Priča: Partizan nema mač!

Nigde matadora iz Humske, koji bi jednim udarcem završio posao, za ovacije sa južne tribine.

Fudbal 03.03.2019 | 23:54
Priča: Partizan nema mač!
Čuvena, 20 godina stara, borilačka igrica Mortal Kombat, ima taj detalj da kada razbijete protivnika i nedostaje vam još jedan udarac za pobedu, izađe vam poruka na ekranu: Finish him (Dokrajči ga)!

Kad su poslednji derbiji u pitanju, upravo to nedostaje Partizanu, jedna takva poruka da osvane preko „ekrana“, koja će ga pogurati da pobednički završi meč protiv Crvene zvezde. Ubilački instinkt je iscureo negde iz crno-belog koda, pa i kada imaju grogiranog rivala pred sobom, ne uspevaju da ga obore na pod. Nigde matadora iz Humske, koji bi jednim udarcem mača završio posao, za ovacije sa južne tribine...

I posle 159. večitog derbija navijači crno-belih listom imaju stav: „ponovo su se izvukli“! Možda je to istina, možda i nije, jer je Zvezda nasrtala tokom celog drugog poluvremena, ali ovo je treći put u poslednja četiri okršaja dva kluba sa jednog brda, da je Partizan poveo i da nije uspeo da dobije utakmicu. Završni udarac je izostao. Jednako kao završni pas u brojnim dobrim napadačkim pozicijama tokom prvog poluvremena.

Ako Partizan nije imao snage, a pogotovo ne dovoljno jaku klupu sa koje bi neko ušao da održi ritam i zadrži loptu, onda nije uspeo ni da „ubije“ utakmicu kako to čine velike ekipe kada imaju vođstvo, ali ne stoje baš najbolje na terenu.

Crno-beli ni jesenas na svom stadionu nisu uspeli da sačuvaju 1:0. A, bili su bolji tokom skoro cele utakmice, držali rezultat i konce igre, Zvezda je delovala umorno i bez rešenja. Činilo se da drugi gol Partizana visi u vazduhu, a onda je pao iz vazduha u mrežu Parnog valjka. Boaći je skočio posle kornera i, kako je ocenio sudija Đokić, izjednačio na 1:1.

I u decembru 2017. godine je napadač iz Gane izbio večitom rivalu pobedu i dva boda iz džepa. Ponovo je poveo Partizan, golom Sume iz penala u 61. minutu, pa je Ožegović promašio „mrtvu“ šansu da overi pobedu i onda je Boaći, posle duge akcije nakon prekida, našao putić do male mreže Stojkovićevog gola - 1:1.

Tri derbija od četiri poslednja da Partizan povede i ne pobedi. Da li je to nesreća il' ko zna šta li je... Mada, sa kakvim su očekivanjima široke javnosti ispraćeni na Marakanu, crno-beli zaista mogu da budu zadovoljni na kraju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar