БЕЛ: Лоша серија Генка, Бриж се приближава!

Зебре откунуле бод - 1:1.  Трка за титулу у Белгији све живља, пенал погурао Клуб Бриж! Разлика између два првопласирана тима је сада шест бодова.

Фудбал 03.03.2019 | 11:45
БЕЛ: Лоша серија Генка, Бриж се приближава!
Трећа утакмица заредом без победе. Нема сумње, Генк је у лошој серији која траје. Нема сумње ни да ће први пратиоци добити шансу да нападну. Генк је гостовао Зебрама и одиграо само 1:1 (0:1). Свакако је гост очекивао више од ове утакмице.

Почео је Генк баш како доликује екипи која напада шампионску круну. Већ у 24. минуту је повео поготком Хејнена. Можда је пре тога био и пенал, али не мари, Хејнен је стигао до лопте и послао лопту тамо где су желели навијачи гостујућег тима.

Вероватно су после тог гола помислили многи да је Генк одрадио цео посао, али то није био случај. Шарлроа је искористила полувреме да се одмори, да напуни батерије и зада ударац.

Хенен је у 56. минуту добро одреаговао, наместио се на шут и послао стрелу ка голу Генка. Фантастичан погодак вредан бода..

До краја утакмице Генк је покушавао да се извади, али није успео. Везао је и трећу утакмицу без победе што би могло да му се обије о главу. Генк сада има 59 бодова на конту. Прати га Клуб Бриж са 50 и утакмицом мање.

Трка за титулу у Белгији све живља, пенал погурао Клуб Бриж! Разлика између два првопласирана тима је сада шест бодова.

Клуб Бриж је искористио кикс Генка и победом над Сент Труденом од 1:0 (0:0) успео да приђе на шест бодова заостатка за Генком.

Једини гол постигао је Ханс Ванакен у 76. минуту из пенала. Он је свиран после повлачења у шеснаестерцу после центаршута из корнера.

Ханс Ванакен је преузео одговорност и лагано погодио шутем у доњи леви угао голмана Хорвата. Јако сигурно изведен казнени ударац.

С обзиром да је Генк везао већ три утакмице без победе, утисак је да је Бриж могао много боље то да искористи, али је и сам играо доста мечева без победе и то га је много коштало.

Далеко од тога је Клуб Бриж и данас нешто посебно одиграо, чак је и до јединог гола дошао после пенала, који је опет стигао после прекида, али се три бода рачунају.

Генк и даље држи прву позицију са 59 освојених бодова, док је Бриж на 53 и јако је близу пред улазак у плеј-оф где ће се све решавати.

Али, важно је стећи што бољу пол-позицију.

БЕЛГИЈА 1 - 28. КОЛО:

Петак

Стандард - Мускрон 1:1 (0:0)
/Марин 54 - Авонији 60/

Субота

Шарлроа - Генк 1:1 (0:1)
/Хенен 56 - Хејнен 24/

Остенде - Васланд-Беверен 1:1 (0:0)
/Сакала 60 - Ломбертс 69аг/

Кортрајк - Серкл Бриж 2:1 (0:1)
/Авенати 80, 89 - Делакур 10/

Клуб Бриж - Сент Труден 1:0 (0:0)
/Ванакен 76пен/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар