ЛШ: Не отписујте Манчесетер!

Ако буде 0:1 у првом полувремену, направићемо хаос у Паризу! Оле Гунар Солскјер види још једно спектакуларно издање славног клуба у Европи.

Фудбал 04.03.2019 | 09:45
ЛШ: Не отписујте Манчесетер!
Можда им шансе нису велике, али у генетском коду Манчестер јунајтеда је да игра до последње секунде. Као, на пример чувеног пролећа 1999. кад је у Торину надокнадио два гола заостатка и пет минута пре краја савладао Јувентус у полуфиналу (3:2), да би у завршној борби, кад су сви видели Оливера Кана како диже пехар, у надокнади преко Тедија Шерингема и Оле Гунара Солскјера„окренуо“ и Бајерна и попео се на кров Европе.

Такав један подухват призивају навијачи Црвених ђавола у освит пута у Париз, где ће у среду морати да нападне један од најскупљих тимова света и учини скоро немогуће, да после 0:2 на тлу Енглеске нађе начин да се пласира у четвртфинале Лиге шампиона.

„Нећемо се предати без борбе. Идемо у Париз с намером да уживамо у фудбалу. Знамо да нас чека тешко гостовање као што смо свесни снаге коју је ПСЖ демонстрирао на Олд Трафорду. Велики је изазов за наше играче да се на Парку принчева покажу у најбољем издању. И даље мислим да смо у игри, да имамо шансе. Немојте нас отписивати“, поручује Оле Гунар Солскјер.

Разлог за оптимизам даје му чињеница да је под његовом палицом Манчестер прогледао, већ се пробио до места које води у Лигу шампиона наредне сезоне, оживели су скоро сви играчи који су се код Жозеа Муриња мучили, а посебно импресивно делује податак да последње четири утакмице – непосредно после првог дуела са ПСЖ-ом – дао осам голова.

„Одлично играмо у гостима, међутим, брину нас повреде и суспензије одређених играча, због чега нам стартна позиција далеко од фантастичне. Морамо, упркос свему, да нападнемо, што значи да играмо на велики број голова. Задовољнији бих био да добијемо 4:2, него, на пример, да буде 2:0. За почетак морамо да мислимо како да дамо макар један гол у првом полувремену и ако бисмо на пузи водили 1:0 онда свашта може да се деси у других 45 минута. Знам да смо способни за тако нешто, да можемо да направимо хаос у последњих 15-20 минута реванша“.

Јунајтед ће играти без суспендованог Пола Погбе, као и повређених Немање Матића и Андера Ерере, посао додатно отежава чињеница да је париски Свеци немилосрдни код куће, али...

„У одсуству повређених и кажњених мораће неко други да добије, верујем и искористи шансу, да покаже шта зна. Ако погледате наш учинак, добили смо последњих осам утакмица на страни. Некако имамо више самопоуздања кад играмо у гостима“, подсећа Оле Гунар Солскјер.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар