ФРА: ПСЖ након преокрета савладао Каен!

Фудбалери ПСЖ–а савладали су екипу Каена резултатом 2:1 иако је Кан први дошао у вођство.  ПСЖ добија и када је спреман да изгуби, Мбапе је незаустављив! Два гола фантастичног фудбалера Светаца за преокрет - 1:2.  Мајстор је мајстор: Фалкао спречио први пораз Леонарда Жардима.  Анже пркоцкао два гола предности. . .

Фудбал 03.03.2019 | 11:15
ФРА: ПСЖ након преокрета савладао Каен!
Каен је преко Казимира Нинже у 56. минуту дошао до предности од 1:0 и тако улио наду својим навијачима да ће доћи до великог тријумфа који би им итекако значио у борби за опстанак.

Потом на сцену ступа Килијан Мбапе и само три минута након Нинжиног поготка постиже изједначујући, а онда у 87. минуту поставља и коначних 2:1 за Парижане.

Први погодак Мбапе је постигао са беле тачке, а једанаестерац је скривио Захари, Каенов штопер, кога је лопта погодила у руку након центаршута Мусе Дијабиа.

Победоносном голу Мбапеа претходио је центаршут Курзаве, да би се лопта одбила до Мунијеа, његов ударац је зауставио голман Самба, али му је лопта исклизила из наручја, и одмах се ту нашао млади репрезентативац Француске и постигао свој други погодак.

ПСЖ је близу освајања нове шампионске титуле, пошто након 26 утакмица имају 71 бод, 20 више од другопласираног Лила.

Пари Сен Жермен потпуно влада француском Лигом 1. А како и не би доминирао када у екипи има Килијана Мбапеа, једног од најбољих фудбалера на свету. Свеци су гостовали Каену данас, губили су с 0:1, били на путу да изгубе, али је онда Мбапе убацио у пету брзину и са два гола донео три бода саставу Томаса Тухела.

Нису то били неки спектакуларни потези, али је био на правом месту у право време. Код првог је дао гол из пенала, а код другог је искористио одбијену лопту и савладао противничког голмана.

А није све деловало тако ружичасто по ПСЖ. Посебно не у 56. минуту када је Нинжа довео Каен у предност. Имао је домаћин све у својим рукама, али није издржао притисак.

Импозантно је како ПСЖ добија утакмице чак и када делује да би могао да их изгуби. У овој сезони Свеци су изгубили само један меч у лиги. Мбапе је поново показао да је вансеријски играч, иако до голова данас није стигао оним чувеним продорима. Килијан Мбапе је дао пет од последњих шест голова ПСЖ-а у Лиги 1.

Додаћемо и да је ПСЖ шутнуо 17 пута ка голу Каена што је највећа бројка од сезоне 2006/2007. И опет није дао гол. Ипак, Мбапе је био расположен у других 45 минута.

ПСЖ сада има 71 освојен бод, што је тачно 20 више од другопласираног Лила. Одавно је било ко и престао да размишља о могућем стизању Светаца.

Мајстор је мајстор: Фалкао спречио први пораз Леонарда Жардима. Анже пркоцкао два гола предности...

Мало је фалило да Монако поквари сјајну серију откако се на клупу вратио Леонардо Жардим, али његов верни војник то није дозволио. Легендарни Радамел Фалакао (33) наставља да вуче посрнулу екипу из Кнежевине, а са још два гола у другом полувремену вечерас им је донео важан бод на гостовању у Анжеу после сјајних 90 минута и велике борбе - 2:2 (1:0).

Деловало је да ће у свом петом мечу на клупи Монака од повратка, португласки стручњак коначно забележити и први пораз, посебно након што су гости олако дозволили младом Флавијану Теуда им два пута затресе мрежу и донесе велику предност од 2:0. Није Монако изгледао добро у првих 45 минута, превише су гости грешили у дефанзиви, а голман Субашић спречио је да домаћини оду на одмор и са три поготка предности одбранивши зицер доамћем нападачу Баокену.

А онда као да је Жардим потпуно променио све играче на полувремену. Као да је нови тим изашао на терен, а само што је лопта кренула с центра Радамел Фалкао је сам одрадио све и прецизиним ударцем смањио на 2:1.

Нападали су гости све жешће и жешће, а у јеку офанзиве Анже је пропустио велику шансу да стигне до победе. Опет је чудесно одбранио још једном Субашић, после ударца Н'Дојеа у 72. минуту и улио снагу свом тиму.

Упорност се Монаку исплатила у самом финишу када је после продора по десној страни оборен резевиста Винисијус, главни арбитар после консултације са ВАР-ом показао на белу тачку, а искусни Фалкао 11. голом у сезони донео Монаку ипак вредан бод, пошто је дуго губио.

Лига 1, 27. коло:

субота:

Каен – ПСЖ 1:2 (0:0)
(Нинга 56 – Мбапе 59п, 87)

Анже – Монако 2:2 (2:0)
Таит 22,45 – Фалкао 49, 80

Ремс – Амијен 2:2 (0:2)
Диа 70, Кафаро 84 – Конате 39, Абделхамид 44аг

недеља:

15:00 Ница – Стразбур
15:00 Генгамп – Нант
15:00 Лил – Дижон
17:00 Лион – Тулуз
21:00 Марсеј – Сент Етјен

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар