HOL: Bergvajn je TOP klasa, PSV proradio!

Filipsovci imaju igrača koji pravi razliku - 0:2.

Fudbal 03.03.2019 | 12:30
HOL: Bergvajn je TOP klasa, PSV proradio!
Kada imaš igrača kao što je Stiven Bergvajn onda nema problema. To se pokazalo i na gostovanju Filipsovaca Eksclezioru. Bergvajn je bio dovoljno dobar da postigne oba gola za PSV i održi ga na prvom mestu na tabeli - 0:2 (0:1).

Pokazao je Bergvajn kod oba gola koliko je brz, ali i spretan u igri sa loptom. Nađe se uvek tamo gde je potrebno, pa je dovoljan i samo pogled na semafor da se vidi da je bio glavni igrač, fudbaler koji je prelomio tok duela.

Nije ni čudo što su ga mnogi klubovi hteli ove zime, između ostalog Napoli i Mančester Junajted.

Do prvog gola Bergvajn je stigao u 8. minutu i već je tada PSV-u bilo mnogo lakše da igra. I kao što je dao gol na startu prvog, tako je pogodio i na početku drugog poluvremena. Sa 2:0, PSV je mogao mnogo lakše da igra jer je već imao pobedu u džepu.

Inače, ovo je vrlo bitna pobeda za PSV pre svega zato što je pre ove utakmice vezao tri remija i bila mu je potrebna pobeda. Eskcelzior je tim iz donjeg dela tabele, bila je to idealna prilika za prekidanja niza, a to se i dogodilo.

Inače, Bergvajn je jedini igrač u Erediviziji koji ima dvocifren broj i golova i asistencija. Zaista fenomenalan igrač koji može da igra na više pozicija u napadu. Realno je očekivati da na leto ode u neki još veći klub i to za pozamašnu svotu novca.

HOLANDIJA 1 - 24. KOLO

Petak

De Grafšap - Den Hag 1:1 (0:1)
/El Džebli 81 - Beker 32/

Subota

Herakles - Utreht 1:5 (0:1)
/De Strek 9, Jansen 50, Kerk 65, Gustafson 79pen, Bazor 88pen/

Ekscelzior - PSV 0:2 (0:1)
/Bergvajn 8, 54/

Vitese - Breda 4:1 (0:1)
/Bujtink 54, Van der Verf 77, Butner 86, Bero 90+1 - Korte 29/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar