Милојевић: Видели сте поништен гол, али нема алибија!

Милојевић о поништеном голу: Видели сте, али то је дерби! Тренер фудбалера Црвене звезде, Владан Милојевић ,рекао је да је задовољан тиме што је његова екипа показала карактер после вођства Партизана.  “Ситнице одлучују”, смирен је стратег црвено-белих.  Владан Милојевић је љут: Оштећени смо, дебело! Звездин тренер изнео неколико оптужби на рачун судије дербија Данила Грујића и његовог тима. "Ево је прича о мезимици", рекао је иронично.

Фудбал 03.03.2019 | 12:15
Милојевић: Видели сте поништен гол, али нема алибија!
Смирен и реалан као ретко ко. Такав је Владан Милојевић. Па и после 159. вечитог дербија. Не тражи изговор у судијама, иако је свестан да је ток утакмице могао да буде сасвим другачији да је при резултату 0:0 признат регуларан гол Ел Фардуа Бена. Ипак, Милојевић не размишља о томе.

”Нема алиби приче. Код поништеног гола – видели сте. Али то је дерби, ситнице одлучују”, прве су Милојевићеве импресије после ремија од 1:1.

Уместо на судијске грешке концетрише се Милојевић на недостатке у игри његовог тима.

“Укратко, у првом полувремену смо се једно договорили, а друго смо радили. Мало смо преокренули ствари на полувремену. Јурили смо резултат, добро је што смо показали карактер. Фудбал је то, дерби, не можете да прогнозирате… За наше услове, било је свега”, објективан је Милојевић.

У 159. "вечитом" дербију: Црвена звезда - Партизан 1:1.

Био је то борбен, напет дерби, после којег је шеф струке црвено-белих изашао љут на конференцију за новинаре и неколико пута нагласио да је његов тим оштећен у првом полувремену, када је Ел Фарду Бену због непостојећег офсајда поништен гол за 1:0.

То није било све што је Звездин тренер замерио судији Данилу Грујићу и његовом тиму.

"Шта да кажем о дербију, можда би одмах требало да кренемо од ваших питања. Направљена је атмосфера да је стално један клуб оштећен константно, а данас сте видели ситуацију у 23. или 24. минуту. Регуларан, чист гол и једноставно, сад ће се на то неко надовезати са 'Али...', 'Идемо даље', 'Ви сте Звезда'".

Говорио је потом и о Партизановом голу, сукобу на терену пред крај утакмице...

"Ова друга ситуација је јако сумњива, да не кажем да је буквално из офсајда... Није ни играчима било свеједно, знали смо одмах и добили смо информацију на клупи да је гол био регуларан. Да је признат, ко зна у каквом би то току ишло. Сад ће неко рећи да је то алиби, да је једно, друго, пето. Да не причам о лактању Николића", рекао је Милојевић.

На констатацију да је видљиво љут, Звездин тренер је рекао да говори о општој атмосфери у којој је његов тим дочекао дерби.

"И после свега ћемо да причамо како је неко био равноправан, неко бољи... Сутра ће се све то завршити идемо даље. Тако ће се ово завршити. Не желим да причам, дуго сам овде и опет долазимо до тога и целе те атмосфере и приче 'мезимица', 'тајванска канаста', једно, друго, треће... Ћутаћемо и радићемо. Нема везе".

Милојевић је потом подигао том.

"Смета ми то што ће се сада причати да је било овако или онако. Хајде да причамо о чињеницама, а то је да смо оштећени дебело. То су много велике ствари за утакмицу као ова. То вам је мој утисак".

На питање зашто Звезда не показује квалитет у утакмицама против Партизана, Милојевић је рекао да је и то погрешна слика.

"А шта ви очекујете? Како ви то знате који ми то имамо ниво квалитета. Направљена је таква слика, немојте да причамо о томе. Где сте видели дерби у којем сте то видели, да очекујете да имамо посед 90-10 одсто? Ово су сасвим другачије утакмице и то морате да схватите. Партизан је такође добра екипа, исто се момци боре".

Упитан да ли је задовољан игром, одговорио је једном речју:

"Задовољан".

У одговору на констатацију да је Партизан ушао "набријанији" у дерби, Милојевић је рекао:

"Дерби и јесте управо то и слажем се да су то ствари које не можете да процените. То су моменти који вас просто понесу. И у једном и другом тиму имате искусне играче који вам не донесу што би требало, а имате неке који одиграју као дебитанти феноменално. Понесе их атмосфера. Ми смо бодовно ту где јесмо, Партизан је ту где јесте, има свега и свачега. Генерално, дерби у задње време није био нека лепота, бар у Србији"

За крај, Милојевић је још једном објаснио зашто је помињао термине попут "мезимица" и "тајванска канаста".

"То су ствари које су нормалне и састави део свега. Те приче: 'Сад ће Црвена звезда да да Партизану толико и толико голова'. То је у сржи свих нас, да неко хипотетички поставља калкулацију - он је јачи, он ће да га пребије, добије. Ово су биле две квалитетне екипе, из врха табеле. Одлучују детаљи, чак и то да ли ћеш да се оклизнеш. Прошле године смо у дерби ушли са три грешке и то нам је донело нервозу од почетка. Не можете да се вратите из тога", додао је Милојевић за крај.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар