Ласло ипак стао - ништа од финала и Топ 30!

Пораз српског тенисера у Сао Паулу. Ђере посустао, Пеља против Гарина у финалу у Сао Паулу! Ласло Ђере није успео да се пласира у финале турнира Серије 250 у Сао Паулу.  

Тенис 03.03.2019 | 09:45
Ласло ипак стао - ништа од финала и Топ 30!
Да је освојио још једну титулу у Бразилу, Ласло Ђере би први пут у каријери ушао у првих 30 тенисера на свету и дочекао следећу недељу на 27. позицији АТП листе.

Међутим, разгоропађени тенисер из Сенте доживео је пораз у полуфиналу Сао Паула:

Гвидо Пеља (Аргентина) - Ласло Ђере (Србија) 7:6, 7:6

Изгубивши оба тај-брејка, у првом сету 10:12, у другом 1:7, наш тенисер је остао без финала и АТП бодова који би га додатно "погурали" на листи.

Без обзира на то, и на овом турниру је показао да је велики борац и да његово време долази.

После седам узастопних победа у Бразилу и титуле у Рио де Жанеиру, тенисер из Сенте је заустављен у полуфиналу. Од њега је био бољи 48. тенисер света, Гвидо Пеља, 7:6 (10), 7:6 (1).

Штета за Ђереа, борио се као лав, победио је у Сао Паулу Алесандра Ђанезија, Малека Жазирија и Феликса Ожеа-Алијасима, али није имао снаге и да елиминише Аргентинца Пељу, који ће се за титулу борити са Чилеанцем Кристијаном Гарином.

Гарин, иначе 92. тенисер света је претходно у првом полуфиналу победу Норвежанина Каспера Руда, 6:4, 6:4. 

Ласло је добро почео полуфинале, био је то веома изједначен почетни сет у којем је наш тенисер имао неколико прилика да га добије. 

Одлично је кренуо, одмах на старту је начинио брејк и повео са 2:0, али онда је Пеља узвратио истом мером, смањио на 1:2 а потом изједначио. 

До краја сета оба тенисера су усспевали да држе гемове на свој сервис. Јасно је да је у таквој ситуацији тај-брејк био најреалније решење, а тениска лутрија, како то имају обичај да кажу играчи, донела је радост Аргентинцу. 

Ђере је добро почео, имао је мини брејк и 3:1, али онда је дозволио противнику да се врати у игру стигне до 4:6 и две сет лопте. 

Успео је да се извуче потом да на 7:6 дође до прве сет лопте, потом нешто касније и на 9:8, али Пеља је све то спасао и коначно после 10:11, искористио прилику која му се указала да добије тај део игре са 12:10, самим тим и почетни сет.

У другом сету, Аргентинац је одмах успео да начини брејк, и то у другом гему и потом поведе са 3:0. 

Држао је ту предност, стигао до 5:3 и сервиса за финале, али је Ђере показао да има велико срце. Успео је да врати брејк, смањи на 4:5, а потом и изједначи. 

Оба тенисера су добили наредне гемове на свој сервис, да би потом дошао на ред нови тај-брејк. 

Штета је што Ђере у том делу игре није имао довољно снаге и нерава. Успео је Аргентинац да поведе са 3:0, потом 6:1 и онда је на ред дошла и та прва меч лопта коју је искористио. 

После свега, Ласла очекује нови скок на АТП листи и то за седам позиција. Од понедељка ће бити 30. на светској листи, што је заиста, одличан успех. 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар