ITA: Torino u finišu slomio Kjevo!

Fudbaleri Torina ostvarili su pobedu u susretu 26. kola Serije A. Pobedili su Kjevo sa ubedljivoh 3:0.  Torino u nadoknadi dokusurio Kjevo, rekord Sirigua! Torino je teže nego što to sugeriše rezultat savladao "fenjeraša" Kjevo i produžio uspješnu seriju na šest mečeva bez primljenog pogotka - 3:0 (0:0).  Beloti i Rinkon probušili krila Letećim magarcima, Torino melje! Bikovi nastavili dobru seriju - 3:0.

Fudbal 03.03.2019 | 17:00
ITA: Torino u finišu slomio Kjevo!
Bio je to deseti trijumf Torina ove sezone, veoma značajan, jer će im omogućiti nastavak trke za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona.

S druge strane, Kjevo je nastavio sa serijom neuspeha, ubedljivo su poslednji sa svega deset bodova i male su šanse da se izbore za opstanak u elitnom rangu.

Bez obzira što je Torino pobedio sa 3:0, do nje nije došao lako. Morali du domaćini dosta da se pomuče i tek u 15 poslednjih minuta utakmice uspeli su da slome otpor gostiju. 

Reprezentativac Andrea Beloti je u 76. minutu na asistenciju Simonea Zaze uputio snažan udarac sa 20 metara, pogodio je levi donji ugao i tako je Torino stigao do prednosti. 

Pobeda je overena u sudijskoj nadoknadi vremena, u drugom i trećem minutu. 

Prvo je Rinkon sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora poslao loptu pod preču za 2:0, a potom se i Zaza upisao u strelce, udarcem sa desetak metara.

Ma, Torino je u opasnoj formi! 

Valter Macari je "namestio" tim sa severa Italije, igraju Bikovi sjajno, a sada su vezali i treću pobedu na poslednja četiri meča. Gostovao im je Kjevo, a golovima Andree Belotija, Tomasa Rinkona i Simonea Zaze Torino je izašao kao pobednik - 3:0 (0:0).

Nije to bio nešto previše zanimljiv duel, ali je u suštini domaćinu najvažnije da je odradio posao i nastavio da niže dobre rezultate. Sa dva gola u nadoknadi je došao do ubedljive pobede na kraju.

Odlučujući momenat utakmice dogodio se u 76. minutu. Simone Zaza i Andrea Beloti su kombinovali, lopta je stigla do devetke Bikova, usledio je sjajan šut sa distance i lopta je probušila krila Letećim magarcima.

Bomba!

Imao je Kjevo svoje šanse, možda je mogao i do boda, ali je Torino na kraju uspeo da dobije ubedljivo posle pogotka Tomasa Rinkona. I on je nešto slično udarcu Belotija potpuno zakucao loptu u mreži ekipe iz Verone. Još jedan gol do kraja dao je Simone Zaza čisto da trijumf bude još ubedljiviji.

Torino sada ima 41 osvojen bod i svakako da na njega treba računati u borbi za pozicije, šest, pet, možda i četiri. Nije to predaleko.

Sjajna serija Torina koji je pravi hit Serije A u poslednjem periodu.

Koliko je samo dobra odbrana Torina govori podatak da 557 minuta nije primio gol što je klupski rekord. Za to je naravno najviše zaslužan sjajni Salvatore Sirigu. Ovo sve mnogo obećava, navijači Torina mogu da budu vrlo zadovoljni.

Četvrti trijumf iz šest posljednjih utakmica zabilježili su fudbaleri Torina kojim su ostali u trci za plasman u evropska takmičenja.

Teže nego se to očekivalo, a definitivno teže nego to sugeriše rezultat, "bikovi" su savladali posljednjeplasirani Kjevo, kojeg vjerovatno samo još teorija drži u italijanskoj Seriji A.

TORINO - KJEVO 3:0 (0:0)

Gledaoci u nedjeljnom susretu 26. kola na Olimpijskom stadionu u Torinu nisu pretjerano uživali u ljepoti fudbalske igre s obzirom da je jedino vrijedno pažnje u prvom poluvremenu bile ovacije povodom jednogodišnjeg pomena tragično preminulog kapitena Fiorentine Davidea Astorija.

Ipak, u posljednjih 15 minuta golovima Andree Belotija, Tomasa Rinkona i Simonea Zaze stigli su do jubilarne 10. ovosezonske pobjede!

Golman Torina Salvatore Sirigu nije dugo vadio loptu iz svoje mreže, a kad je navršio 517. minut u šestom uzastopnom susretu oborio je i dosadašnji klupski rekord Lućana Kastelinija iz sezone 1976/77.

Sadašnji rekord je 577 minuta!

U dresu "bikova" od starta je nastupio drugi srpski internacionalac Saša Lukić, ali je zamijenjen u 50. minutu iskusnim napadačem Simoneom Zazom.

Njegov trud mogao je da sruši internacionalac iz Srbije Filip Đorđević, kojem je Sirigu odbranio udarce iz dva pokušaja na samom početku drugog dijela!

Prvu i najbolju priliku domaći fudbaleri su propustili u 66. minutu kada se poslije kornera u izglednoj situaciji nije snašao Andrea Beloti, koji je u evidentnoj golgeterskoj krizi s obzirom da u prethodnih šest utakmica nije pogodio mrežu. 

Beloti je "post" ipak prekinuo u 76. minutu nakon duplog pasa sa rezervistom Zazom i fantastičnog udarca sa 20-ak metara, koji je odsjeo iza leđa golmana Stefana Sorentina - 1:0.

Do sudijske nadoknade se ništa specijalno nije događalo, a onda je Toro sa dva pogotka stigao do ubjedljivog trijumfa nad "magarcima".

Najprije je u 92. minutu majstorski pod prečku pogodio Tomas Rinkon, da bi minut kasnije "tačku na i" postavio Simone Zaza!

Serija A, 26. kolo

Torino - Kjevo 3:0 (0:0)
/Beloti 76, Rinkon 90+2, Zaza 90+3/

Od 15.00

Đenova - Frozinone

SPAL - Sampdorija

Udineze - Bolonja

Atalanta - Fiorentina (18.00)

Napoli - Juventus (20.30)

Subota:

Empoli - Parma 3:3 (1:2)
/Del Orko 19, Kaputo 59 pen, Silvestre 90+1 - Žervinjo 13, Rigoni 45+1, Alveš 82/

Milan - Sasuolo 1:0 (1:0)
/Lirola 35 autogol/

Lacio - Roma 3:0 (1:0)
/Kaisedo 12, Imobile 72 pen/

Igrano u petak:

Kaljari - Inter 2:1 (2:1)
/Ćepiteli 30, Pavoleti 43 - Martinez 37/

TABELA: Juventus 69, Napoli 56, Milan (+1) 48, Inter (+1) 47, Roma (+1) 44, Lacio 51, Torino (+1) 41, Atalanta 38, Fiorentina 36, Sampdorija 36, Sasuolo (+1) 31, Parma (+1) 30, Đenova 29, Kaljari (+1) 27, SPAL 23, Udineze (-2) 22, Empoli (+1) 22, Bolonja 18, Frozinone 16, Kjevo (+1) 10*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar