ТУР: 'Ајде што су јаки, него што их и судије часте! +8!

Арда Туран сам себе фаулирао и добио пенал! Истанбул Башакшехир наставља поход ка титули.  Да ли је у Турској све решено? Башакшехир на +8! Галатасарај се оклизнуо где није смео. . .

Фудбал 03.03.2019 | 21:30
ТУР: 'Ајде што су јаки, него што их и судије часте! +8!
Измакла им је титула пре две сезоне, а ове, по свему судећи, неће. Наставио је Истанбул Башакшехир поход ка највећем успеху историји клуба, још једну препреку је прескочио, са гостовања незгодној Малатији доео сва три бода, али ће и после 24. кола турског првенства остати утисак да тим Абдулаха Авчија ужива подршку судија.

Истанбул ББ је против кандидата за пласман у Европу славио са, наизглед, лаганих 2:0, с тим што је предност стекао после дискутабилног пенала у финишу првог дела. Дискутабилног, јер све указује да је везиста гостију Арда Туран сам себе фаулирао, судија Ајдунис показао на белу тачку, а посебно је интересантно да није гледао ВАР, иако се на снимку види да је реч о прекршају у нападу. Емре Белезоглу је преузео одговорност и отворио фавориту врата тријумфа.

До краја је репрезентативац Босне и Херцеговине Един Вишћа погодио за 2:0 и то је било довољно да тренутно најбољи тим Турске разоружа екипу нашег Данијела Алексића и бившег Звездиног капитена, МичелаДоналда (играли по 90 минута).

Претходно, 90 минута на терену провео је и бивши Партизанов везиста Марко Јевтовић у дресу Коње, која је у надокнади, из пенала, пропустила шансу да слави против Гецтепеа.

Галатасарај може полако да се опрашта од шампионске трке... Јер ако не можете да добијете тим који је у последња три месеца остварио једну једину победу у шампионату и претпоследњи је на табели, онда је велико питање да ли вам је у тој трци уопште место. У последњем мечу данашњег програма турске Супер лиге: Ерзурум - Галатасарај 1:1.

Екипа Фатиха Терима није успела да успостави контролу над утакмицом, да доминира и да кроз посед дође до голова. Ерзурум се чак доста лако бранио и чак успео да поведе. Рашад Мухамед донео је предност домаћем саставу у 18. минуту утакмице.

Галати је требало доста времена да устане из нокдауна. Изједначујући погодак стигао је на време, већ почетком другог полувремена, када је Јунес Беланда завршио акцију. Та чињеница, међутим, није много тога променила у самом односу снага на терену. Када је црта подвучена Ерзурум је чак имао више покушаја, више удараца ка голу ривала... 

Фатих Терим почео је утакмицу без најбољег стрелца лиге Ембаје Дијања. Уместо њега почео је Костас Митроглу, који осим асистенције за Беланду у 53. минуту није много тога урадио. Касније је Дијањ ушао, једно време на терену су били и Митроглу и Дијањ и Оњекуру - није вредело. Ерзурум се лако бранио и одбранио. 

Башакшехир је после данашњег тријумфа над Малатијеом и овог ремија отишао на плус осам. Да ствар по Галату буде гора распоред им је паклено тежак у последњих 10 кола, јер следују им гостовања Фенеру и Коњи, те дерби са Башакшехиром код куће. А неће им сасвим сигурно бити лако ни против Малатије, односно Бурсе.  

ТУРСКА 1 - 24. КОЛО:

Петак

Анталија - Анкарагучу 2:4 (2:3)
/Чико 19, Сангаре 30 – Орџил 21, 26, 41, Бојд 96/

Субота

Бурса - Сивас 3:2 (1:1)
/Шеху 19, Саиве 62, Кара 90+5 - Килинц 6, Ндинга 89/

Кајзери - Бешикташ 2:2 (0:1)
/Краветс 57, 62 - Хачинсон 37, Еркин 90+1/

Фенербахче - Ризе 3:2 (2:1)
/Азиз 22, Солдадо 40, Мозес 84 пенал – Калдирим аг 4, Мелњак 55/

Недеља

Коња - Гецтепе 1:1 (1:0)
/Филиповић 18 – Озцеткин 54/

Малатија – Башакшехир 0:2 (0:1)
/Белезоглу 44 пен, Вишћа 57/

Ерзурум - Галатсарај 1:1 (1:0)
/Мухамед 18 - Беланда 53/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар