ШПА: Алваро Мората-та-та срушио Сосиједад!

Фудбалери Атлетико Мадрида савладали су Реал Сосиједад у Сан Себастијану, резултатом 2:0 и додатно се удаљили од Реал Мадрида, кога је у суботу поражила Барса.  Мората "наместио главу" - у сваком смислу! Након што му је ВАР "поништио" прва два гола у дресу Атлетика, Алваро Мората није изгубио самопоуздање и нанизао је три поготка за "јорганџије".  Вест из Валенсије: Коначно није "икс"! "Краљеви ремија" коначно победили. Спектакуларан гол Родрига.

Фудбал 03.03.2019 | 23:26
ШПА: Алваро Мората-та-та срушио Сосиједад!
Мадридски Атлетико победио је на гостовању Реал Сосиједад резултатом 2:0, а оба поготка за "Јорганџије" постигао је шпански репрезентативац и некадашњи нападач Реал Мадрида, Јувентуса и Челсија, Алваро Мората.

Мората је начео Сосиједад већ у 30. минуту утакмице, када је након корнера који је извео Томас Лемар, лопта дошла до Диега Година а он је само окрзнуо да би њену путању Мората пресрео и послао је иза леђа Џеронима Руљија.

На други Моратин погодак се чекало свега три минута, пошто је слободан ударац искоса извео Коке, а Мората главом по други пут савладао Руљија и на семафору је писало 2:0 у корист гостујућег састава.

До краја утакмице више нисмо имали голове, али смо видели црвени картон који је зарадио асистент другог гола, Коке. Коке је већ имао жути картон, али је промашио лопту и ударио Салдуу по ногама и од 62. минута утакмице, Атлетико је играо са играчем мање.

Атлетико сада има 53 бода након 26 одиграних утакмица, што је седам мање од првопласиране Барселоне, али и пет више од трећепласираног Реал Мадрида. Атлетикове шансе за титулу и даље постоје, пошто до краја сезоне има још 12 кола.

Барселона и Атлетико Мадрид настављају трку удвоје.

Каталонци су победом у "Ел Класику" (1:0) и дефинитивно из шампионских калкулација "избацили" Реал који сада за водећом екипом у Шпанији заостаје 12 бодова, док какав-такав прикључак и даље држи мање трофејни мадридски клуб, пошто је на седам корака далеко...

Тежак период са почетка фебруара, који су "прошарале" и бројне повреде, Атлетико је исправио четвртим узастопним тријумфом БЕЗ ПРИМЉЕНОГ гола у свим такмичењима.

После Раја Ваљекана, Јувентуса и Виљареала, пред нападом "јорганџија" немоћни су били и дефанзивци Реал Сосиједада, којима је два гола за три минута дао Алваро Мората, фудбалер који се дуго времена мучио с формом.

РЕАЛ СОСИЈЕДАД - АТЛЕТИКО МАДРИД 0:2 (0:2)

Мората је играо лоше у Челсију, што је проузроковало и позајмицу у Атлетико ове зиме, а трећи гол од облачења црвено-белог дреса наводи да суд да су ти дани иза њега.

Шпански нападач је имао много проблема са самопоуздањем, и чини се да је у домовини "наместио" главу у психолошком смислу, али и када је у питању голгетерски учинак, пошто је управо после ударца главом постигао оба гола у данашњем мечу.

Прво је у 30. минуту после корнера Томе Лемара "покупио" шут Дијега Година и поентирао у мрежу Руљија, да би већ у 33. на центаршут Кокеа учинио исту ствар.

Ретко се дешава да "јорганџије" испусте такву предност стечену до полувремена, а изненађење се није десило на "Аноети" пошто је Дијего Симеоне наредио дефанзивнији приступ, што је био немогућ задатак за тим из Сан Себастијана.

Чак и када је Атлети остао са десеторицом на терену после искључења Кокеа...

Тамо где је почео тамо се поново родио. Круг се још једном окренуо, Алваро Морато поново решета. Два пута је у потрази за срећом бежао из Реала, једном из Челсија, сада у Атлетику дише пуним плућима. Два гола 26-годишњег нападача донела су Јорганџијама победу од 2:0 на гостовању код Реал Сосиједада, а самом Алвару наду да ће му се судбина коначно осмехнути, иако после забране трансфера за Челси никог не би изненадило кад би на лето морао да се врати у Лондон.

Чини се – била би штета, јер у Мадриду се Мората поново смеје, док се пред крај мандата на Стамфорду, као некад у Реалу, више мрштио. После првенца у Атлетиковом дресу у победи против Виљареала још два у размаку од свега три минута на Аноети. Оба главом, јер фудбал се и игра главом. А Тео Ернандез нек следећи пут размисли да ли ће толико да прича или ће да се концетрише и обрати пажњу на играча кога маркира.

У 33. минуту још једном се Мората мудро кретао између противничких чувара и био је то јасан знак да се бодови селе за Мадрид. Реал Сосиједад поражен први пут од 21. децембра. 

Атлетико у серији од три победе, седам бодова иза Барселоне, пет испред Реала. Ту ће вероватно и завршити првенствеу сезону, али ко зна, ако би у Морати добио још голова можда би Атлетико ипак могао да сезонузаврши са неким трофејом? Можда не баш титулом у Шпанији, али има један “ушати“ пехар коме се у Мадриду баш много надају, а за који ће се два најбоља тима Европе борити баш на Ванда Метрополитано стадиону. Јувентус је већ осетио колико га тамо желе.

Вест из Валенсије: Коначно није "икс"! "Краљеви ремија" коначно победили. Спектакуларан гол Родрига. Санти Мина и Родриго за музеј дивних голова. И минималац против Атлетика из Билбаа.

Рекордер по броју нерешених резултата у пет најбољих лига Европе НИЈЕ ремизирао овог викенда, после четири узастопне утакмице у којима смо видели "икс".

Валенсија је низ, који се с једне стране може тумачити као позитиван, а с друге као негативан, окончала против Атлетик Билбаоа на "Местаљи" славивши 2:0, мада је домаћа публика стрепела готово до надокнаде времена и прибојавала се 16. ремија у Примери ове сезоне.

Тада је на сцену ступио "златни резервиста" Кевин Гамеро и у 89. минуту је дуплирао вођство своје екипе, за победу која их "лансира" на седму позицију табеле Ла Лиге.

Претходно је Марселинов тим покушавао да пробије тврд "бедем" испред гола Ерерина и коначно успео у томе у 49. минуту, након комбинације стартних нападача Сантија Мине и Родрига,пошто је другопоменути поентирао у мрежу Билбаоа.

И то како...

Родриго је био на "капици" испред шеснаестерца, дигао је лопту у ваздух за Мину, да би му овај главом спустио на волеј који је на спектакуларан начин завршио у голу.

С обзиром на то да Валенсија ове сезоне није изгубила ниједан меч када би Родриго постигао гол, то је била назнака да "слепи мишеви" можда могу и до победе после четири узастопна ремија, што се на крају и потврдио као тачно.

Гледали смо и много квалитетнијеи много узбудљивије мечеве у овој сезони Примере, али нисмо видели много лепших голова од оног који су Санти Мина и Родриго осмислили у победи Валенсије против Атлетика из Билбаа од 2:0 у 26. колу првенства Шпаније.

Ово “осмислили“ ретко је више одговарало опису неке акције, али комбинација Мине и Родрига просто није била обична, већ је наличио на фино испланиран инжењерски пројекат, иако то наравно ње било баш тако. Али кад је Мина видео да нема куд, дупли пас са Родригом, па главом назад до саиграча из Валенсијине навале. Са три кратка паса направили су Мина и Родриго кратер у одбрани баскијског тима... А онда је уследила Родриговаегзекуција.

Волеј пуном. Села му је на стопало онако како пожелиш још први пут кад додирнеш лопту. Можда си испред куће или у паркићу и вежбао, али на утакмици се једноставно никад није наместило. Па ако си је некад тако и ударио није имао ко да види. Родригова бомба ће пак обићи цео свет. Ремек дело за музеј лепих голова.

Све друго што се дешавало на Местаљи, а био је ту још понеки атрактиван потез, остало је у сенци мајсторије из 49. минута. Па и тај други гол Кевина Гамеира у 89. минуту за коначних 2:0. Па и сам резултат рекли бисмо. Јер кад вас за неколико месеци или година питају за овај меч, сетићете се само Сантија Мине и Родрига. И зато опет...

Валенсија после четири узастопна ремија поново у конкуренцији за место у Лиги шампиона.

ПРИМЕРА, 26. коло:

Еибар - Селта 1:0 (0:0)
/Енрих 87/

Бетис - Хетафе 1:2 (0:2)
/Хоакин 75 - Кабрера 20, Мата 44/

Сосиједад - Атлетико Мадрид 0:2 (0:2)
/Мората 30, 33/

Валенсија - Атлетик Билбао 2:0 (1:0)
/Родриго 49, Гамеро 89/

понедељак

Леганес - Леванте 21.00

одиграно у суботу:

Еспањол - Ваљадолид 3:1 (1:1)
/Иглесијас 1, Ермосо 55, Ву Леи 65 - Алкараз 17/

Виљареал - Алавес 1:2 (0:0)
/Казорла 61п - Марипан 54, Инуи 77/

Уеска - Севиља 2:1 (1:0)
/Хуанпи 7, Евиља 90+8 - Бен Једер 84/

Реал Мадрид - Барселона 1:0 (1:0)
/Ракитић 26/

одиграно у петак

Рајо Ваљекано - Ђирона 0:2 (0:1)
/Стуани 30, 85/

ТАБЕЛА: Барселона 60, Атлетико М. 53, Реал 48, Хетафе 42, Алавес 40, Севиља 37, Бетис 36, Валенсија 36, Сосиједад 35, Еибар 34, Атлетик Б. 33, Еспањол 33, Ђирона 31, Леганес (-1) 30, Леванте (-1) 30, Ваљадолид 26, Селта 25, Виљареал 23, Рајо Ваљекано 23, Уеска 22.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар