Tomić: Kako da kalkulišete protiv Partizana?

Strateg crveno-belih nije bio zadovoljan igrom svojih košarkaša, ali jeste požrtvovanjem Majkla Odža. Odgovorio je i na pitanje o potencijalnim kalkulacijama i biranju protivnika u polufinalu plej-ofa ABA lige. . .

Košarka 04.03.2019 | 10:00
Tomić: Kako da kalkulišete protiv Partizana?
Druga pobeda Milana Tomića nad Partizanom ove sezone.

Crvena zvezda mts je dobila i drugi okršaj u ABA ligi ove sezone (70:68) protiv "večitog" rivala i tako im se revanširala za poraz od pre dve nedelje u finalu Kupa Radivoja Koraća, takođe posle velike drame u završnici.

Nije bio zadovoljan Andrea Trinkijeri igrom svojih igrača, a nije bio ni Milan Tomić, uprkos tome što je imao više razloga za osmeh po završetku utakmice.

"Bio je pravi derbi, ali igrom nisam zadovoljan. Nisam zadovoljan zato što, ako pogeldate staitstiku, imamo dosta igrača sa minusom (-14, -10, -8). Najbitnije da smo dobili, zadovoljan sam što smo dobili, svi znamo koliko navijačima i nama znači da se dobije derbi", kazao je Tomić i dodao da je neophodno da se radi na sitnicama, detaljima i "hemiji" u ekipi.

Iako retko kada izdvaja pojedince, ovoga puta je pohvalio Majkla Odža koji je odigrao čitavo drugo poluvreme bez odlaska na klupu, i bio jedan od zaslužnijih za pobedu.

"Čestitam Odžu, imao je povredu zgloba, trenirao je po četvrtinu treninga i imao je veliki problem sa nogom. Čestitao bih mu na požrtvovanju i na tome kako je odigrao, ne samo što je dao 16 poena, već je i u odbrani i napadu bio dobar", dodao je Tomić.

Trener Crvene zvezde je objasnio i da je ritam utakmice pao u jednom trenutku pošto je Partizan "preuzimao" na pikenrolu, tako da je njegova ekipa imala problema.

O DEBIJU RIVERSA

"Prva utakmica za njega, derbi, teško je odigrati. Promašio je dva penala, ali to je iskusan igrač koji će nam pomoći u ovom trenutku. Potrebno je i malo vremena i imamo vrmena i za njega. Imamo još dve utakmice da se pripremimo za plej-of", kazao je Milan Tomić o pojačanju.

"Partizan je igrao takvu odbranu, preuzimali su i time su hteli da dovedu napad do 10 sekundi i da se tada rešava. Mi uvek idemo da napardnemo odmah na pikenrol i da imamo 18 sekundi. U nekim trenucima smo šutirali u zadnjim sekundama".

Milan Tomić je kazao i da je njegova odluka bila da Boriša Simanić ne zaigra u derbiju, pošto je ocena da bi ova utakmica bila "možda i previše za njega u ovom trenutku".

"Ipak, mislim da će na sledećim utakmica i u plej-ofu biti prostora za njega...".

Nekoliko puta tokom "pressa" spomenuo je detalje na kojima treba raditi...

"Dođite na trening, pa ćete da vidite", replicirao je novinaru Tomić i potom dodao: "Treba da igramo brže, to je bio naš cilj od početka sezone, da 50% naših poena da bude u kontranapadu, pai smo u tome. To je jedan detalj".

Pobedom u derbiju Crvena zvezda je praktično "birala" da u polufinalu plej-ofa ABA lige igra protiv Partizana, na dve pobede.

"Igramo uvek da dobijemo. Ne možeš protiv Paritzana da igraš da izgubiš utakmicu. Da u derbiju tako igraš... To nisam siguran. Dođi na moje mesto pa kalkuliši", odgovorio je novinaru na pitanje o kalkulacijama Milan Tomić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar