ИТА: Торино у финишу сломио Кјево!

Фудбалери Торина остварили су победу у сусрету 26. кола Серије А. Победили су Кјево са убедљивох 3:0.  Торино у надокнади докусурио Кјево, рекорд Сиригуа! Торино је теже него што то сугерише резултат савладао "фењераша" Кјево и продужио успјешну серију на шест мечева без примљеног поготка - 3:0 (0:0).  Белоти и Ринкон пробушили крила Летећим магарцима, Торино меље! Бикови наставили добру серију - 3:0.

Фудбал 03.03.2019 | 17:00
ИТА: Торино у финишу сломио Кјево!
Био је то десети тријумф Торина ове сезоне, веома значајан, јер ће им омогућити наставак трке за четврто место које води у Лигу шампиона.

С друге стране, Кјево је наставио са серијом неуспеха, убедљиво су последњи са свега десет бодова и мале су шансе да се изборе за опстанак у елитном рангу.

Без обзира што је Торино победио са 3:0, до ње није дошао лако. Морали ду домаћини доста да се помуче и тек у 15 последњих минута утакмице успели су да сломе отпор гостију. 

Репрезентативац Андреа Белоти је у 76. минуту на асистенцију Симонеа Зазе упутио снажан ударац са 20 метара, погодио је леви доњи угао и тако је Торино стигао до предности. 

Победа је оверена у судијској надокнади времена, у другом и трећем минуту. 

Прво је Ринкон сјајним ударцем са ивице казненог простора послао лопту под пречу за 2:0, а потом се и Заза уписао у стрелце, ударцем са десетак метара.

Ма, Торино је у опасној форми! 

Валтер Мацари је "наместио" тим са севера Италије, играју Бикови сјајно, а сада су везали и трећу победу на последња четири меча. Гостовао им је Кјево, а головима Андрее Белотија, Томаса Ринкона и Симонеа Зазе Торино је изашао као победник - 3:0 (0:0).

Није то био нешто превише занимљив дуел, али је у суштини домаћину најважније да је одрадио посао и наставио да ниже добре резултате. Са два гола у надокнади је дошао до убедљиве победе на крају.

Одлучујући моменат утакмице догодио се у 76. минуту. Симоне Заза и Андреа Белоти су комбиновали, лопта је стигла до деветке Бикова, уследио је сјајан шут са дистанце и лопта је пробушила крила Летећим магарцима.

Бомба!

Имао је Кјево своје шансе, можда је могао и до бода, али је Торино на крају успео да добије убедљиво после поготка Томаса Ринкона. И он је нешто слично ударцу Белотија потпуно закуцао лопту у мрежи екипе из Вероне. Још један гол до краја дао је Симоне Заза чисто да тријумф буде још убедљивији.

Торино сада има 41 освојен бод и свакако да на њега треба рачунати у борби за позиције, шест, пет, можда и четири. Није то предалеко.

Сјајна серија Торина који је прави хит Серије А у последњем периоду.

Колико је само добра одбрана Торина говори податак да 557 минута није примио гол што је клупски рекорд. За то је наравно највише заслужан сјајни Салваторе Сиригу. Ово све много обећава, навијачи Торина могу да буду врло задовољни.

Четврти тријумф из шест посљедњих утакмица забиљежили су фудбалери Торина којим су остали у трци за пласман у европска такмичења.

Теже него се то очекивало, а дефинитивно теже него то сугерише резултат, "бикови" су савладали посљедњепласирани Кјево, којег вјероватно само још теорија држи у италијанској Серији А.

ТОРИНО - КЈЕВО 3:0 (0:0)

Гледаоци у недјељном сусрету 26. кола на Олимпијском стадиону у Торину нису претјерано уживали у љепоти фудбалске игре с обзиром да је једино вриједно пажње у првом полувремену биле овације поводом једногодишњег помена трагично преминулог капитена Фиорентине Давидеа Асторија.

Ипак, у посљедњих 15 минута головима Андрее Белотија, Томаса Ринкона и Симонеа Зазе стигли су до јубиларне 10. овосезонске побједе!

Голман Торина Салваторе Сиригу није дуго вадио лопту из своје мреже, а кад је навршио 517. минут у шестом узастопном сусрету оборио је и досадашњи клупски рекорд Лућана Кастелинија из сезоне 1976/77.

Садашњи рекорд је 577 минута!

У дресу "бикова" од старта је наступио други српски интернационалац Саша Лукић, али је замијењен у 50. минуту искусним нападачем Симонеом Зазом.

Његов труд могао је да сруши интернационалац из Србије Филип Ђорђевић, којем је Сиригу одбранио ударце из два покушаја на самом почетку другог дијела!

Прву и најбољу прилику домаћи фудбалери су пропустили у 66. минуту када се послије корнера у изгледној ситуацији није снашао Андреа Белоти, који је у евидентној голгетерској кризи с обзиром да у претходних шест утакмица није погодио мрежу. 

Белоти је "пост" ипак прекинуо у 76. минуту након дуплог паса са резервистом Зазом и фантастичног ударца са 20-ак метара, који је одсјео иза леђа голмана Стефана Сорентина - 1:0.

До судијске надокнаде се ништа специјално није догађало, а онда је Торо са два поготка стигао до убједљивог тријумфа над "магарцима".

Најприје је у 92. минуту мајсторски под пречку погодио Томас Ринкон, да би минут касније "тачку на и" поставио Симоне Заза!

Серија А, 26. коло

Торино - Кјево 3:0 (0:0)
/Белоти 76, Ринкон 90+2, Заза 90+3/

Од 15.00

Ђенова - Фрозиноне

СПАЛ - Сампдорија

Удинезе - Болоња

Аталанта - Фиорентина (18.00)

Наполи - Јувентус (20.30)

Субота:

Емполи - Парма 3:3 (1:2)
/Дел Орко 19, Капуто 59 пен, Силвестре 90+1 - Жервињо 13, Ригони 45+1, Алвеш 82/

Милан - Сасуоло 1:0 (1:0)
/Лирола 35 аутогол/

Лацио - Рома 3:0 (1:0)
/Каиседо 12, Имобиле 72 пен/

Играно у петак:

Каљари - Интер 2:1 (2:1)
/Ћепители 30, Паволети 43 - Мартинез 37/

ТАБЕЛА: Јувентус 69, Наполи 56, Милан (+1) 48, Интер (+1) 47, Рома (+1) 44, Лацио 51, Торино (+1) 41, Аталанта 38, Фиорентина 36, Сампдорија 36, Сасуоло (+1) 31, Парма (+1) 30, Ђенова 29, Каљари (+1) 27, СПАЛ 23, Удинезе (-2) 22, Емполи (+1) 22, Болоња 18, Фрозиноне 16, Кјево (+1) 10*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар