BL: Štutgart napunio mrežu Hanovera do vrha!

Fudbaleri Štutgarta u derbiju začelja su savladali Hanover prilično ubedljivim rezultatom, 5:1 i tako napravili veliki korak u borbi za opstanak u Bundesligi.  Štutgart hvata posljednji voz! "Švabe" prekinule seriju od osam bundesligaških mečeva bez trijumfa i prvi put u 2019. godini obradovale svoje navijače.  Štutgart dobio posle dva i po meseca, nastradao Hanover! Švabe se vraćaju u borbu za opstanak. . .

Fudbal 03.03.2019 | 22:44
BL: Štutgart napunio mrežu Hanovera do vrha!
Iskusni "Super" Mario Gomes igra svoj drugi mandat u Štutgartu, a meč sa Hanoverom je počeo sjajno, pošto je već u četvrtom minutu uspeo da "načne" protivnika, pogotkom koji je podsetio na njegove slavne dane.

Gomes se oslobodio svog čuvara i dobio loptu tek nakon što je zakoračio u šesnaesterac Hanovera, pa i nije imao težak posao da savlada golmana Esera. 

Ozan Kabak je u 16. minutu povisio rezultat na 2:0, kada je nakon kornera bio najsnalažljiviji i glavom loptu poslao u mrežu. Isti igrač je postigao i treći pogodak na ovom susretu, a on je u poslednjem minutu prvog poluvremena, takođe posle kornera glavom poslao loptu u bliži ugao golmana Esea. 

U drugom poluvremenu, Hanover je prvi zapretio i preko Džonatasa uspeo da savlada Štutgartovog golmana, pa je od 68. minuta na semaforu pisalo 3:1 u korist domaćina. 

Napad Hanovera je išao po sredini, a Genki Haraguči je uspeo dobro da centrira i pronađe brazilskog napadača, koji se samo poklonio i postigao pogodak. 

Na 4:1, povisio je Stiven Zuber posle još jednog kornera, a on je loptu dočekao nakon jednog odbitka na ivici šesnaesterca, koja se nakon njegovog šuta odbila od zemlju, pa od jednog defanzivca Hanovera i totalno zbunila Esea. 

Zuber je samo tri minuta kasnije uspeo da postigne svoj drugi, a ukupno peti pogodak na susretu, a on se našao na pravom mestu nakon katastrofalne reakcije odbrane Hanovera i samo sproveo loptu u praznu mrežu za konačnih 5:1. 

Štutgart je sada 16. u Bundesligi sa 19 osvojenih bodova, dok je Hanover na 17. mestu sa pet bodova manje, a Nirnberg je na poslednjoj poziciji sa svega 13 osvojenih bodova.

Posle dva i po meseca posta, odnosno osam utakmica, Štutgart je konačno slavio! Markus Vajncerl dočekao je da vidi jedno pravo izdanje svojih momaka, koji su rasturili jednog od glavnih konkurenata u bori za opstanak - ekipu Hanovera (5:1), što ovim bodova dodatno daje na značaju.  

Švabe su se sada aktivno uključile u trku sa Augzburgom i Šalkeom, pokušaće da izbegnu to baraž mesto, dok je Hanover u jako teškoj situaciji, jer za sigurnom zonom zaostaje čak sedam bodova, a sledi mu vrlo nezgodan raspored. U narednom kolu dolazi im Leverkuzen, onda imaju vrlo važan okršaj sa Augzburgom, pa sa Šalkeom. Ukoliko izgubi te tri utakmice Hanover će moći da pakuje kofere...

Štutgart je danas odigrao sjajno. Rani gol otvorio im je put ka pobedi, a postigao ga je Mario Gomez, posle dvoipomesečnog posta. Očito, kad pogađa Supermario Štutgart pobeđuje, u suprotnom, videli ste sve prethodnih nedelja...

Ali nije Mario Gomez bio junak večerašnjeg trijumfa Švaba. Mladi Ozan Kabak, Turčin što je stigao zimus u transferu vrednom 11.000.000 evra, postigao je dva gola, u 16. i 45. minuta, posle čega je bilo jasno da Hanover nema šta da traži na Mercedes Benc areni. Samo trojica stranaca bila su mlađa u momentu kada su postigla dva gola u Bundesligi i to su Ris Nelson, Džejdon Sančo i Heung Min Son.  

Pogodak Brazilca Žonatasa za 1:3 nije probudio goste. Više je naljutio domaće, koji su do kraja preko Stivena Cubera, još jednog zimskog pojačanja, potvrdili veliku pobedu. Dva puta je pogađao Cuber u razmaku od tri minuta. Drugi put veliki deo posla odradio je kapiten Kristijan Gentner...

Štutgart slavi, i to prvi put u 2019. godini!

Prvi trijumf još od sredine decembra prošle godine, fudbaleri Štutgarta upisali su danas pred svojim navijačima protiv Hanovera 5:1 (3:0).

"Švabe" su tako prekinule crni niz od osam prvenstvenih dvoboja bez slavlja, tokom kojih su od moguća 24 osvojili svega dva boda.

Sigurnu pobjedu domaćih već u četvrtom minutu najavio je iskusni Mario Gomez, da bi skoro duplo mlađi, 18-godišnji Turčin Ožan Kabak do kraja prvog poluvremena postigao dva gola, i to prva u karijeri, za više nego ubjedljivu prednost 3:0 nakon prvih 45 minuta.

Brazilac Žonatas sredinom nastavka smanjio je na 3:1, ali je desetak minuta kasnije imao nesreću da se nakon šuta Stivena Zubera lopta upravo od njega odbije u gol Hanovera, čime je Štutgart ponovo stigao do tri gola prednosti.

Zuber je u kratkom vremenskom intervalu, tačnije nakon tri minuta, postigao još jedan gol, za više nego ubjedljiv trijumf domaćih 5:1.

Ovom pobjedom Štutgart je današnjeg rivala ostavio u zoni ispadanja, na pet koraka zaostatka, dok se Augzburgu, koji je poziciju iznad, približio na samo dva boda.

Podsjetimo, dvije posljednjeplasirane ekipe direktno će ispasti u Cvajtu, dok će treći najslabije plasirani tim igrati baraž za opstanak u Bundesligi.

Remi Volfsburga i Verdera. Fudbaleri Volfsburga remizirali su protiv Verdera rezultatom 1:1 na svom stadionu u 24. kolu nemačke Bundeslige.

Fudbaleri Volfsburga igrali su nerešeno na svom stadionu sa ekipom Verdera iz Bremena, a rezultat je bio 1:1. Vukovi ostali gladni! Verder odneo bod iz Volfzburga...

Prvo poluvreme nije bilo previše sadržajno, ali je srpski fudbaler Miloš Veljković u 42. minutu ušao u igru za goste, umesto povređenog Langkampa.

U vođstvo je došao Volfsburg, u 54. minutu preko Džona Bruksa. Dvadesetpetogodišnji Amerikanac je nakon odličnog centaršuta Maksimilijana Arnolda iz slobodnog udarca, glavom dobro šutirao u bliži ugao golmana Pavlenke i na semaforu je pisalo 1:0.

Verder je preko Maksa Kruzea došao do izjednačenja. On se sjajno ubacio u šesnaesterac sa leve strane gde ga je dočekao precizan centaršut Egestajna i on je loptu poslao u gornji desni ugao, a golmana Kastelsa u levu stranu.

Ovim rezultatom je susret i okončan, a Volfsburg je nakon remija ostao na sedmom mestu iza Bajera iz Leverkuzena sa 39 osvojenih bodova, dok je Verder na 10. poziciji sa šest bodova manje.

Serija nepobedivosti je nastavljena, ali utisak je da su Vukovi ostali gladni. Jer posle vođstva i bolje igra u većem delu utakmice, konačnih 1:1 u poslednjem susretu 24. kola sigurno više paše Verderu. Volfzburg je imao veliku šansu da dođe na samo dva boda zaostatka u odnosu na četvrtoplasiranu Borusiju iz Menhegladbaha, ali gosti iz Bremena su se izvukli. 

Pogodak Maksa Kruzea u 74. minutu nije samo doneo bod Verderu, već je Zelene iz Bremena svrstao uz rame Pari Sen Žermenu i Juventusu, jedinim timovi iz TOP 5 liga koji su uspeli da postignu gol na svakom ligaškom meču od početka sezone. Golu kapitena Verdera prethodio je sjajan centaršut Maksimilijana Egeštajna...

Za Verder je ponovo krenulo nabolje kada je sredinom drugog dela u igru ušao veteran Klaudio Pizaro. Kruze je od tog momenta dobio više prostora i to je iskoristio na najbolji način...

Volfzburg je do prednosti došao u 54. minutu. Arnold je poslao odličan centaršut, a snažni štoper Džon Bruks najviše skočio, samo "kresnuo" loptu i smestio je iza leđa nemoćnog Pavlenke. Sačekalo se koji sekund radi provere u VAR sobi, jer Mehmedi je bio u ofsajdu prilikom centaršuta, ali kako nije uticao na igru, gol je priznat.   

U tom trenutku Vukovi su bili peti, nadomak mesta koje vodi u Ligu šampiona, međutim nisu zadržali koncentraciju do kraja.     

BUNDESLIGA - 24. KOLO

Petak:

Augzburg – Borusija Dortmund 2:1 (1:0)
/Dong Von 23, 68 – Alkaser 81/

Subota:

Šalke - Dizeldorf 0:4 (0:1)
/Lukebakio 35, Kovnacki 62, 84, Raman 86/

Nirnberg - RB Lajpcig 0:1 (0:1)
/Klosterman 40/

Herta - Majnc 2:1 (0:0)
/Grujić 50, Štark 60 - Štark 46ag/

Ajntraht - Hofenhajm 3:2 (1:1)
/Rebić 20, Ale 89, Pasijensa 90+6 - Žoelinton 43, Belfodil 60/

Leverkuzen - Frajburg 2:0 (1:0)
/Arangiz 4, Bejli 73/

Menhengladbah - Bajern 1:5 (1:2)
/Štindl 37 - Martinez 2, Miler 11, Levandovski 47, 90+1pen, Gnabri 75/

Nedelja:

Štutgart - Hanover 5:1 (2:0)
/Gomez 5, Kabak 16, 45, Cuber 78, 81 - Žonatas 69/

Volfzburg - Verder 1:1 (0:0)
/Bruks 54 - Kruze 74/

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar