БЛ: Костић стријелац за Ајнтрахт, а Грујић за Херту!

Грујић и Костић тресли мреже, Шалке понижен од Фортуне! У оквиру 24. кола немачке Бундеслиге одиграно је пет утакмица у суботњем програму, а за вечерњи термин је остала још једна.  Дупли преокрет у Франкфурту, Шалке 0:4! Тим из Франкфурта водио голом Филипа Костића, Хофенхајм преокренуо, да би Мијат Гаћиновић најприје асистенцијом Себастијану Алеру осигурао изједначење, а онда у 96. минуту Гонзало Пасијенсија погодио за 3:2 (1:1).  Ајнтрахтов преокрет за Лигу шампиона! Грујић голом покренуо Херту, Настасић трагичар у дебаклу Шалкеа! Занимљиво поподне у Бундеслиги и Срби у главним улогама. . .

Фудбал 02.03.2019 | 23:00
БЛ: Костић стријелац за Ајнтрахт, а Грујић за Херту!
Бајер је у Леверкузену лако изашао на крај са Фрајбургом и тако остао у трци за европска такмичења на јесен. Већ након четири минута, Арангуиз донео предност Леверкузену, а Александар Драговић је након 22 минута игре већ морао уместо повређеног Свена Бендера.

Коначан резултат поставио је Леон Бејли на асистенцију Кевина Фоланда у 73. минуту утакмице.

Вероватно и најинтересантнији дуел који смо видели у суботу био је између Ајнтрахта и Хофенхајма. "Пало" је пет голова, црвени картон и свих шест измена. Српски крилни нападач, Филип Костић, постигао је први погодак на мечу у 20. минуту, а Џоелинтон је донео изједначење 23 минута потом тога.

Почетком другог дела, Лука Јовић је ушао у игру уместо Анта Ребића, а следећи гол је донео преокрет Хофенхајму, пошто је у 60. минуту стрелац био Ишак Белфодил. Алер је на асистенцију Мијата Гаћиновића изједначио резултат, па потом и сам асистирао за победоносни гол који је постигао Пасијенсија. Касим Адамс је био једини искључени фудбалер, а он је добио други жути картон у 65. минуту.

Берлинска Херта је савладала Мајнц на свом стадиону резултатом 2:1, а Никлас Штарк постигао је два гола. Прво је затресао сопствену мрежу за 0:1, да би изједначујући погодак постигао бивши фудбалер Звезде, Марко Грујић, а победу Херте Штарк је Крунисао у 60. минуту утакмице.

Фудбалери Фортуне прегазили су Шалке у Гелзенкирхену са 4 према 0. Лукебакио је "начео" Шалке пред крај првог полувремена, а Ковнацки и Раман су приредили праву рапсодију својим навијачима и постигли још три поготка у наставку сусрета.

Лајпциг је минималним резултатом савладао екипу Нирнберга и тако наставио своју борбу за улазак у најелитније европско такмичење.

Десни бек Розен Бала, Лукас Клостерман, постигао је погодак пред крај првог полувремена и савладао Нирнберг на гостујућем терену, што је значило да су макар на тренутак прескочили Борусију из Менхенгладбаха, која има два бода мање и утакмицу мање.

Узбудљиво фудбалско поподне у Бундеслиги обележили су Срби. Најпре Ајнтрахт у чијим су редовима наступили данас и Костић и Гаћиновић и Лука Јовић, а који је после сјајног преокрета победио Хофенхајм у дербију за Лигу шампиона са 3:2.

До 89. минута трајала је драма и вођство гостију од 2:1 који су остали и са играчем мање средином другог полувремена, а онда је на сцену ступио Себастијен Але.

Француски голгетер најпре је у свом стилу на центаршут Гаћиновића изједначио резултат, а потом у 96. идеално центирао на главу Португалца Пасијенсе који је донео велику радост Франкфурту у последњим секундама утакмице. Важна победа за Ајнтрахт који је сада пришао на три бода четвртој позицији која води у елитно такмичење на крају сезоне.

Ајнтрахт је добро отворио меч, повео случајно преко Ребића којег је Филип Костић из слободног ударца погодио у главу у 20. минуту, али су Џоелинтон у 43. и Белфодил у 60. преокренули резултат. Ипак, Хофенхајм је платио данак новим повредама и црвеном картону за Касима Адамса па је као и пре неколико дана у Лајпцигу и данас испустио победу у 89. минуту.

Костић и Гаћиновић били су стартери на овом мечу док је Лука Јовић ушао у игру на полувремену уместо Анте Ребића, али није успео да увећа предност на врху листе стрелаца Бундеслиге.

Марко Грујић је забележио још један наступ и помогао још једну победу Херте. Овај пут над Мајнцом пред својом публиком од 2:1 после лудих 15 минута у другом полувремену. Почело је лоше по домаће, дефанзивац Никлас Штарк је постигао аутогол чим се кренуло с центра, али му је кожу сачувао Србин.

Мајсторски је Марко испратио корнер и одбрану голмана Флоријана Милера и из близине убацио лопту у мрежу за 1:1 у 50. минуту. Био је то увод у жестоку офанзиву Берлинаца, а погодак за победу дао је Никлас Штарк и тако се искупио за кикс код водећег гола гостију.

Важна побед аза Херту после које ни Лига Европе није далеко, на само четири бода.

Бламажа дана је дефинитивно тежак пораз и ново посрнуће Шалкеа који је размонтиран на свом терену од стране Фортуне из Дизелдорфа са 4:0. Дебаклу великана из Гелзенкирхена кумовао је Матија Настасић који је скривио пенал за вођство гостију у 35. минуту, а колико је лоше играо сведочи и чињеница да га је тренер Доменико Тедеско сменио већ на полувремену.

Ипак, далеко од тога да је само Матија кривац, комплетна одбрана Шалкеа је била данас криминална, па су је размонтирали и Бенито Раман, као и двоструки стрелац Пољак Ковнацки који је у јаснуару стигао из Сампдорије.

Лајпциг и Бајер из Леверкузена забележили су рутинске победе у овом колу. Фармацеути су на свом терену били бољи од Фрајбурга са 2:0 (Арангиз и Бејли), док су Црвени бикови савладали у гостима најгори тим у лиги Нирнберг (1:0) поготком десног бека Лукаса Клостермана у финишу првог полувремена.

Фантастична утакмица на "Комерцбанк Арени" у Франкфурту!

Ајнтрахт је у суботу стигао до велике побједе и наставио серију од осам мечева без пораза пред важан сусрет осмине финала Лиге Европе против миланског Интера наредног четвртка.

Тим из Франкфурта, за који су од почетка наступили Филип Костић и Мијат Гаћиновић, а Лука Јовић ушао у другом полувремену, забиљежио је на "Комерцбанк Арени" нови тријумф у узбудљивом двобоју пуном преокрета.

АЈНТРАХТ - ХОФЕНХАЈМ 3:2 (1:1)

Најприје је "непланирана" српско-хрватска сарадња у нападу донијела предност Ајнтрахту у 20. минуту. Репрезентативац Србије Филип Костић шутирао је из слободњака са 20 метара, лопта је погодила у главу Анту Ребића, преварила голмана Оливера Баумана и одсјела у мрежи гостију из Синсхајма - 1:0.

Ипак, гол је приписан српском фудбалеру, што је његов трећи ове сезоне у Бундеслиги и први за Ајнтрахт из слободног ударца након што је био прецизан Бастијан Ошипка у мају 2015.

До одласка на одмор Хофенхајм је успио да стигне до изједначења након сјајне акције, коју је послије "штикле" Адама Салаја, окончао Жоелингтон - 1:1.

Гости су у наставку били опаснији, најприје су у 53. минуту преко Адама Салаја погодили пречку, да би седам минута касније Исак Бенфодил након соло продора погодио за вођство Хофенхајма - 1:2.

Посљедњих 25 минута Ајнтрахт је имао играча више у пољу након што је други жути, односно црвени картон зарадио Нуху Касим, али се до самог финиша резултат није мијењао. Најбољу шансу за Ајнтрахт пропустио је у 83. минуту Мијат Гаћиновић, који је након асистенције Костића, промашио са пет метара!

Искупио се млади Требињац у 88. минуту кад је сервирао лопту Себастијану Алеру на петерац, а Француз погодио - 2:2, да би дубоко у судијској надокнади Португалац Гонзало Пасијенсија осигурао 11. побједу Ајнтрахта.

У других 45 минута наступио је и првих стријелац Бундеслиге са 15 погодака, Србин Лука Јовић, али није успио данас да затресе мрежу.

Али зато јесте Марко Грујић из Херте!

Након што је послије корнера поспремио одбијену лопту под пречку српски везиста је уписао трећи првенствени погодак и покренуо берлински тим да стигне до преокрета против Мајнца (2:1).

Ипак, за вијест дана у Бундеслиги постарала се Фортуна из Дизелдорфа, која је у Гелзенкирхену објаснила зашто се Шалке зове 04 - 0:4!

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар