RUS: Spartak se provukao protiv Krasnodara!

Evo zašto Ajrton košta 7. 000. 000, grom golovi u derbiju Rusije, Zenit najveći dobitnik! U 18. kolu prvenstva Rusije – 1:1.

Fudbal 03.03.2019 | 23:05
RUS: Spartak se provukao protiv Krasnodara!
Ako želiš da budeš šampion moraš da pobeđuješ i najbolje, a koliko god da su krupni koraci kojima Krasnodar grabi ka vrhu ruskog fudbala kao da uvek ustukne pred istorijom Spartaka. Pa tako i u velikom derbiju na startu prolećnog dela sezone u kojem su gosti pokazali da su kvalitetniji sastav, ali su morali da se zadovolje bodom (1:1), pa se Zenit učvrstio na liderskoj poziciji na tabeli, sada sa tri boda prednosti nad Bikovima.

Da je pravde, ostao bi to minus jedan, pošto je Spartak bio ravnopravan takmac Krasnodaru samo dok je imao snage da presingom sprečava rivala da razvije karakterističnu pas igru. Dok je taj period trajao stigli su Moskovljani i do vodećeg gola nakon što je 21-godišnji levi bek Ajrton Lukas, koga je Spartak ove zime doveo iz Fluminensea za 7.000.000 evra, maestralbno preko celog terena gađao Ze Luisa, a ovaj iskoristio jedan na jedan situaciju sa Matvejem Safonovim i doveo domaće u vođstvo.

Međutim, samo neko ko ne prati ruski fudbal mogao je da pomisli da je tu kraj. Krasnodar ove sezone zaista igra brutalan fudbal i nije čudo što važi za najozbiljnijeg Zenitovog konkurenta u šampionskoj trci. Čim su Spartakovi igrači usporili – a moralo je to da se desi – Bikovi su uzeli loptu u noge i razvezali svoju igru, brzu i konkretnu. Najbolji dokaz već u 25. minutu kada je Kristijan Ramirez poslao loptu ka Viktoru Klaesenu, a ovaj je lukavo preskočio i dozvolio Maurisiju Pereiri da izjednači na 1:1.

Nastavak meča protekao je u dominaciji Krasnodara kome nije dugo trebalo da oseti slabost rivala i krene po sva tri boda. Ari i Vanderson bili su opasno blizu, Klaesen i Sergej Petrov su gađali u okvir Spartakovog gola, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Neće ipak Krasnodar odustati. Zenit i CSKA njima dolaze na nogu ovog proleća. Ali prvo Valensija u osmini finala Lige Evrope.

Pomenućemo samo još da Uroš Spajić večeras nije igrao za Krasnodar, pošto je u poslednjem jesenjem kolu zaradio parne kartone.

Rusija 1, 18. kolo:

Petak

Orenburg - Anži 0:1 (0:0)
/Kulik 58/

Subota

Ural - Zenit 0:1 (0:0)
/Azmun 41/

Arsenal Tula - CSKA 2:0 (0:0)
/Đorđević 48, Kangva 88/

Lokomotiva Moskva - Krila Sovjetov 2:2 (1:1)
/Mirančuk 23, 65 – Ananidze 19, Šejdaev 69/

Rubin - Ahmat Grozni 1:0 (0:0)
/Sagitov 90+5/

Nedelja

Ufa - Dinamo Moskva 1:2 (1:0)
/Igbun 32 – Lucenko 60, Grulev 90/

Jenisej - Rostov 1:1 (0:0)
/Sar 83 – Sigurdarson 68/

Spartak - Krasnodar 1:1 (1:1)
/Ze Luis 14 – Maurisio Pereira 25/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar