ПОР: Храбра Бенфика упуцала Порто и прво мјесто!

Драгао пао после пет година! Сјајни тим из Лисабона забележио вредну победу на гостовању шампиону Португалије - 2:1.

Фудбал 03.03.2019 | 12:45
ПОР: Храбра Бенфика упуцала Порто и прво мјесто!
Храбра Бенфика је освојила Драгао и победом у великом дербију од 2:1 и прво место на табели Примеире. Жалиће актуелни шампион Португалије због овог пораза којим је десет кола пре краја изугбио пол-позицију и сада мора да рачуна и на помоћ осталих клубова у намери да престигне Орлове и сачува титулу.

Блистао је сјајни голман гостију Одисеас Влаходимос, који је са неколико маестралних интервенција у завршници, када се Бенфика бранила с играчем мање, израстао у правог хероја победе. Умало да гости плате цех за несмотрени прекршај и искључење Габријела у 77. минуту, али Порто није искористио створене шансе, иако је погодио и пречку у последњим тренуцима после корере.

Порто је испољио и вечерас стандардне дефанзивне бољке, а онај ко је доведен да "закрпи" назад Пепе поптуно се изгубио у улози вође на терену. Није се прославио ни искусни голман Икер Касиљаскоји је погрешио код изједначујућег поготка Бенфике, па и њему на душу иде овај пораз. 

Добро су Змајеви отворили меч, повели преко Адријана који је уз два покушаја матирао голмана Влаходимоса у 19. минуту. Ипак, само шест минута касније сјајни младић Жоао Феликс је маестрално искористио кикс комплетне одбране Порта и рутинским ударцем, као да му је 30 година, поравнао резултат на 1:1.

Утакмица је решена почетком другог полувремена. После стартне иницијативе Порта, Рафа Силва је одлично измењао пас са Харисом Деферовићем и потом прецизним ударцем други пут на мечу утишао Драгао. Био је то погодак који је означио бег у дефанзиву Орлова, а одбрана као главни вид функционисања на овој утакмици постала је израженија од тренутка када су остали са играчем мање. Срећом, издржали су у финишу све налете Порта и уписали вредан тирјумф.

Вредан јер је Бенфика у једном тренутку током сезоне заостајала и пет бодова за Портом, а сада има два бода више десет кола пре краја Примеире што нам гарантује сигурно узбудљив финиш. Најзаслужнији је и тренер Бруно Лаж којем је ово девета узастопна победа у првенству и уједно премијерна победа Бенфике на Драгау после чак пет година. Ко зна, ако наставе са оваквом формом можда буде и пресудна у борби за титулу. 

ПОРТУГАЛИЈА 1 - коло

Петак

Авес - Боависта 2:0 (0:0)
/Витор Коста 71, Жорж Фелипе 79/

Субота

Насионал - Тондела 3:2 (1:1)
/Ријаскос 37, Тисоне 62, Гонсалвеш 83 - Томане 22. пенал, Муфи 66/

Мореиренсе - Сетубал 1:1 (1:1)
/Силвио 35. аутогол - Кадиз 17/

Порто - Бенфика 1:2 (1:1)
/Адријан 19 - Феликс 26, Рафа Силва 52/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар