговорио је новинару на питање о калкулацијама Милан Томић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар