Laslo ipak stao - ništa od finala i Top 30!

Poraz srpskog tenisera u Sao Paulu. Đere posustao, Pelja protiv Garina u finalu u Sao Paulu! Laslo Đere nije uspeo da se plasira u finale turnira Serije 250 u Sao Paulu.  

Tenis 03.03.2019 | 09:45
Laslo ipak stao - ništa od finala i Top 30!
Da je osvojio još jednu titulu u Brazilu, Laslo Đere bi prvi put u karijeri ušao u prvih 30 tenisera na svetu i dočekao sledeću nedelju na 27. poziciji ATP liste.

Međutim, razgoropađeni teniser iz Sente doživeo je poraz u polufinalu Sao Paula:

Gvido Pelja (Argentina) - Laslo Đere (Srbija) 7:6, 7:6

Izgubivši oba taj-brejka, u prvom setu 10:12, u drugom 1:7, naš teniser je ostao bez finala i ATP bodova koji bi ga dodatno "pogurali" na listi.

Bez obzira na to, i na ovom turniru je pokazao da je veliki borac i da njegovo vreme dolazi.

Posle sedam uzastopnih pobeda u Brazilu i titule u Rio de Žaneiru, teniser iz Sente je zaustavljen u polufinalu. Od njega je bio bolji 48. teniser sveta, Gvido Pelja, 7:6 (10), 7:6 (1).

Šteta za Đerea, borio se kao lav, pobedio je u Sao Paulu Alesandra Đanezija, Maleka Žazirija i Feliksa Ožea-Alijasima, ali nije imao snage i da eliminiše Argentinca Pelju, koji će se za titulu boriti sa Čileancem Kristijanom Garinom.

Garin, inače 92. teniser sveta je prethodno u prvom polufinalu pobedu Norvežanina Kaspera Ruda, 6:4, 6:4. 

Laslo je dobro počeo polufinale, bio je to veoma izjednačen početni set u kojem je naš teniser imao nekoliko prilika da ga dobije. 

Odlično je krenuo, odmah na startu je načinio brejk i poveo sa 2:0, ali onda je Pelja uzvratio istom merom, smanjio na 1:2 a potom izjednačio. 

Do kraja seta oba tenisera su usspevali da drže gemove na svoj servis. Jasno je da je u takvoj situaciji taj-brejk bio najrealnije rešenje, a teniska lutrija, kako to imaju običaj da kažu igrači, donela je radost Argentincu. 

Đere je dobro počeo, imao je mini brejk i 3:1, ali onda je dozvolio protivniku da se vrati u igru stigne do 4:6 i dve set lopte. 

Uspeo je da se izvuče potom da na 7:6 dođe do prve set lopte, potom nešto kasnije i na 9:8, ali Pelja je sve to spasao i konačno posle 10:11, iskoristio priliku koja mu se ukazala da dobije taj deo igre sa 12:10, samim tim i početni set.

U drugom setu, Argentinac je odmah uspeo da načini brejk, i to u drugom gemu i potom povede sa 3:0. 

Držao je tu prednost, stigao do 5:3 i servisa za finale, ali je Đere pokazao da ima veliko srce. Uspeo je da vrati brejk, smanji na 4:5, a potom i izjednači. 

Oba tenisera su dobili naredne gemove na svoj servis, da bi potom došao na red novi taj-brejk. 

Šteta je što Đere u tom delu igre nije imao dovoljno snage i nerava. Uspeo je Argentinac da povede sa 3:0, potom 6:1 i onda je na red došla i ta prva meč lopta koju je iskoristio. 

Posle svega, Lasla očekuje novi skok na ATP listi i to za sedam pozicija. Od ponedeljka će biti 30. na svetskoj listi, što je zaista, odličan uspeh. 

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar