FRA: PSŽ nakon preokreta savladao Kaen!

Fudbaleri PSŽ–a savladali su ekipu Kaena rezultatom 2:1 iako je Kan prvi došao u vođstvo.  PSŽ dobija i kada je spreman da izgubi, Mbape je nezaustavljiv! Dva gola fantastičnog fudbalera Svetaca za preokret - 1:2.  Majstor je majstor: Falkao sprečio prvi poraz Leonarda Žardima.  Anže prkockao dva gola prednosti. . .

Fudbal 03.03.2019 | 11:15
FRA: PSŽ nakon preokreta savladao Kaen!
Kaen je preko Kazimira Ninže u 56. minutu došao do prednosti od 1:0 i tako ulio nadu svojim navijačima da će doći do velikog trijumfa koji bi im itekako značio u borbi za opstanak.

Potom na scenu stupa Kilijan Mbape i samo tri minuta nakon Ninžinog pogotka postiže izjednačujući, a onda u 87. minutu postavlja i konačnih 2:1 za Parižane.

Prvi pogodak Mbape je postigao sa bele tačke, a jedanaesterac je skrivio Zahari, Kaenov štoper, koga je lopta pogodila u ruku nakon centaršuta Muse Dijabia.

Pobedonosnom golu Mbapea prethodio je centaršut Kurzave, da bi se lopta odbila do Munijea, njegov udarac je zaustavio golman Samba, ali mu je lopta isklizila iz naručja, i odmah se tu našao mladi reprezentativac Francuske i postigao svoj drugi pogodak.

PSŽ je blizu osvajanja nove šampionske titule, pošto nakon 26 utakmica imaju 71 bod, 20 više od drugoplasiranog Lila.

Pari Sen Žermen potpuno vlada francuskom Ligom 1. A kako i ne bi dominirao kada u ekipi ima Kilijana Mbapea, jednog od najboljih fudbalera na svetu. Sveci su gostovali Kaenu danas, gubili su s 0:1, bili na putu da izgube, ali je onda Mbape ubacio u petu brzinu i sa dva gola doneo tri boda sastavu Tomasa Tuhela.

Nisu to bili neki spektakularni potezi, ali je bio na pravom mestu u pravo vreme. Kod prvog je dao gol iz penala, a kod drugog je iskoristio odbijenu loptu i savladao protivničkog golmana.

A nije sve delovalo tako ružičasto po PSŽ. Posebno ne u 56. minutu kada je Ninža doveo Kaen u prednost. Imao je domaćin sve u svojim rukama, ali nije izdržao pritisak.

Impozantno je kako PSŽ dobija utakmice čak i kada deluje da bi mogao da ih izgubi. U ovoj sezoni Sveci su izgubili samo jedan meč u ligi. Mbape je ponovo pokazao da je vanserijski igrač, iako do golova danas nije stigao onim čuvenim prodorima. Kilijan Mbape je dao pet od poslednjih šest golova PSŽ-a u Ligi 1.

Dodaćemo i da je PSŽ šutnuo 17 puta ka golu Kaena što je najveća brojka od sezone 2006/2007. I opet nije dao gol. Ipak, Mbape je bio raspoložen u drugih 45 minuta.

PSŽ sada ima 71 osvojen bod, što je tačno 20 više od drugoplasiranog Lila. Odavno je bilo ko i prestao da razmišlja o mogućem stizanju Svetaca.

Majstor je majstor: Falkao sprečio prvi poraz Leonarda Žardima. Anže prkockao dva gola prednosti...

Malo je falilo da Monako pokvari sjajnu seriju otkako se na klupu vratio Leonardo Žardim, ali njegov verni vojnik to nije dozvolio. Legendarni Radamel Falakao (33) nastavlja da vuče posrnulu ekipu iz Kneževine, a sa još dva gola u drugom poluvremenu večeras im je doneo važan bod na gostovanju u Anžeu posle sjajnih 90 minuta i velike borbe - 2:2 (1:0).

Delovalo je da će u svom petom meču na klupi Monaka od povratka, portuglaski stručnjak konačno zabeležiti i prvi poraz, posebno nakon što su gosti olako dozvolili mladom Flavijanu Teuda im dva puta zatrese mrežu i donese veliku prednost od 2:0. Nije Monako izgledao dobro u prvih 45 minuta, previše su gosti grešili u defanzivi, a golman Subašić sprečio je da domaćini odu na odmor i sa tri pogotka prednosti odbranivši zicer doamćem napadaču Baokenu.

A onda kao da je Žardim potpuno promenio sve igrače na poluvremenu. Kao da je novi tim izašao na teren, a samo što je lopta krenula s centra Radamel Falkao je sam odradio sve i precizinim udarcem smanjio na 2:1.

Napadali su gosti sve žešće i žešće, a u jeku ofanzive Anže je propustio veliku šansu da stigne do pobede. Opet je čudesno odbranio još jednom Subašić, posle udarca N'Dojea u 72. minutu i ulio snagu svom timu.

Upornost se Monaku isplatila u samom finišu kada je posle prodora po desnoj strani oboren rezevista Vinisijus, glavni arbitar posle konsultacije sa VAR-om pokazao na belu tačku, a iskusni Falkao 11. golom u sezoni doneo Monaku ipak vredan bod, pošto je dugo gubio.

Liga 1, 27. kolo:

subota:

Kaen – PSŽ 1:2 (0:0)
(Ninga 56 – Mbape 59p, 87)

Anže – Monako 2:2 (2:0)
Tait 22,45 – Falkao 49, 80

Rems – Amijen 2:2 (0:2)
Dia 70, Kafaro 84 – Konate 39, Abdelhamid 44ag

nedelja:

15:00 Nica – Strazbur
15:00 Gengamp – Nant
15:00 Lil – Dižon
17:00 Lion – Tuluz
21:00 Marsej – Sent Etjen

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar