ИТА: Сјајан меч у Емполију, више голова него картона!

Фудбалери Емполија ремизирали су са Пармом на свом стадиону, а утакмица је била прилично интересантна пошто је крајњи резултат био 3:3.  Емполи да батали офсајд замке и да се више не брука. . . А ни Пармина одбрана није много боља! Голеада у Тоскани.

Фудбал 02.03.2019 | 22:40
ИТА: Сјајан меч у Емполију, више голова него картона!
На први погодак се није дуго чекало, пошто је искусни крилни нападач пореклом из Обале Слоноваче, Жервињо, после 13 минута затресао мрежу противника. Прекршај је направио Драговски на неких 30ак метара од гола, али искоса. Искусни Жервињо је успео да превари комплетну одбрану Емполија и да добије правовремени пас након ког је сам изашао пред голмана и довео Парму у вођство.

Изједначење је стигло после свега пет минута, пошто је Кристијан Дел'Орко био на правом месту у Пармином шеснаестерцу и само угурао лопту у мрежу.

До краја полувремена смо видели још један погодак, за Парму други након прекида. Лопта се након не баш најбољег центаршута одбила до Бруна Алвеша, који је упутио нови и на правом месту је био Ригони, који се само "поклонио" и донео Парми вођство.

Капуто је донео Емполију и друго изједначење у 59. минуту, након добро изведеног једанаестерца који је скривио Гаљоло.

Парма је и трећи погодак на мечу постигла из прекида, а након не баш најбоље изведеног корнера, на другој стативи је био асистент код другог Парминог гола, Бруно Алвеш, који је волејем "спаковао" лопту у мрежу.

Ово није био крајњи резултат, јер се Матијас Силвестре у надокнади времена постарао да Емполи освоји макар бод. Након велике гужве у шеснаестерцу "Млекаџија" лопта се одбила до Силвестреа, који је послао у даљи угао голмана Сепија и он је само погледом испратио.

Парма се налази на средини табеле, тачније на 12. позицији са 30 освојених бодова, док је Емполи на месту број 17, са осам бодова мање.

Луда утакмица, ватрених 3:3 и исход који никоме не одговара.

Емполи је сигурно очекивао три бода против Парме, а једва је дошао и до једног. Парма би можда пре меча прихватила бод, али с обзиером да је три пута водила и да је у 90. минуту имала пшредност, тешко да може да буде срежна због коначних 3:3.  

Победа је била неопходно и једнима, и другима.  Емполију у борби за опстанак, а Парми у прекиду црног низа без победе који траје веж месец и по дана.

Иако би се по коначних 3;3 рекло да се на Франкију данас играо неки спектакуаларан и отворен фудбал, истина је да су се мреже највише тресле због очајних рекација одбрана оба тима.

После десетак минута игре, Парма је повела тако што је домаћи тим током решио да прави офсајд замку на 20 и кусур метара од свог гола против вероватно и најбржег играча лиге. Жервињо је рутински искористио такву акцију Емполијеве одбране, побегао на лукаву додавање Сиљардија и лагано затресао мрежу.

Али радост гостију је трајала неколико минута. Одбрана Парме се „реванширала“ тако што је очајно реаговала после шута/паса Фаријаса. Лопта је прошла скоро цео казнени простор Крсташа и дошла до Дел Орка који такав поклон није пропустио.

Имала је Парма још неколико солидних шанси до одласка на полувреме и успела у самој надокнади да опет поведе. Још једном је Емполи правио офсајд замку и још једном се избламирао. После прекида је лопта дошла до Бруна Алвеша који је у маниру правог крила центрирао на другу стативу где се Лука Ригони поклонио за 2:1.

Емполи је боље отворио друго полувреме, имао шансе и дочекао нови поклон Парме после десетак минута игре. Рикардо Гаљало је катастрофално реаговао у свом шесанестерцу и „покупио“ ЋићаКапута за најтрожу казну. Најбољи стрелац Емполија је лагано реализовао ударац са 11 метара.

Ново изјеначење је дало крила Тосканцима и кренуло је бомбардовање гола гостију. Раде Крунић је тукао из свих позиција, два пута му је Луиђи Сепе зауставио ударце, једном је гађао преко пречке, а Сепе је зауставио и шут Ди Лоренца. Додуше, и Дронговски је на другој страни спречио ново вођсво после уклизавања Жервиња.

И онда шук у 82. минуту! Емполи је кажњен за промашаје. Опет је одбрана лоше реаговала домаћих, Куцка је ухватио волеј, а Бруно Алвеш скренуо лопту у мрежу. Гол је морао на видео проверу, али је ВАР показао да је све у реду.

Морао је Емполи још једном да крене у јурњаву резултата и успео је. У првом минуту надокнаде је гостујућа одбрана још једном лоше реаговала после прекида, лопта је дошла до искусног штопера Матијаса Силвестера који се некако окренуо у гужви и кроз шуму ногу нашао пут до мреже.

Само минут касније је Дронговски спасао Емполи пораза и спречио четврто вођствоПарме пошто је фантастично зауставио маказице Куцке...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар