ABA: Mornar "potopljen" u Laktašima!

Košarkaši Igokee rezultatom 81:60 savladali direktnog rivala u borbi za opstanak u ABA ligi. Duel braće Luković pripao je mlađem Marku.

Košarka 03.03.2019 | 08:30
ABA: Mornar "potopljen" u Laktašima!
Marko Luković sa 15 poena uz Latejviusa Vilijamsa (16 poena, 4 skoka), predvodio je Igokeu do trijumfa 81:60 nad Mornarom, kojim je ekipa Iz Aleksandrovca napravila ogroman korak ka opstanku u ligi.

Igokea se sa skorom 7 pobjeda i 13 poraza izjednačila sa Mornarom, kojeg je dva puta dobila ove sezone, ali i dodatno odmakla posljednjeplasiranoj Krki, koja od 19.00 dočekuje Cedevitu.

Mornar je ostao bez bodova u Laktašima, a Uroš Luković na mnogo skromnijem učinku od mlađeg brata. Centar Mornara postigao je šest poena u 13. porazu ekipe Mihajla Pavićevića koja bi ga mogla koštati čak i ispadanja iz lige.

IGOKEA - MORNAR 81:60 (18:10, 19:20, 24:21, 20:9)

Igokea je od starta krenula na "sve ili ništa“ i povela 6:0, potom i 11:6, ali su gosti uspjeli da smanje na samo poen zaostatka.

Uslijedila je međutim nevjerovatna serija Marka Lukovića, koji je postigao sedam poena do kraja prve četvrtine  (18:10), a onda poenima otvorio i  drugi period za dvocifrenu prednost 20:10.

Duel U Laktašima posmatrali su bovši košarkaš Crvene zvezde Pero Antić i menadžer Miško Ražnatović.

Polaganjem Anđušića domaći su povećali prednost na 24:10, a tek trojkom Rebića prekinut je period od skoro sedam minuta u kojima Mornar nije postigao poene.

Prvo poluvrijeme zaključio je Anđušić sa linije slobodnoh bacanja za 37:30, a treću četvrtinu otvorio je Ilić trojkom za novu dvocifrenu prednost Igokee 40:30.

Iako je Mornar u prvom poluvremenu kontrolisao reket i bio odličan u ofanzivnom skoku, u jednom trenutku taj omjer je bio 11-1, nije ga služio šut pa tu prednost u reketu nije uspio da materijalizuje.

Dvocifrenu prednost Igokea je imala i poslije 30 minuta, iako je u međuvremenu bilo i „plus 16“, da bi se u posljednjem periodu igra Mornara u oba pravca u potpunosti raspala.

Crnogorska ekipa nije imala rješenja za Latejviusa Vilijamsa koji je 11 od ukupno 16 poena postigao u posljednjoj četvrtini, a Igokea je tri minute prije kraja meča stigla i do ogromnih 76:55.

Trojka Rebića u posljednjim sekundama bila je teška utjeha za Mornar koji je upisao težak poraz u Laktašima – 81:60  i pružio priliku Zadru i Ciboni da mu odmaknu u borbi za opstanak.

U posljednja dva kola Igokea će gostovati Partizanu i dočekati Zadar, dok će dočekati FMP i gostovati u Zagrebu ekipi Cedevite.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar