Мурињов резиме...

Реал почео сезону са тренером, а онда је дошао Солари! Ракитић најпотцењенији играч света, мора да поради на друштвеним мрежама. . . ! “Знам да увек причамо само о највећима, зато Ракитић мора да повећа своју активност на друштвеним мрежама, јер је у овим данима слаб на том пољу, а то је изгледа јако важно. То му је најслабија тачка, на терену је савршен“.

Фудбал 03.03.2019 | 23:47
Мурињов резиме...
Уме да претера, често да пажњу одвраћа од фудбала и бави се маргиналним стварима, али фудбалу недостаје Жозе Мурињо. Посебни слободне дане после одласка с клупе Манчестер јунајтеда троши у одмору, али и на гостовања где у форми стручног саветника резимира детаље великих утакмица. Суботу вече провео је у студију телевизије беИН Спорт, где је коментарисао Ел Класико и ново Барселонино надигравање Реала у четири дана.

Мурињо је оценио да је Краљевски клуб опет одиграо „мекано“ и да је због тога остао без награде. Барселону је похвалио због тога што је пронашла начин да игра ефективан фудбал без естетске лепоте, а имао је озбиљне речи хвале за тихог хероја каталонског гиганта.

“Реал никако не може да буде задовољан игром. Имају много самопоуздања, играли су без проблема и не могу да кажем да је Реал био лош. Али, потребно је много више“.

Разлог лоших игара актуелног европског шампиона Мурињо је нашао у великој клупској транзицији.

“Када лоше почнете сезону, тешко је да се опоравите касније. Реал је у сезону ушао с тренером, а онда је дошао Солари. Морам да говорим у његову одбрану, јер има храброст да повуче потезе које би мало ко смео. Зато сада имате Винисијуса Жуниора који је најбољи на терену“.

Прокоментарисао је Португалац и дуел Серхија Рамоса и Лионела Месија, где је Аргентинац извукао дебљи крај...

“Морате да разумете да је температура на терену била висока. Игра се Класико који одлучује о титули. Рамос је повукао тај потез како би додатно подигао температуру, да тргне своје играче у наставку. Реал је био превише мекан у првом делу и било је потребно и једном и другом тиму да се мало подигну“.

Затим се осврнуо на стање у Барселони и тријумф који је вероватно одлучио питање шампиона.

“Ово што ћу сада рећи је комплимент, не критика... Барселона није играла феноменално, али су били чврсти, више у многим претходним сезонама. Знају како да се бране, да играју компактно. Не игра ова Барселона за око тако лепо као некада, али побеђују. Када одете у нокаут фазу Лиге шампиона и добијете велике противнике у четвртфиналу, полуфиналу или финалу, треба знати да побеђујете утакмице на тај начин“, сматра Мурињо.

Своје мисли усмерио је ка појединцима који су оставили посебан утисак, али и играча за кога верује да је најпотцењенији у овом тренутку.

“Барселона има одличан штоперски пар у Пикеу и Ленглеу, Тер Штеген из године у годину брани све боље“, каже Мурињо и наставља:

“Ово стоји у мени дуже време и морам сада да кажем јавно. Иван Ракитић један је од најпотцењенијих играча на свету. Фантастичан је играч у сваком пољу. Обавља невероватан посао у одбрани на десном боку како би компензовао изостанак Месијевог учинка у том пољу, може да трчи километре и километре да се не умори, сигуран је у поседу лопте, увек тражи најједноставнија решења, конкретан је и директан“.

Мурињо је излагање завршио у препознатљивом стилу...

“Знам да увек причамо само о највећима, зато Ракитић мора да повећа своју активност на друштвеним мрежама, јер је у овим данима слаб на том пољу, а то је изгледа јако важно. То му је најслабија тачка, на терену је савршен“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар