POR: Hrabra Benfika upucala Porto i prvo mjesto!

Dragao pao posle pet godina! Sjajni tim iz Lisabona zabeležio vrednu pobedu na gostovanju šampionu Portugalije - 2:1.

Fudbal 03.03.2019 | 12:45
POR: Hrabra Benfika upucala Porto i prvo mjesto!
Hrabra Benfika je osvojila Dragao i pobedom u velikom derbiju od 2:1 i prvo mesto na tabeli Primeire. Žaliće aktuelni šampion Portugalije zbog ovog poraza kojim je deset kola pre kraja izugbio pol-poziciju i sada mora da računa i na pomoć ostalih klubova u nameri da prestigne Orlove i sačuva titulu.

Blistao je sjajni golman gostiju Odiseas Vlahodimos, koji je sa nekoliko maestralnih intervencija u završnici, kada se Benfika branila s igračem manje, izrastao u pravog heroja pobede. Umalo da gosti plate ceh za nesmotreni prekršaj i isključenje Gabrijela u 77. minutu, ali Porto nije iskoristio stvorene šanse, iako je pogodio i prečku u poslednjim trenucima posle korere.

Porto je ispoljio i večeras standardne defanzivne boljke, a onaj ko je doveden da "zakrpi" nazad Pepe poptuno se izgubio u ulozi vođe na terenu. Nije se proslavio ni iskusni golman Iker Kasiljaskoji je pogrešio kod izjednačujućeg pogotka Benfike, pa i njemu na dušu ide ovaj poraz. 

Dobro su Zmajevi otvorili meč, poveli preko Adrijana koji je uz dva pokušaja matirao golmana Vlahodimosa u 19. minutu. Ipak, samo šest minuta kasnije sjajni mladić Žoao Feliks je maestralno iskoristio kiks kompletne odbrane Porta i rutinskim udarcem, kao da mu je 30 godina, poravnao rezultat na 1:1.

Utakmica je rešena početkom drugog poluvremena. Posle startne inicijative Porta, Rafa Silva je odlično izmenjao pas sa Harisom Deferovićem i potom preciznim udarcem drugi put na meču utišao Dragao. Bio je to pogodak koji je označio beg u defanzivu Orlova, a odbrana kao glavni vid funkcionisanja na ovoj utakmici postala je izraženija od trenutka kada su ostali sa igračem manje. Srećom, izdržali su u finišu sve nalete Porta i upisali vredan tirjumf.

Vredan jer je Benfika u jednom trenutku tokom sezone zaostajala i pet bodova za Portom, a sada ima dva boda više deset kola pre kraja Primeire što nam garantuje sigurno uzbudljiv finiš. Najzaslužniji je i trener Bruno Laž kojem je ovo deveta uzastopna pobeda u prvenstvu i ujedno premijerna pobeda Benfike na Dragau posle čak pet godina. Ko zna, ako nastave sa ovakvom formom možda bude i presudna u borbi za titulu. 

PORTUGALIJA 1 - kolo

Petak

Aves - Boavista 2:0 (0:0)
/Vitor Kosta 71, Žorž Felipe 79/

Subota

Nasional - Tondela 3:2 (1:1)
/Rijaskos 37, Tisone 62, Gonsalveš 83 - Tomane 22. penal, Mufi 66/

Moreirense - Setubal 1:1 (1:1)
/Silvio 35. autogol - Kadiz 17/

Porto - Benfika 1:2 (1:1)
/Adrijan 19 - Feliks 26, Rafa Silva 52/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar