ХОЛ: Бергвајн је ТОП класа, ПСВ прорадио!

Филипсовци имају играча који прави разлику - 0:2.

Фудбал 03.03.2019 | 12:30
ХОЛ: Бергвајн је ТОП класа, ПСВ прорадио!
Када имаш играча као што је Стивен Бергвајн онда нема проблема. То се показало и на гостовању Филипсоваца Ексцлезиору. Бергвајн је био довољно добар да постигне оба гола за ПСВ и одржи га на првом месту на табели - 0:2 (0:1).

Показао је Бергвајн код оба гола колико је брз, али и спретан у игри са лоптом. Нађе се увек тамо где је потребно, па је довољан и само поглед на семафор да се види да је био главни играч, фудбалер који је преломио ток дуела.

Није ни чудо што су га многи клубови хтели ове зиме, између осталог Наполи и Манчестер Јунајтед.

До првог гола Бергвајн је стигао у 8. минуту и већ је тада ПСВ-у било много лакше да игра. И као што је дао гол на старту првог, тако је погодио и на почетку другог полувремена. Са 2:0, ПСВ је могао много лакше да игра јер је већ имао победу у џепу.

Иначе, ово је врло битна победа за ПСВ пре свега зато што је пре ове утакмице везао три ремија и била му је потребна победа. Ескцелзиор је тим из доњег дела табеле, била је то идеална прилика за прекидања низа, а то се и догодило.

Иначе, Бергвајн је једини играч у Ередивизији који има двоцифрен број и голова и асистенција. Заиста феноменалан играч који може да игра на више позиција у нападу. Реално је очекивати да на лето оде у неки још већи клуб и то за позамашну своту новца.

ХОЛАНДИЈА 1 - 24. КОЛО

Петак

Де Графшап - Ден Хаг 1:1 (0:1)
/Ел Џебли 81 - Бекер 32/

Субота

Хераклес - Утрехт 1:5 (0:1)
/Де Стрек 9, Јансен 50, Керк 65, Густафсон 79пен, Базор 88пен/

Ексцелзиор - ПСВ 0:2 (0:1)
/Бергвајн 8, 54/

Витесе - Бреда 4:1 (0:1)
/Бујтинк 54, Ван дер Верф 77, Бутнер 86, Беро 90+1 - Корте 29/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар