Milojević: Videli ste poništen gol, ali nema alibija!

Milojević o poništenom golu: Videli ste, ali to je derbi! Trener fudbalera Crvene zvezde, Vladan Milojević ,rekao je da je zadovoljan time što je njegova ekipa pokazala karakter posle vođstva Partizana.  “Sitnice odlučuju”, smiren je strateg crveno-belih.  Vladan Milojević je ljut: Oštećeni smo, debelo! Zvezdin trener izneo nekoliko optužbi na račun sudije derbija Danila Grujića i njegovog tima. "Evo je priča o mezimici", rekao je ironično.

Fudbal 03.03.2019 | 12:15
Milojević: Videli ste poništen gol, ali nema alibija!
Smiren i realan kao retko ko. Takav je Vladan Milojević. Pa i posle 159. večitog derbija. Ne traži izgovor u sudijama, iako je svestan da je tok utakmice mogao da bude sasvim drugačiji da je pri rezultatu 0:0 priznat regularan gol El Fardua Bena. Ipak, Milojević ne razmišlja o tome.

”Nema alibi priče. Kod poništenog gola – videli ste. Ali to je derbi, sitnice odlučuju”, prve su Milojevićeve impresije posle remija od 1:1.

Umesto na sudijske greške koncetriše se Milojević na nedostatke u igri njegovog tima.

“Ukratko, u prvom poluvremenu smo se jedno dogovorili, a drugo smo radili. Malo smo preokrenuli stvari na poluvremenu. Jurili smo rezultat, dobro je što smo pokazali karakter. Fudbal je to, derbi, ne možete da prognozirate… Za naše uslove, bilo je svega”, objektivan je Milojević.

U 159. "večitom" derbiju: Crvena zvezda - Partizan 1:1.

Bio je to borben, napet derbi, posle kojeg je šef struke crveno-belih izašao ljut na konferenciju za novinare i nekoliko puta naglasio da je njegov tim oštećen u prvom poluvremenu, kada je El Fardu Benu zbog nepostojećeg ofsajda poništen gol za 1:0.

To nije bilo sve što je Zvezdin trener zamerio sudiji Danilu Grujiću i njegovom timu.

"Šta da kažem o derbiju, možda bi odmah trebalo da krenemo od vaših pitanja. Napravljena je atmosfera da je stalno jedan klub oštećen konstantno, a danas ste videli situaciju u 23. ili 24. minutu. Regularan, čist gol i jednostavno, sad će se na to neko nadovezati sa 'Ali...', 'Idemo dalje', 'Vi ste Zvezda'".

Govorio je potom i o Partizanovom golu, sukobu na terenu pred kraj utakmice...

"Ova druga situacija je jako sumnjiva, da ne kažem da je bukvalno iz ofsajda... Nije ni igračima bilo svejedno, znali smo odmah i dobili smo informaciju na klupi da je gol bio regularan. Da je priznat, ko zna u kakvom bi to toku išlo. Sad će neko reći da je to alibi, da je jedno, drugo, peto. Da ne pričam o laktanju Nikolića", rekao je Milojević.

Na konstataciju da je vidljivo ljut, Zvezdin trener je rekao da govori o opštoj atmosferi u kojoj je njegov tim dočekao derbi.

"I posle svega ćemo da pričamo kako je neko bio ravnopravan, neko bolji... Sutra će se sve to završiti idemo dalje. Tako će se ovo završiti. Ne želim da pričam, dugo sam ovde i opet dolazimo do toga i cele te atmosfere i priče 'mezimica', 'tajvanska kanasta', jedno, drugo, treće... Ćutaćemo i radićemo. Nema veze".

Milojević je potom podigao tom.

"Smeta mi to što će se sada pričati da je bilo ovako ili onako. Hajde da pričamo o činjenicama, a to je da smo oštećeni debelo. To su mnogo velike stvari za utakmicu kao ova. To vam je moj utisak".

Na pitanje zašto Zvezda ne pokazuje kvalitet u utakmicama protiv Partizana, Milojević je rekao da je i to pogrešna slika.

"A šta vi očekujete? Kako vi to znate koji mi to imamo nivo kvaliteta. Napravljena je takva slika, nemojte da pričamo o tome. Gde ste videli derbi u kojem ste to videli, da očekujete da imamo posed 90-10 odsto? Ovo su sasvim drugačije utakmice i to morate da shvatite. Partizan je takođe dobra ekipa, isto se momci bore".

Upitan da li je zadovoljan igrom, odgovorio je jednom rečju:

"Zadovoljan".

U odgovoru na konstataciju da je Partizan ušao "nabrijaniji" u derbi, Milojević je rekao:

"Derbi i jeste upravo to i slažem se da su to stvari koje ne možete da procenite. To su momenti koji vas prosto ponesu. I u jednom i drugom timu imate iskusne igrače koji vam ne donesu što bi trebalo, a imate neke koji odigraju kao debitanti fenomenalno. Ponese ih atmosfera. Mi smo bodovno tu gde jesmo, Partizan je tu gde jeste, ima svega i svačega. Generalno, derbi u zadnje vreme nije bio neka lepota, bar u Srbiji"

Za kraj, Milojević je još jednom objasnio zašto je pominjao termine poput "mezimica" i "tajvanska kanasta".

"To su stvari koje su normalne i sastavi deo svega. Te priče: 'Sad će Crvena zvezda da da Partizanu toliko i toliko golova'. To je u srži svih nas, da neko hipotetički postavlja kalkulaciju - on je jači, on će da ga prebije, dobije. Ovo su bile dve kvalitetne ekipe, iz vrha tabele. Odlučuju detalji, čak i to da li ćeš da se oklizneš. Prošle godine smo u derbi ušli sa tri greške i to nam je donelo nervozu od početka. Ne možete da se vratite iz toga", dodao je Milojević za kraj.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar