АБА: Морнар "потопљен" у Лакташима!

Кошаркаши Игокее резултатом 81:60 савладали директног ривала у борби за опстанак у АБА лиги. Дуел браће Луковић припао је млађем Марку.

Кошарка 03.03.2019 | 08:30
АБА: Морнар "потопљен" у Лакташима!
Марко Луковић са 15 поена уз Латејвиуса Вилијамса (16 поена, 4 скока), предводио је Игокеу до тријумфа 81:60 над Морнаром, којим је екипа Из Александровца направила огроман корак ка опстанку у лиги.

Игокеа се са скором 7 побједа и 13 пораза изједначила са Морнаром, којег је два пута добила ове сезоне, али и додатно одмакла посљедњепласираној Крки, која од 19.00 дочекује Цедевиту.

Морнар је остао без бодова у Лакташима, а Урош Луковић на много скромнијем учинку од млађег брата. Центар Морнара постигао је шест поена у 13. поразу екипе Михајла Павићевића која би га могла коштати чак и испадања из лиге.

ИГОКЕА - МОРНАР 81:60 (18:10, 19:20, 24:21, 20:9)

Игокеа је од старта кренула на "све или ништа“ и повела 6:0, потом и 11:6, али су гости успјели да смање на само поен заостатка.

Услиједила је међутим невјероватна серија Марка Луковића, који је постигао седам поена до краја прве четвртине  (18:10), а онда поенима отворио и  други период за двоцифрену предност 20:10.

Дуел У Лакташима посматрали су бовши кошаркаш Црвене звезде Перо Антић и менаџер Мишко Ражнатовић.

Полагањем Анђушића домаћи су повећали предност на 24:10, а тек тројком Ребића прекинут је период од скоро седам минута у којима Морнар није постигао поене.

Прво полувријеме закључио је Анђушић са линије слободнох бацања за 37:30, а трећу четвртину отворио је Илић тројком за нову двоцифрену предност Игокее 40:30.

Иако је Морнар у првом полувремену контролисао рекет и био одличан у офанзивном скоку, у једном тренутку тај омјер је био 11-1, није га служио шут па ту предност у рекету није успио да материјализује.

Двоцифрену предност Игокеа је имала и послије 30 минута, иако је у међувремену било и „плус 16“, да би се у посљедњем периоду игра Морнара у оба правца у потпуности распала.

Црногорска екипа није имала рјешења за Латејвиуса Вилијамса који је 11 од укупно 16 поена постигао у посљедњој четвртини, а Игокеа је три минуте прије краја меча стигла и до огромних 76:55.

Тројка Ребића у посљедњим секундама била је тешка утјеха за Морнар који је уписао тежак пораз у Лакташима – 81:60  и пружио прилику Задру и Цибони да му одмакну у борби за опстанак.

У посљедња два кола Игокеа ће гостовати Партизану и дочекати Задар, док ће дочекати ФМП и гостовати у Загребу екипи Цедевите.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар