БЛ: Штутгарт напунио мрежу Хановера до врха!

Фудбалери Штутгарта у дербију зачеља су савладали Хановер прилично убедљивим резултатом, 5:1 и тако направили велики корак у борби за опстанак у Бундеслиги.  Штутгарт хвата посљедњи воз! "Швабе" прекинуле серију од осам бундеслигашких мечева без тријумфа и први пут у 2019. години обрадовале своје навијаче.  Штутгарт добио после два и по месеца, настрадао Хановер! Швабе се враћају у борбу за опстанак. . .

Фудбал 03.03.2019 | 22:44
БЛ: Штутгарт напунио мрежу Хановера до врха!
Искусни "Супер" Марио Гомес игра свој други мандат у Штутгарту, а меч са Хановером је почео сјајно, пошто је већ у четвртом минуту успео да "начне" противника, поготком који је подсетио на његове славне дане.

Гомес се ослободио свог чувара и добио лопту тек након што је закорачио у шеснаестерац Хановера, па и није имао тежак посао да савлада голмана Есера. 

Озан Кабак је у 16. минуту повисио резултат на 2:0, када је након корнера био најсналажљивији и главом лопту послао у мрежу. Исти играч је постигао и трећи погодак на овом сусрету, а он је у последњем минуту првог полувремена, такође после корнера главом послао лопту у ближи угао голмана Есеа. 

У другом полувремену, Хановер је први запретио и преко Џонатаса успео да савлада Штутгартовог голмана, па је од 68. минута на семафору писало 3:1 у корист домаћина. 

Напад Хановера је ишао по средини, а Генки Харагучи је успео добро да центрира и пронађе бразилског нападача, који се само поклонио и постигао погодак. 

На 4:1, повисио је Стивен Зубер после још једног корнера, а он је лопту дочекао након једног одбитка на ивици шеснаестерца, која се након његовог шута одбила од земљу, па од једног дефанзивца Хановера и тотално збунила Есеа. 

Зубер је само три минута касније успео да постигне свој други, а укупно пети погодак на сусрету, а он се нашао на правом месту након катастрофалне реакције одбране Хановера и само спровео лопту у празну мрежу за коначних 5:1. 

Штутгарт је сада 16. у Бундеслиги са 19 освојених бодова, док је Хановер на 17. месту са пет бодова мање, а Нирнберг је на последњој позицији са свега 13 освојених бодова.

После два и по месеца поста, односно осам утакмица, Штутгарт је коначно славио! Маркус Вајнцерл дочекао је да види једно право издање својих момака, који су растурили једног од главних конкурената у бори за опстанак - екипу Хановера (5:1), што овим бодова додатно даје на значају.  

Швабе су се сада активно укључиле у трку са Аугзбургом и Шалкеом, покушаће да избегну то бараж место, док је Хановер у јако тешкој ситуацији, јер за сигурном зоном заостаје чак седам бодова, а следи му врло незгодан распоред. У наредном колу долази им Леверкузен, онда имају врло важан окршај са Аугзбургом, па са Шалкеом. Уколико изгуби те три утакмице Хановер ће моћи да пакује кофере...

Штутгарт је данас одиграо сјајно. Рани гол отворио им је пут ка победи, а постигао га је Марио Гомез, после двоипомесечног поста. Очито, кад погађа Супермарио Штутгарт побеђује, у супротном, видели сте све претходних недеља...

Али није Марио Гомез био јунак вечерашњег тријумфа Шваба. Млади Озан Кабак, Турчин што је стигао зимус у трансферу вредном 11.000.000 евра, постигао је два гола, у 16. и 45. минута, после чега је било јасно да Хановер нема шта да тражи на Мерцедес Бенц арени. Само тројица странаца била су млађа у моменту када су постигла два гола у Бундеслиги и то су Рис Нелсон, Џејдон Санчо и Хеунг Мин Сон.  

Погодак Бразилца Жонатаса за 1:3 није пробудио госте. Више је наљутио домаће, који су до краја преко Стивена Цубера, још једног зимског појачања, потврдили велику победу. Два пута је погађао Цубер у размаку од три минута. Други пут велики део посла одрадио је капитен Кристијан Гентнер...

Штутгарт слави, и то први пут у 2019. години!

Први тријумф још од средине децембра прошле године, фудбалери Штутгарта уписали су данас пред својим навијачима против Хановера 5:1 (3:0).

"Швабе" су тако прекинуле црни низ од осам првенствених двобоја без славља, током којих су од могућа 24 освојили свега два бода.

Сигурну побједу домаћих већ у четвртом минуту најавио је искусни Марио Гомез, да би скоро дупло млађи, 18-годишњи Турчин Ожан Кабак до краја првог полувремена постигао два гола, и то прва у каријери, за више него убједљиву предност 3:0 након првих 45 минута.

Бразилац Жонатас средином наставка смањио је на 3:1, али је десетак минута касније имао несрећу да се након шута Стивена Зубера лопта управо од њега одбије у гол Хановера, чиме је Штутгарт поново стигао до три гола предности.

Зубер је у кратком временском интервалу, тачније након три минута, постигао још један гол, за више него убједљив тријумф домаћих 5:1.

Овом побједом Штутгарт је данашњег ривала оставио у зони испадања, на пет корака заостатка, док се Аугзбургу, који је позицију изнад, приближио на само два бода.

Подсјетимо, двије посљедњепласиране екипе директно ће испасти у Цвајту, док ће трећи најслабије пласирани тим играти бараж за опстанак у Бундеслиги.

Реми Волфсбурга и Вердера. Фудбалери Волфсбурга ремизирали су против Вердера резултатом 1:1 на свом стадиону у 24. колу немачке Бундеслиге.

Фудбалери Волфсбурга играли су нерешено на свом стадиону са екипом Вердера из Бремена, а резултат је био 1:1. Вукови остали гладни! Вердер однео бод из Волфзбурга...

Прво полувреме није било превише садржајно, али је српски фудбалер Милош Вељковић у 42. минуту ушао у игру за госте, уместо повређеног Лангкампа.

У вођство је дошао Волфсбург, у 54. минуту преко Џона Брукса. Двадесетпетогодишњи Американац је након одличног центаршута Максимилијана Арнолда из слободног ударца, главом добро шутирао у ближи угао голмана Павленке и на семафору је писало 1:0.

Вердер је преко Макса Крузеа дошао до изједначења. Он се сјајно убацио у шеснаестерац са леве стране где га је дочекао прецизан центаршут Егестајна и он је лопту послао у горњи десни угао, а голмана Кастелса у леву страну.

Овим резултатом је сусрет и окончан, а Волфсбург је након ремија остао на седмом месту иза Бајера из Леверкузена са 39 освојених бодова, док је Вердер на 10. позицији са шест бодова мање.

Серија непобедивости је настављена, али утисак је да су Вукови остали гладни. Јер после вођства и боље игра у већем делу утакмице, коначних 1:1 у последњем сусрету 24. кола сигурно више паше Вердеру. Волфзбург је имао велику шансу да дође на само два бода заостатка у односу на четвртопласирану Борусију из Менхегладбаха, али гости из Бремена су се извукли. 

Погодак Макса Крузеа у 74. минуту није само донео бод Вердеру, већ је Зелене из Бремена сврстао уз раме Пари Сен Жермену и Јувентусу, јединим тимови из ТОП 5 лига који су успели да постигну гол на сваком лигашком мечу од почетка сезоне. Голу капитена Вердера претходио је сјајан центаршут Максимилијана Егештајна...

За Вердер је поново кренуло набоље када је средином другог дела у игру ушао ветеран Клаудио Пизаро. Крузе је од тог момента добио више простора и то је искористио на најбољи начин...

Волфзбург је до предности дошао у 54. минуту. Арнолд је послао одличан центаршут, а снажни штопер Џон Брукс највише скочио, само "креснуо" лопту и сместио је иза леђа немоћног Павленке. Сачекало се који секунд ради провере у ВАР соби, јер Мехмеди је био у офсајду приликом центаршута, али како није утицао на игру, гол је признат.   

У том тренутку Вукови су били пети, надомак места које води у Лигу шампиона, међутим нису задржали концентрацију до краја.     

БУНДЕСЛИГА - 24. КОЛО

Петак:

Аугзбург – Борусија Дортмунд 2:1 (1:0)
/Донг Вон 23, 68 – Алкасер 81/

Субота:

Шалке - Дизелдорф 0:4 (0:1)
/Лукебакио 35, Ковнацки 62, 84, Раман 86/

Нирнберг - РБ Лајпциг 0:1 (0:1)
/Клостерман 40/

Херта - Мајнц 2:1 (0:0)
/Грујић 50, Штарк 60 - Штарк 46аг/

Ајнтрахт - Хофенхајм 3:2 (1:1)
/Ребић 20, Але 89, Пасијенса 90+6 - Жоелинтон 43, Белфодил 60/

Леверкузен - Фрајбург 2:0 (1:0)
/Арангиз 4, Бејли 73/

Менхенгладбах - Бајерн 1:5 (1:2)
/Штиндл 37 - Мартинез 2, Милер 11, Левандовски 47, 90+1пен, Гнабри 75/

Недеља:

Штутгарт - Хановер 5:1 (2:0)
/Гомез 5, Кабак 16, 45, Цубер 78, 81 - Жонатас 69/

Волфзбург - Вердер 1:1 (0:0)
/Брукс 54 - Крузе 74/

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар