TUR: 'Ajde što su jaki, nego što ih i sudije časte! +8!

Arda Turan sam sebe faulirao i dobio penal! Istanbul Bašakšehir nastavlja pohod ka tituli.  Da li je u Turskoj sve rešeno? Bašakšehir na +8! Galatasaraj se okliznuo gde nije smeo. . .

Fudbal 03.03.2019 | 21:30
TUR: 'Ajde što su jaki, nego što ih i sudije časte! +8!
Izmakla im je titula pre dve sezone, a ove, po svemu sudeći, neće. Nastavio je Istanbul Bašakšehir pohod ka najvećem uspehu istoriji kluba, još jednu prepreku je preskočio, sa gostovanja nezgodnoj Malatiji doeo sva tri boda, ali će i posle 24. kola turskog prvenstva ostati utisak da tim Abdulaha Avčija uživa podršku sudija.

Istanbul BB je protiv kandidata za plasman u Evropu slavio sa, naizgled, laganih 2:0, s tim što je prednost stekao posle diskutabilnog penala u finišu prvog dela. Diskutabilnog, jer sve ukazuje da je vezista gostiju Arda Turan sam sebe faulirao, sudija Ajdunis pokazao na belu tačku, a posebno je interesantno da nije gledao VAR, iako se na snimku vidi da je reč o prekršaju u napadu. Emre Belezoglu je preuzeo odgovornost i otvorio favoritu vrata trijumfa.

Do kraja je reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća pogodio za 2:0 i to je bilo dovoljno da trenutno najbolji tim Turske razoruža ekipu našeg Danijela Aleksića i bivšeg Zvezdinog kapitena, MičelaDonalda (igrali po 90 minuta).

Prethodno, 90 minuta na terenu proveo je i bivši Partizanov vezista Marko Jevtović u dresu Konje, koja je u nadoknadi, iz penala, propustila šansu da slavi protiv Gectepea.

Galatasaraj može polako da se oprašta od šampionske trke... Jer ako ne možete da dobijete tim koji je u poslednja tri meseca ostvario jednu jedinu pobedu u šampionatu i pretposlednji je na tabeli, onda je veliko pitanje da li vam je u toj trci uopšte mesto. U poslednjem meču današnjeg programa turske Super lige: Erzurum - Galatasaraj 1:1.

Ekipa Fatiha Terima nije uspela da uspostavi kontrolu nad utakmicom, da dominira i da kroz posed dođe do golova. Erzurum se čak dosta lako branio i čak uspeo da povede. Rašad Muhamed doneo je prednost domaćem sastavu u 18. minutu utakmice.

Galati je trebalo dosta vremena da ustane iz nokdauna. Izjednačujući pogodak stigao je na vreme, već početkom drugog poluvremena, kada je Junes Belanda završio akciju. Ta činjenica, međutim, nije mnogo toga promenila u samom odnosu snaga na terenu. Kada je crta podvučena Erzurum je čak imao više pokušaja, više udaraca ka golu rivala... 

Fatih Terim počeo je utakmicu bez najboljeg strelca lige Embaje Dijanja. Umesto njega počeo je Kostas Mitroglu, koji osim asistencije za Belandu u 53. minutu nije mnogo toga uradio. Kasnije je Dijanj ušao, jedno vreme na terenu su bili i Mitroglu i Dijanj i Onjekuru - nije vredelo. Erzurum se lako branio i odbranio. 

Bašakšehir je posle današnjeg trijumfa nad Malatijeom i ovog remija otišao na plus osam. Da stvar po Galatu bude gora raspored im je pakleno težak u poslednjih 10 kola, jer sleduju im gostovanja Feneru i Konji, te derbi sa Bašakšehirom kod kuće. A neće im sasvim sigurno biti lako ni protiv Malatije, odnosno Burse.  

TURSKA 1 - 24. KOLO:

Petak

Antalija - Ankaraguču 2:4 (2:3)
/Čiko 19, Sangare 30 – Ordžil 21, 26, 41, Bojd 96/

Subota

Bursa - Sivas 3:2 (1:1)
/Šehu 19, Saive 62, Kara 90+5 - Kilinc 6, Ndinga 89/

Kajzeri - Bešiktaš 2:2 (0:1)
/Kravets 57, 62 - Hačinson 37, Erkin 90+1/

Fenerbahče - Rize 3:2 (2:1)
/Aziz 22, Soldado 40, Mozes 84 penal – Kaldirim ag 4, Melnjak 55/

Nedelja

Konja - Gectepe 1:1 (1:0)
/Filipović 18 – Ozcetkin 54/

Malatija – Bašakšehir 0:2 (0:1)
/Belezoglu 44 pen, Višća 57/

Erzurum - Galatsaraj 1:1 (1:0)
/Muhamed 18 - Belanda 53/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar