ŠPA: Alvaro Morata-ta-ta srušio Sosijedad!

Fudbaleri Atletiko Madrida savladali su Real Sosijedad u San Sebastijanu, rezultatom 2:0 i dodatno se udaljili od Real Madrida, koga je u subotu poražila Barsa.  Morata "namestio glavu" - u svakom smislu! Nakon što mu je VAR "poništio" prva dva gola u dresu Atletika, Alvaro Morata nije izgubio samopouzdanje i nanizao je tri pogotka za "jorgandžije".  Vest iz Valensije: Konačno nije "iks"! "Kraljevi remija" konačno pobedili. Spektakularan gol Rodriga.

Fudbal 03.03.2019 | 23:26
ŠPA: Alvaro Morata-ta-ta srušio Sosijedad!
Madridski Atletiko pobedio je na gostovanju Real Sosijedad rezultatom 2:0, a oba pogotka za "Jorgandžije" postigao je španski reprezentativac i nekadašnji napadač Real Madrida, Juventusa i Čelsija, Alvaro Morata.

Morata je načeo Sosijedad već u 30. minutu utakmice, kada je nakon kornera koji je izveo Tomas Lemar, lopta došla do Diega Godina a on je samo okrznuo da bi njenu putanju Morata presreo i poslao je iza leđa Džeronima Ruljija.

Na drugi Moratin pogodak se čekalo svega tri minuta, pošto je slobodan udarac iskosa izveo Koke, a Morata glavom po drugi put savladao Ruljija i na semaforu je pisalo 2:0 u korist gostujućeg sastava.

Do kraja utakmice više nismo imali golove, ali smo videli crveni karton koji je zaradio asistent drugog gola, Koke. Koke je već imao žuti karton, ali je promašio loptu i udario Salduu po nogama i od 62. minuta utakmice, Atletiko je igrao sa igračem manje.

Atletiko sada ima 53 boda nakon 26 odigranih utakmica, što je sedam manje od prvoplasirane Barselone, ali i pet više od trećeplasiranog Real Madrida. Atletikove šanse za titulu i dalje postoje, pošto do kraja sezone ima još 12 kola.

Barselona i Atletiko Madrid nastavljaju trku udvoje.

Katalonci su pobedom u "El Klasiku" (1:0) i definitivno iz šampionskih kalkulacija "izbacili" Real koji sada za vodećom ekipom u Španiji zaostaje 12 bodova, dok kakav-takav priključak i dalje drži manje trofejni madridski klub, pošto je na sedam koraka daleko...

Težak period sa početka februara, koji su "prošarale" i brojne povrede, Atletiko je ispravio četvrtim uzastopnim trijumfom BEZ PRIMLJENOG gola u svim takmičenjima.

Posle Raja Valjekana, Juventusa i Viljareala, pred napadom "jorgandžija" nemoćni su bili i defanzivci Real Sosijedada, kojima je dva gola za tri minuta dao Alvaro Morata, fudbaler koji se dugo vremena mučio s formom.

REAL SOSIJEDAD - ATLETIKO MADRID 0:2 (0:2)

Morata je igrao loše u Čelsiju, što je prouzrokovalo i pozajmicu u Atletiko ove zime, a treći gol od oblačenja crveno-belog dresa navodi da sud da su ti dani iza njega.

Španski napadač je imao mnogo problema sa samopouzdanjem, i čini se da je u domovini "namestio" glavu u psihološkom smislu, ali i kada je u pitanju golgeterski učinak, pošto je upravo posle udarca glavom postigao oba gola u današnjem meču.

Prvo je u 30. minutu posle kornera Tome Lemara "pokupio" šut Dijega Godina i poentirao u mrežu Ruljija, da bi već u 33. na centaršut Kokea učinio istu stvar.

Retko se dešava da "jorgandžije" ispuste takvu prednost stečenu do poluvremena, a iznenađenje se nije desilo na "Anoeti" pošto je Dijego Simeone naredio defanzivniji pristup, što je bio nemoguć zadatak za tim iz San Sebastijana.

Čak i kada je Atleti ostao sa desetoricom na terenu posle isključenja Kokea...

Tamo gde je počeo tamo se ponovo rodio. Krug se još jednom okrenuo, Alvaro Morato ponovo rešeta. Dva puta je u potrazi za srećom bežao iz Reala, jednom iz Čelsija, sada u Atletiku diše punim plućima. Dva gola 26-godišnjeg napadača donela su Jorgandžijama pobedu od 2:0 na gostovanju kod Real Sosijedada, a samom Alvaru nadu da će mu se sudbina konačno osmehnuti, iako posle zabrane transfera za Čelsi nikog ne bi iznenadilo kad bi na leto morao da se vrati u London.

Čini se – bila bi šteta, jer u Madridu se Morata ponovo smeje, dok se pred kraj mandata na Stamfordu, kao nekad u Realu, više mrštio. Posle prvenca u Atletikovom dresu u pobedi protiv Viljareala još dva u razmaku od svega tri minuta na Anoeti. Oba glavom, jer fudbal se i igra glavom. A Teo Ernandez nek sledeći put razmisli da li će toliko da priča ili će da se koncetriše i obrati pažnju na igrača koga markira.

U 33. minutu još jednom se Morata mudro kretao između protivničkih čuvara i bio je to jasan znak da se bodovi sele za Madrid. Real Sosijedad poražen prvi put od 21. decembra. 

Atletiko u seriji od tri pobede, sedam bodova iza Barselone, pet ispred Reala. Tu će verovatno i završiti prvenstveu sezonu, ali ko zna, ako bi u Morati dobio još golova možda bi Atletiko ipak mogao da sezonuzavrši sa nekim trofejom? Možda ne baš titulom u Španiji, ali ima jedan “ušati“ pehar kome se u Madridu baš mnogo nadaju, a za koji će se dva najbolja tima Evrope boriti baš na Vanda Metropolitano stadionu. Juventus je već osetio koliko ga tamo žele.

Vest iz Valensije: Konačno nije "iks"! "Kraljevi remija" konačno pobedili. Spektakularan gol Rodriga. Santi Mina i Rodrigo za muzej divnih golova. I minimalac protiv Atletika iz Bilbaa.

Rekorder po broju nerešenih rezultata u pet najboljih liga Evrope NIJE remizirao ovog vikenda, posle četiri uzastopne utakmice u kojima smo videli "iks".

Valensija je niz, koji se s jedne strane može tumačiti kao pozitivan, a s druge kao negativan, okončala protiv Atletik Bilbaoa na "Mestalji" slavivši 2:0, mada je domaća publika strepela gotovo do nadoknade vremena i pribojavala se 16. remija u Primeri ove sezone.

Tada je na scenu stupio "zlatni rezervista" Kevin Gamero i u 89. minutu je duplirao vođstvo svoje ekipe, za pobedu koja ih "lansira" na sedmu poziciju tabele La Lige.

Prethodno je Marselinov tim pokušavao da probije tvrd "bedem" ispred gola Ererina i konačno uspeo u tome u 49. minutu, nakon kombinacije startnih napadača Santija Mine i Rodriga,pošto je drugopomenuti poentirao u mrežu Bilbaoa.

I to kako...

Rodrigo je bio na "kapici" ispred šesnaesterca, digao je loptu u vazduh za Minu, da bi mu ovaj glavom spustio na volej koji je na spektakularan način završio u golu.

S obzirom na to da Valensija ove sezone nije izgubila nijedan meč kada bi Rodrigo postigao gol, to je bila naznaka da "slepi miševi" možda mogu i do pobede posle četiri uzastopna remija, što se na kraju i potvrdio kao tačno.

Gledali smo i mnogo kvalitetnijei mnogo uzbudljivije mečeve u ovoj sezoni Primere, ali nismo videli mnogo lepših golova od onog koji su Santi Mina i Rodrigo osmislili u pobedi Valensije protiv Atletika iz Bilbaa od 2:0 u 26. kolu prvenstva Španije.

Ovo “osmislili“ retko je više odgovaralo opisu neke akcije, ali kombinacija Mine i Rodriga prosto nije bila obična, već je naličio na fino isplaniran inženjerski projekat, iako to naravno nje bilo baš tako. Ali kad je Mina video da nema kud, dupli pas sa Rodrigom, pa glavom nazad do saigrača iz Valensijine navale. Sa tri kratka pasa napravili su Mina i Rodrigo krater u odbrani baskijskog tima... A onda je usledila Rodrigovaegzekucija.

Volej punom. Sela mu je na stopalo onako kako poželiš još prvi put kad dodirneš loptu. Možda si ispred kuće ili u parkiću i vežbao, ali na utakmici se jednostavno nikad nije namestilo. Pa ako si je nekad tako i udario nije imao ko da vidi. Rodrigova bomba će pak obići ceo svet. Remek delo za muzej lepih golova.

Sve drugo što se dešavalo na Mestalji, a bio je tu još poneki atraktivan potez, ostalo je u senci majstorije iz 49. minuta. Pa i taj drugi gol Kevina Gameira u 89. minutu za konačnih 2:0. Pa i sam rezultat rekli bismo. Jer kad vas za nekoliko meseci ili godina pitaju za ovaj meč, setićete se samo Santija Mine i Rodriga. I zato opet...

Valensija posle četiri uzastopna remija ponovo u konkurenciji za mesto u Ligi šampiona.

PRIMERA, 26. kolo:

Eibar - Selta 1:0 (0:0)
/Enrih 87/

Betis - Hetafe 1:2 (0:2)
/Hoakin 75 - Kabrera 20, Mata 44/

Sosijedad - Atletiko Madrid 0:2 (0:2)
/Morata 30, 33/

Valensija - Atletik Bilbao 2:0 (1:0)
/Rodrigo 49, Gamero 89/

ponedeljak

Leganes - Levante 21.00

odigrano u subotu:

Espanjol - Valjadolid 3:1 (1:1)
/Iglesijas 1, Ermoso 55, Vu Lei 65 - Alkaraz 17/

Viljareal - Alaves 1:2 (0:0)
/Kazorla 61p - Maripan 54, Inui 77/

Ueska - Sevilja 2:1 (1:0)
/Huanpi 7, Evilja 90+8 - Ben Jeder 84/

Real Madrid - Barselona 1:0 (1:0)
/Rakitić 26/

odigrano u petak

Rajo Valjekano - Đirona 0:2 (0:1)
/Stuani 30, 85/

TABELA: Barselona 60, Atletiko M. 53, Real 48, Hetafe 42, Alaves 40, Sevilja 37, Betis 36, Valensija 36, Sosijedad 35, Eibar 34, Atletik B. 33, Espanjol 33, Đirona 31, Leganes (-1) 30, Levante (-1) 30, Valjadolid 26, Selta 25, Viljareal 23, Rajo Valjekano 23, Ueska 22.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar