РУС: Спартак се провукао против Краснодара!

Ево зашто Ајртон кошта 7. 000. 000, гром голови у дербију Русије, Зенит највећи добитник! У 18. колу првенства Русије – 1:1.

Фудбал 03.03.2019 | 23:05
РУС: Спартак се провукао против Краснодара!
Ако желиш да будеш шампион мораш да побеђујеш и најбоље, а колико год да су крупни кораци којима Краснодар граби ка врху руског фудбала као да увек устукне пред историјом Спартака. Па тако и у великом дербију на старту пролећног дела сезоне у којем су гости показали да су квалитетнији састав, али су морали да се задовоље бодом (1:1), па се Зенит учврстио на лидерској позицији на табели, сада са три бода предности над Биковима.

Да је правде, остао би то минус један, пошто је Спартак био равноправан такмац Краснодару само док је имао снаге да пресингом спречава ривала да развије карактеристичну пас игру. Док је тај период трајао стигли су Московљани и до водећег гола након што је 21-годишњи леви бек Ајртон Лукас, кога је Спартак ове зиме довео из Флуминенсеа за 7.000.000 евра, маестралбно преко целог терена гађао Зе Луиса, а овај искористио један на један ситуацију са Матвејем Сафоновим и довео домаће у вођство.

Међутим, само неко ко не прати руски фудбал могао је да помисли да је ту крај. Краснодар ове сезоне заиста игра бруталан фудбал и није чудо што важи за најозбиљнијег Зенитовог конкурента у шампионској трци. Чим су Спартакови играчи успорили – а морало је то да се деси – Бикови су узели лопту у ноге и развезали своју игру, брзу и конкретну. Најбољи доказ већ у 25. минуту када је Кристијан Рамирез послао лопту ка Виктору Клаесену, а овај је лукаво прескочио и дозволио Маурисију Переири да изједначи на 1:1.

Наставак меча протекао је у доминацији Краснодара коме није дуго требало да осети слабост ривала и крене по сва три бода. Ари и Вандерсон били су опасно близу, Клаесен и Сергеј Петров су гађали у оквир Спартаковог гола, али лопта једноставно није хтела у гол. Неће ипак Краснодар одустати. Зенит и ЦСКА њима долазе на ногу овог пролећа. Али прво Валенсија у осмини финала Лиге Европе.

Поменућемо само још да Урош Спајић вечерас није играо за Краснодар, пошто је у последњем јесењем колу зарадио парне картоне.

Русија 1, 18. коло:

Петак

Оренбург - Анжи 0:1 (0:0)
/Кулик 58/

Субота

Урал - Зенит 0:1 (0:0)
/Азмун 41/

Арсенал Тула - ЦСКА 2:0 (0:0)
/Ђорђевић 48, Кангва 88/

Локомотива Москва - Крила Совјетов 2:2 (1:1)
/Миранчук 23, 65 – Ананидзе 19, Шејдаев 69/

Рубин - Ахмат Грозни 1:0 (0:0)
/Сагитов 90+5/

Недеља

Уфа - Динамо Москва 1:2 (1:0)
/Игбун 32 – Луценко 60, Грулев 90/

Јенисеј - Ростов 1:1 (0:0)
/Сар 83 – Сигурдарсон 68/

Спартак - Краснодар 1:1 (1:1)
/Зе Луис 14 – Маурисио Переира 25/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар