BL: Kostić strijelac za Ajntraht, a Grujić za Hertu!

Grujić i Kostić tresli mreže, Šalke ponižen od Fortune! U okviru 24. kola nemačke Bundeslige odigrano je pet utakmica u subotnjem programu, a za večernji termin je ostala još jedna.  Dupli preokret u Frankfurtu, Šalke 0:4! Tim iz Frankfurta vodio golom Filipa Kostića, Hofenhajm preokrenuo, da bi Mijat Gaćinović najprije asistencijom Sebastijanu Aleru osigurao izjednačenje, a onda u 96. minutu Gonzalo Pasijensija pogodio za 3:2 (1:1).  Ajntrahtov preokret za Ligu šampiona! Grujić golom pokrenuo Hertu, Nastasić tragičar u debaklu Šalkea! Zanimljivo popodne u Bundesligi i Srbi u glavnim ulogama. . .

Fudbal 02.03.2019 | 23:00
BL: Kostić strijelac za Ajntraht, a Grujić za Hertu!
Bajer je u Leverkuzenu lako izašao na kraj sa Frajburgom i tako ostao u trci za evropska takmičenja na jesen. Već nakon četiri minuta, Aranguiz doneo prednost Leverkuzenu, a Aleksandar Dragović je nakon 22 minuta igre već morao umesto povređenog Svena Bendera.

Konačan rezultat postavio je Leon Bejli na asistenciju Kevina Folanda u 73. minutu utakmice.

Verovatno i najinteresantniji duel koji smo videli u subotu bio je između Ajntrahta i Hofenhajma. "Palo" je pet golova, crveni karton i svih šest izmena. Srpski krilni napadač, Filip Kostić, postigao je prvi pogodak na meču u 20. minutu, a Džoelinton je doneo izjednačenje 23 minuta potom toga.

Početkom drugog dela, Luka Jović je ušao u igru umesto Anta Rebića, a sledeći gol je doneo preokret Hofenhajmu, pošto je u 60. minutu strelac bio Išak Belfodil. Aler je na asistenciju Mijata Gaćinovića izjednačio rezultat, pa potom i sam asistirao za pobedonosni gol koji je postigao Pasijensija. Kasim Adams je bio jedini isključeni fudbaler, a on je dobio drugi žuti karton u 65. minutu.

Berlinska Herta je savladala Majnc na svom stadionu rezultatom 2:1, a Niklas Štark postigao je dva gola. Prvo je zatresao sopstvenu mrežu za 0:1, da bi izjednačujući pogodak postigao bivši fudbaler Zvezde, Marko Grujić, a pobedu Herte Štark je Krunisao u 60. minutu utakmice.

Fudbaleri Fortune pregazili su Šalke u Gelzenkirhenu sa 4 prema 0. Lukebakio je "načeo" Šalke pred kraj prvog poluvremena, a Kovnacki i Raman su priredili pravu rapsodiju svojim navijačima i postigli još tri pogotka u nastavku susreta.

Lajpcig je minimalnim rezultatom savladao ekipu Nirnberga i tako nastavio svoju borbu za ulazak u najelitnije evropsko takmičenje.

Desni bek Rozen Bala, Lukas Klosterman, postigao je pogodak pred kraj prvog poluvremena i savladao Nirnberg na gostujućem terenu, što je značilo da su makar na trenutak preskočili Borusiju iz Menhengladbaha, koja ima dva boda manje i utakmicu manje.

Uzbudljivo fudbalsko popodne u Bundesligi obeležili su Srbi. Najpre Ajntraht u čijim su redovima nastupili danas i Kostić i Gaćinović i Luka Jović, a koji je posle sjajnog preokreta pobedio Hofenhajm u derbiju za Ligu šampiona sa 3:2.

Do 89. minuta trajala je drama i vođstvo gostiju od 2:1 koji su ostali i sa igračem manje sredinom drugog poluvremena, a onda je na scenu stupio Sebastijen Ale.

Francuski golgeter najpre je u svom stilu na centaršut Gaćinovića izjednačio rezultat, a potom u 96. idealno centirao na glavu Portugalca Pasijense koji je doneo veliku radost Frankfurtu u poslednjim sekundama utakmice. Važna pobeda za Ajntraht koji je sada prišao na tri boda četvrtoj poziciji koja vodi u elitno takmičenje na kraju sezone.

Ajntraht je dobro otvorio meč, poveo slučajno preko Rebića kojeg je Filip Kostić iz slobodnog udarca pogodio u glavu u 20. minutu, ali su Džoelinton u 43. i Belfodil u 60. preokrenuli rezultat. Ipak, Hofenhajm je platio danak novim povredama i crvenom kartonu za Kasima Adamsa pa je kao i pre nekoliko dana u Lajpcigu i danas ispustio pobedu u 89. minutu.

Kostić i Gaćinović bili su starteri na ovom meču dok je Luka Jović ušao u igru na poluvremenu umesto Ante Rebića, ali nije uspeo da uveća prednost na vrhu liste strelaca Bundeslige.

Marko Grujić je zabeležio još jedan nastup i pomogao još jednu pobedu Herte. Ovaj put nad Majncom pred svojom publikom od 2:1 posle ludih 15 minuta u drugom poluvremenu. Počelo je loše po domaće, defanzivac Niklas Štark je postigao autogol čim se krenulo s centra, ali mu je kožu sačuvao Srbin.

Majstorski je Marko ispratio korner i odbranu golmana Florijana Milera i iz blizine ubacio loptu u mrežu za 1:1 u 50. minutu. Bio je to uvod u žestoku ofanzivu Berlinaca, a pogodak za pobedu dao je Niklas Štark i tako se iskupio za kiks kod vodećeg gola gostiju.

Važna pobed aza Hertu posle koje ni Liga Evrope nije daleko, na samo četiri boda.

Blamaža dana je definitivno težak poraz i novo posrnuće Šalkea koji je razmontiran na svom terenu od strane Fortune iz Dizeldorfa sa 4:0. Debaklu velikana iz Gelzenkirhena kumovao je Matija Nastasić koji je skrivio penal za vođstvo gostiju u 35. minutu, a koliko je loše igrao svedoči i činjenica da ga je trener Domeniko Tedesko smenio već na poluvremenu.

Ipak, daleko od toga da je samo Matija krivac, kompletna odbrana Šalkea je bila danas kriminalna, pa su je razmontirali i Benito Raman, kao i dvostruki strelac Poljak Kovnacki koji je u jasnuaru stigao iz Sampdorije.

Lajpcig i Bajer iz Leverkuzena zabeležili su rutinske pobede u ovom kolu. Farmaceuti su na svom terenu bili bolji od Frajburga sa 2:0 (Arangiz i Bejli), dok su Crveni bikovi savladali u gostima najgori tim u ligi Nirnberg (1:0) pogotkom desnog beka Lukasa Klostermana u finišu prvog poluvremena.

Fantastična utakmica na "Komercbank Areni" u Frankfurtu!

Ajntraht je u subotu stigao do velike pobjede i nastavio seriju od osam mečeva bez poraza pred važan susret osmine finala Lige Evrope protiv milanskog Intera narednog četvrtka.

Tim iz Frankfurta, za koji su od početka nastupili Filip Kostić i Mijat Gaćinović, a Luka Jović ušao u drugom poluvremenu, zabilježio je na "Komercbank Areni" novi trijumf u uzbudljivom dvoboju punom preokreta.

AJNTRAHT - HOFENHAJM 3:2 (1:1)

Najprije je "neplanirana" srpsko-hrvatska saradnja u napadu donijela prednost Ajntrahtu u 20. minutu. Reprezentativac Srbije Filip Kostić šutirao je iz slobodnjaka sa 20 metara, lopta je pogodila u glavu Antu Rebića, prevarila golmana Olivera Baumana i odsjela u mreži gostiju iz Sinshajma - 1:0.

Ipak, gol je pripisan srpskom fudbaleru, što je njegov treći ove sezone u Bundesligi i prvi za Ajntraht iz slobodnog udarca nakon što je bio precizan Bastijan Ošipka u maju 2015.

Do odlaska na odmor Hofenhajm je uspio da stigne do izjednačenja nakon sjajne akcije, koju je poslije "štikle" Adama Salaja, okončao Žoelington - 1:1.

Gosti su u nastavku bili opasniji, najprije su u 53. minutu preko Adama Salaja pogodili prečku, da bi sedam minuta kasnije Isak Benfodil nakon solo prodora pogodio za vođstvo Hofenhajma - 1:2.

Posljednjih 25 minuta Ajntraht je imao igrača više u polju nakon što je drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio Nuhu Kasim, ali se do samog finiša rezultat nije mijenjao. Najbolju šansu za Ajntraht propustio je u 83. minutu Mijat Gaćinović, koji je nakon asistencije Kostića, promašio sa pet metara!

Iskupio se mladi Trebinjac u 88. minutu kad je servirao loptu Sebastijanu Aleru na peterac, a Francuz pogodio - 2:2, da bi duboko u sudijskoj nadoknadi Portugalac Gonzalo Pasijensija osigurao 11. pobjedu Ajntrahta.

U drugih 45 minuta nastupio je i prvih strijelac Bundeslige sa 15 pogodaka, Srbin Luka Jović, ali nije uspio danas da zatrese mrežu.

Ali zato jeste Marko Grujić iz Herte!

Nakon što je poslije kornera pospremio odbijenu loptu pod prečku srpski vezista je upisao treći prvenstveni pogodak i pokrenuo berlinski tim da stigne do preokreta protiv Majnca (2:1).

Ipak, za vijest dana u Bundesligi postarala se Fortuna iz Dizeldorfa, koja je u Gelzenkirhenu objasnila zašto se Šalke zove 04 - 0:4!

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar