BEL: Loša serija Genka, Briž se približava!

Zebre otkunule bod - 1:1.  Trka za titulu u Belgiji sve življa, penal pogurao Klub Briž! Razlika između dva prvoplasirana tima je sada šest bodova.

Fudbal 03.03.2019 | 11:45
BEL: Loša serija Genka, Briž se približava!
Treća utakmica zaredom bez pobede. Nema sumnje, Genk je u lošoj seriji koja traje. Nema sumnje ni da će prvi pratioci dobiti šansu da napadnu. Genk je gostovao Zebrama i odigrao samo 1:1 (0:1). Svakako je gost očekivao više od ove utakmice.

Počeo je Genk baš kako dolikuje ekipi koja napada šampionsku krunu. Već u 24. minutu je poveo pogotkom Hejnena. Možda je pre toga bio i penal, ali ne mari, Hejnen je stigao do lopte i poslao loptu tamo gde su želeli navijači gostujućeg tima.

Verovatno su posle tog gola pomislili mnogi da je Genk odradio ceo posao, ali to nije bio slučaj. Šarlroa je iskoristila poluvreme da se odmori, da napuni baterije i zada udarac.

Henen je u 56. minutu dobro odreagovao, namestio se na šut i poslao strelu ka golu Genka. Fantastičan pogodak vredan boda..

Do kraja utakmice Genk je pokušavao da se izvadi, ali nije uspeo. Vezao je i treću utakmicu bez pobede što bi moglo da mu se obije o glavu. Genk sada ima 59 bodova na kontu. Prati ga Klub Briž sa 50 i utakmicom manje.

Trka za titulu u Belgiji sve življa, penal pogurao Klub Briž! Razlika između dva prvoplasirana tima je sada šest bodova.

Klub Briž je iskoristio kiks Genka i pobedom nad Sent Trudenom od 1:0 (0:0) uspeo da priđe na šest bodova zaostatka za Genkom.

Jedini gol postigao je Hans Vanaken u 76. minutu iz penala. On je sviran posle povlačenja u šesnaestercu posle centaršuta iz kornera.

Hans Vanaken je preuzeo odgovornost i lagano pogodio šutem u donji levi ugao golmana Horvata. Jako sigurno izveden kazneni udarac.

S obzirom da je Genk vezao već tri utakmice bez pobede, utisak je da je Briž mogao mnogo bolje to da iskoristi, ali je i sam igrao dosta mečeva bez pobede i to ga je mnogo koštalo.

Daleko od toga je Klub Briž i danas nešto posebno odigrao, čak je i do jedinog gola došao posle penala, koji je opet stigao posle prekida, ali se tri boda računaju.

Genk i dalje drži prvu poziciju sa 59 osvojenih bodova, dok je Briž na 53 i jako je blizu pred ulazak u plej-of gde će se sve rešavati.

Ali, važno je steći što bolju pol-poziciju.

BELGIJA 1 - 28. KOLO:

Petak

Standard - Muskron 1:1 (0:0)
/Marin 54 - Avoniji 60/

Subota

Šarlroa - Genk 1:1 (0:1)
/Henen 56 - Hejnen 24/

Ostende - Vasland-Beveren 1:1 (0:0)
/Sakala 60 - Lomberts 69ag/

Kortrajk - Serkl Briž 2:1 (0:1)
/Avenati 80, 89 - Delakur 10/

Klub Briž - Sent Truden 1:0 (0:0)
/Vanaken 76pen/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar