Центурион Федерер: Не знам колико је остало горива!

Роџер Федерер је постао тениски "центурион". Он је други играч у Опен ери са 100 и више титула.

Тенис 03.03.2019 | 22:07
Центурион Федерер: Не знам колико је остало горива!
Швајцарац је постигао велики успех победом у финалу Дубаија против Стефаноса Циципаса, 6:4, 6:4. Био је то његов осми пехар у Дубаију и јубиларни, стоти у каријери.

Тако је Швајцарац сада у прилици дса покуша да оствари оно шт се сада чини немогућим, да достигне Џимија Конорса, који је освојио укупно 109 титула.

"Дефинитвно, вредело је жртвовати се. Видећемо колико је горива остало у резервоару, али освојити стоту титулу је просто невероватна ствар за мене. Срећан сам што још уопште играм. Био је то дуг пут, али и сјајан, не верујем да бих било шта мењао у својој каријери. Волео сам сваки минут на терену", изјавио је Роџер. 

Статистичари су израчунали да је тенисер из Базела провео до сада 52.152 минута на терену. А све је почело пре 18 година када је у Милану освојио свој први пехар. 

"Сећам се како је све лоше било на почетку и колико сам очајнички желео да освојим тај пехар у Милану. Надао сам се да ћу једног дана бити и ја шампион. Тако ми је лакнуло тада што сам прешао ту линију, што сам постао свестан да нећу бити међу онима који су били само велики таленти али никада нису успели да освоје трофеј. Можете мислити како се осећам сада са стотим пехаром у рукама и колико ни сам не верујем у све оно што се одиграло од Милана до данас", каже Федерер.

Роџер је после операције коју је имао пре неколико година успео да освоји чак 12 титула, али каже да не помишља на Конорсов рекорд. Нити о томе када ће доћи крај каријере.

"Никад нисам помислио оно, да ли је сада доста? Та операција је била тест за мене у том смислу хоћу ли успети да се вратим. Знао сам да никада неће бити исто као пре, али сада сам срећан што могу да играм без болова", додао је шампион Дубаија.

Пехар са овог турнира можда ће имати посбно место у његовом трофејном кабинету.

"Нисам блесав, стварно о томе нисам размишљао. Има доста места у мом трофејном кабинету. Овај јесте посебан, остаће свакако значајан. Али ја немам посебна места за први, 25, 50. пехар. Мислим да ћу наћи неку нормалну позицију. У мом срцу, свакако, остаће то да сам тај стоти узео овде у Дубаију", закључио је швајцарски тенисер.

Федерерове бројке за "стотку"

Титуле је освајао у 30 градова
За 100 титула победио је у 548мечева
Одиграо је 83.302 поена
Освојио је 46.508 поена
Погодио је 4.378 ас сервиса
Провео је 52.152 минута на терену

Титуле у Опен ери

109 Џими Конорс
100 Роџер Федерер
94 Иван Лендл
80 Рафаел Надал
77 Џон Мекинро
74 Род Лејвер
73 Новак Ђоковић

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар