LŠ: Ne otpisujte Mančeseter!

Ako bude 0:1 u prvom poluvremenu, napravićemo haos u Parizu! Ole Gunar Solskjer vidi još jedno spektakularno izdanje slavnog kluba u Evropi.

Fudbal 04.03.2019 | 09:45
LŠ: Ne otpisujte Mančeseter!
Možda im šanse nisu velike, ali u genetskom kodu Mančester junajteda je da igra do poslednje sekunde. Kao, na primer čuvenog proleća 1999. kad je u Torinu nadoknadio dva gola zaostatka i pet minuta pre kraja savladao Juventus u polufinalu (3:2), da bi u završnoj borbi, kad su svi videli Olivera Kana kako diže pehar, u nadoknadi preko Tedija Šeringema i Ole Gunara Solskjera„okrenuo“ i Bajerna i popeo se na krov Evrope.

Takav jedan poduhvat prizivaju navijači Crvenih đavola u osvit puta u Pariz, gde će u sredu morati da napadne jedan od najskupljih timova sveta i učini skoro nemoguće, da posle 0:2 na tlu Engleske nađe način da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona.

„Nećemo se predati bez borbe. Idemo u Pariz s namerom da uživamo u fudbalu. Znamo da nas čeka teško gostovanje kao što smo svesni snage koju je PSŽ demonstrirao na Old Trafordu. Veliki je izazov za naše igrače da se na Parku prinčeva pokažu u najboljem izdanju. I dalje mislim da smo u igri, da imamo šanse. Nemojte nas otpisivati“, poručuje Ole Gunar Solskjer.

Razlog za optimizam daje mu činjenica da je pod njegovom palicom Mančester progledao, već se probio do mesta koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone, oživeli su skoro svi igrači koji su se kod Žozea Murinja mučili, a posebno impresivno deluje podatak da poslednje četiri utakmice – neposredno posle prvog duela sa PSŽ-om – dao osam golova.

„Odlično igramo u gostima, međutim, brinu nas povrede i suspenzije određenih igrača, zbog čega nam startna pozicija daleko od fantastične. Moramo, uprkos svemu, da napadnemo, što znači da igramo na veliki broj golova. Zadovoljniji bih bio da dobijemo 4:2, nego, na primer, da bude 2:0. Za početak moramo da mislimo kako da damo makar jedan gol u prvom poluvremenu i ako bismo na puzi vodili 1:0 onda svašta može da se desi u drugih 45 minuta. Znam da smo sposobni za tako nešto, da možemo da napravimo haos u poslednjih 15-20 minuta revanša“.

Junajted će igrati bez suspendovanog Pola Pogbe, kao i povređenih Nemanje Matića i Andera Erere, posao dodatno otežava činjenica da je pariski Sveci nemilosrdni kod kuće, ali...

„U odsustvu povređenih i kažnjenih moraće neko drugi da dobije, verujem i iskoristi šansu, da pokaže šta zna. Ako pogledate naš učinak, dobili smo poslednjih osam utakmica na strani. Nekako imamo više samopouzdanja kad igramo u gostima“, podseća Ole Gunar Solskjer.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar