Прича: Партизан нема мач!

Нигде матадора из Хумске, који би једним ударцем завршио посао, за овације са јужне трибине.

Фудбал 03.03.2019 | 23:54
Прича: Партизан нема мач!
Чувена, 20 година стара, борилачка игрица Мортал Комбат, има тај детаљ да када разбијете противника и недостаје вам још један ударац за победу, изађе вам порука на екрану: Финисх хим (Докрајчи га)!

Кад су последњи дербији у питању, управо то недостаје Партизану, једна таква порука да осване преко „екрана“, која ће га погурати да победнички заврши меч против Црвене звезде. Убилачки инстинкт је исцурео негде из црно-белог кода, па и када имају грогираног ривала пред собом, не успевају да га оборе на под. Нигде матадора из Хумске, који би једним ударцем мача завршио посао, за овације са јужне трибине...

И после 159. вечитог дербија навијачи црно-белих листом имају став: „поново су се извукли“! Можда је то истина, можда и није, јер је Звезда насртала током целог другог полувремена, али ово је трећи пут у последња четири окршаја два клуба са једног брда, да је Партизан повео и да није успео да добије утакмицу. Завршни ударац је изостао. Једнако као завршни пас у бројним добрим нападачким позицијама током првог полувремена.

Ако Партизан није имао снаге, а поготово не довољно јаку клупу са које би неко ушао да одржи ритам и задржи лопту, онда није успео ни да „убије“ утакмицу како то чине велике екипе када имају вођство, али не стоје баш најбоље на терену.

Црно-бели ни јесенас на свом стадиону нису успели да сачувају 1:0. А, били су бољи током скоро целе утакмице, држали резултат и конце игре, Звезда је деловала уморно и без решења. Чинило се да други гол Партизана виси у ваздуху, а онда је пао из ваздуха у мрежу Парног ваљка. Боаћи је скочио после корнера и, како је оценио судија Ђокић, изједначио на 1:1.

И у децембру 2017. године је нападач из Гане избио вечитом ривалу победу и два бода из џепа. Поново је повео Партизан, голом Суме из пенала у 61. минуту, па је Ожеговић промашио „мртву“ шансу да овери победу и онда је Боаћи, после дуге акције након прекида, нашао путић до мале мреже Стојковићевог гола - 1:1.

Три дербија од четири последња да Партизан поведе и не победи. Да ли је то несрећа ил' ко зна шта ли је... Мада, са каквим су очекивањима широке јавности испраћени на Маракану, црно-бели заиста могу да буду задовољни на крају.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар