Murinjov rezime...

Real počeo sezonu sa trenerom, a onda je došao Solari! Rakitić najpotcenjeniji igrač sveta, mora da poradi na društvenim mrežama. . . ! “Znam da uvek pričamo samo o najvećima, zato Rakitić mora da poveća svoju aktivnost na društvenim mrežama, jer je u ovim danima slab na tom polju, a to je izgleda jako važno. To mu je najslabija tačka, na terenu je savršen“.

Fudbal 03.03.2019 | 23:47
Murinjov rezime...
Ume da pretera, često da pažnju odvraća od fudbala i bavi se marginalnim stvarima, ali fudbalu nedostaje Žoze Murinjo. Posebni slobodne dane posle odlaska s klupe Mančester junajteda troši u odmoru, ali i na gostovanja gde u formi stručnog savetnika rezimira detalje velikih utakmica. Subotu veče proveo je u studiju televizije beIN Sport, gde je komentarisao El Klasiko i novo Barselonino nadigravanje Reala u četiri dana.

Murinjo je ocenio da je Kraljevski klub opet odigrao „mekano“ i da je zbog toga ostao bez nagrade. Barselonu je pohvalio zbog toga što je pronašla način da igra efektivan fudbal bez estetske lepote, a imao je ozbiljne reči hvale za tihog heroja katalonskog giganta.

“Real nikako ne može da bude zadovoljan igrom. Imaju mnogo samopouzdanja, igrali su bez problema i ne mogu da kažem da je Real bio loš. Ali, potrebno je mnogo više“.

Razlog loših igara aktuelnog evropskog šampiona Murinjo je našao u velikoj klupskoj tranziciji.

“Kada loše počnete sezonu, teško je da se oporavite kasnije. Real je u sezonu ušao s trenerom, a onda je došao Solari. Moram da govorim u njegovu odbranu, jer ima hrabrost da povuče poteze koje bi malo ko smeo. Zato sada imate Vinisijusa Žuniora koji je najbolji na terenu“.

Prokomentarisao je Portugalac i duel Serhija Ramosa i Lionela Mesija, gde je Argentinac izvukao deblji kraj...

“Morate da razumete da je temperatura na terenu bila visoka. Igra se Klasiko koji odlučuje o tituli. Ramos je povukao taj potez kako bi dodatno podigao temperaturu, da trgne svoje igrače u nastavku. Real je bio previše mekan u prvom delu i bilo je potrebno i jednom i drugom timu da se malo podignu“.

Zatim se osvrnuo na stanje u Barseloni i trijumf koji je verovatno odlučio pitanje šampiona.

“Ovo što ću sada reći je kompliment, ne kritika... Barselona nije igrala fenomenalno, ali su bili čvrsti, više u mnogim prethodnim sezonama. Znaju kako da se brane, da igraju kompaktno. Ne igra ova Barselona za oko tako lepo kao nekada, ali pobeđuju. Kada odete u nokaut fazu Lige šampiona i dobijete velike protivnike u četvrtfinalu, polufinalu ili finalu, treba znati da pobeđujete utakmice na taj način“, smatra Murinjo.

Svoje misli usmerio je ka pojedincima koji su ostavili poseban utisak, ali i igrača za koga veruje da je najpotcenjeniji u ovom trenutku.

“Barselona ima odličan štoperski par u Pikeu i Lengleu, Ter Štegen iz godine u godinu brani sve bolje“, kaže Murinjo i nastavlja:

“Ovo stoji u meni duže vreme i moram sada da kažem javno. Ivan Rakitić jedan je od najpotcenjenijih igrača na svetu. Fantastičan je igrač u svakom polju. Obavlja neverovatan posao u odbrani na desnom boku kako bi kompenzovao izostanak Mesijevog učinka u tom polju, može da trči kilometre i kilometre da se ne umori, siguran je u posedu lopte, uvek traži najjednostavnija rešenja, konkretan je i direktan“.

Murinjo je izlaganje završio u prepoznatljivom stilu...

“Znam da uvek pričamo samo o najvećima, zato Rakitić mora da poveća svoju aktivnost na društvenim mrežama, jer je u ovim danima slab na tom polju, a to je izgleda jako važno. To mu je najslabija tačka, na terenu je savršen“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar